Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szült közületek valaki vákummal?

Szült közületek valaki vákummal?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi volt az oka? Leírnátok, hogy mi szerepel a zárójelentésben? (mivel indokolták a vákum használatát).
2011. júl. 9. 11:43
 1/9 anonim ***** válasza:

igen, azzal sültem, de okot igazából nem találok. ezek vannak a zárómon:

episiotomia és ellátása

hüvelysérülés és ellát.

cervix ruptura ellát.

fej vacuum-extractio

méhűri betapintás szülés után

oxytocinos fájásasszisztálás

2011. júl. 9. 17:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

2 Hetes zsültem vácummal az ok az volt hogy a lányom nyakán volt a köldökzsinór DUPLÁN mert olyan okosok voltak hogy vették észre. a zárón csak annyit írtak hogy leesett a szívhangja és azért volt a vácumhasználat de nem volt vészes az egész

2011. júl. 9. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, te is azzal szültél? vmég csak most fogsz?

Amúgy amennyire tudtam akkor figyelni esett le a szívhangja, meg egy bizonyos pont után vmiért nem tudott jönni, hiába nyomtam, ezért kellett a vákum. Du nem tudtam leírni ezeket, mert már itt lógott a nyakamon a fiam:)

2011. júl. 9. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Az első babámat vákuummal kellet kisegíteni a végén. Fájás gyenge voltam, ráadásul a köldökzsinór is a nyakán volt. A záróban csak említik (fájásgyengeség miatt van talán a papíron, de a szívhang gyengült meg nagyon), de okot nem igazán írnak. A kisfiamnak ráírták, okot talán neki sem írtak. Sőt a köldökzsinór sem került rá a záróra, nem írták rá azt sem, hogy nem sírt fel, kiszaladtak vele nyákotszívni, oxigént is kapott. Ezeket csak tudjuk, de hivatalos papír nincs róla.
2011. júl. 10. 11:53
 5/9 anonim ***** válasza:

szia.

nem igazán szeretek erről beszélni de kivételt teszek.

én szültem vákummal.

és azért, mert a babámnak lecsökkent a szívhangja meg azért mert belekakált a vízbe és le is nyelte

főleg ezért volt szükség

mert már én is kivoltam, meg ő is, nem bírt kibujni

amúgy sajnos a császármetszés is szóba jött, de nem

volt sehol az altatóorvos gondolom ezért próbálkoztak vákummal a feje nem lett csúcsos annyi baj történt, hogy

nem szopott emiatt sose mert fájt a kis feje

a zárójelentésre az van írva, hogy

szívhanglecsökkenés miatt vérnyomás/pulzus 70

ezért a gyors szülésbefejezés érdekében oxitocinos infúziót, és vákum extració beavatkozását tartottuk indokoltnak

nem sírt fel, 1 napot volt inkubátorban és kapott antibiotikumot.

magát a vákumot éreztem is amikor CUPPANT (ez a legjobb szó a kifejezésre)

a fején , de elsőre nem jött ki többször próbálkoztak és a akkor csak kipottyant.

15 hónapos kislány ,már és jól van ( jól vagyunk)

2011. júl. 10. 14:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Igen, én is vákummal szültem, hasonlóan, mint az egyik válaszoló. Fájásgyengeség, csökkenő szívhang, kicsit lilás volt, nem sírt fel, kitisztították a légutait, és kevés oxigént kapott. De csak egy órát volt inkubátorban. Én sem hevertem még ki.

Ugye mindegyikőtök babája jól van?

2011. júl. 10. 17:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja, és a zárójelentésen a vákum indoklása: fenyegető asphyxia.
2011. júl. 10. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Az első és a 3. válaszoló vagyok. inkubátorban ő is volt, 4-5 órát, amíg engem összefoltoztak(altatás+keltegetés). Amúgy jól van, egy eleven, 14,5 hós kisfiú most már.
2011. júl. 10. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálam nem volt vákumra szükség, de az egyik barátnőn így szült és megsérült a pici nyaka, 8 hónapig jártak gyógytornára. De mostmár kiválóan van.
2011. júl. 11. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!