Mi a legjobb kor a szüléshez? Ti hány évesek voltatok, mióta szerettetek volna babát? Érzéstelenítéssel is nagyon fájdalmas a szülés? Nevet mi alapján választottatok?
A legideálisabb kor biológiailag 20-28 év között van első szülésnek.De ez nagyon keveseknek adatik meg sajnos,hogy minden erre az időre ideális legyen.
Én szültem 20véesen,31 és 34 évesen.
Az elsővel túl fiatal voltam,el is váltunk a férjemmel 3 év után.Viszont a terhesség és a szülés szempontjából sokkal jobb ha fiatalabb a kismama szerintem.Nekem 34 évesen sokkal problémásabb volt a terhességem és a szülésem is mit 20 évesen.Akkor semmi gondom nem volt végig,a szülés magától indult,természetesen minden beavatkozás nélkül zajlott,egy szép élmény emlék marad.A másik 2 terhességem problémás volt,császároztak mindkettővel sajna.Egyébként a szülés kibírható fájdalom csillapítás nélkül is,ha nincs probléma és halad a maga ütemében.Én reggel 4-kor ébredtem fájásokra,éjfél előtt 5 perccel született meg,csodálatos volt.A középsővel indítottak,túlhordtam,sürgették oxitocinnal,6 óra után ki kellett venni mert rosszul lett.A harmadikkal is úgy indultam,hogy simán lesz,de nem lett sajna.Ő indult magától,este 8-kor 5 perces fájásaim voltak már,másnak délután 2-kor ki kellett venni mert nem bírta.
A neveket megbeszéltük melyikünknek mi tetszik mi nem,kizárásos alapon választottuk.
Szia!
Én 19 évesen szültem, ugyan érzéstelenítőt nem kaptam, igy nagyon fáj, de "édes" fájdalom, ugy volt tervezett baba, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését és ugy voltunk vele ha jön akkor jöjjön.Nevet már 10éves koromtól tudtam hogy ha egyszer kisfiam lesz akkor biztosan ezt a nevet fogja kapni, és második névnek pedig a párom nevét is megkapta:)
Szia!
Igen, azt mondják, 30 alatt meg kellene szülni az első babát. Én 25 évesen mentem férjhez, és 26 éves korom óta nyaggattam a férjem, h babázzunk, de elég sokáig tartott, amíg beleegyezett, mert ő 1,5 évvel fiatalabb nálam. 28 voltam, amikor rábólintott, és szerencsére rögtön teherbe estem. Még nem töltöttem be a 29-et, és már van egy gyönyörű 2 hónapos kisfiam. A szülés nagyon fáj, de simán ki lehet bírni, és hatalmas élmény egyébként, főleg, ha a párod is ott van veled. Még szeretnék 2 tesót a fiamnak, úgyhogy annyira nem rázott meg, inkább egy nagy kaland :) Mindenkinek azt mondanám, hogy 25 fölött ne halogassa a gyerekvállalást, mert anyának lenni fantasztikus! Arra pedig nem érdemes várni, hogy ideálisak legyenek a körülmények. Egy babának az ideális, ha szerető családba születik :)
Szia!
Én 31 évesen szültem,bevallom nem éreztem magamat eléggé érettnek hozzá.Pedig 20 éves korom óta férjnél vagyok.Most van egy 2 hónapos kislányunk és minden pillanatát élvezzük.
Szerintem amikor Te úgy érzed,akkor vállalj.
Érzéstelenítést én nem kértem.
Nevet úgy választottunk,hogy felírtuk azokat amik tetszenek,aztán a férjem kiválasztott 3.-at és azokból döntöttem.Olyat választottunk ami nem tucat név,de nem is kell kisszótár hozzá.Ja,és hogy jól hangzon a vezetéknévhez.
Az elsőt 28 évesen, a másodikat 3 hete 37 évesen szültem, mind a kettő gyermekekmet EDA-val.
amíg nem kezdték adagolni, illetve amikor labdán ültem, hogy táguljak, akkor fájt, de ki lehet bírni.
A fiam nevét , még évekkel a születése előtt kiválasztottuk, a lányom nevét , pedig az apja választotta.
(fiúnevet én választottam volna)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!