Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés vagy egyedül a...

Apás szülés vagy egyedül a jobb? (tapasztalatok)? Baba-mama szoba vagy csak szoptatni hozzák be és este "pihenhetsz " a kórházban?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 12:07
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
79%
Kedves utolsó anyuka! Mondd már meg őszintén milyen lemondás? Úgy birom mikor valaki ezzel jön, hogy lemondás stb. Én semmiről nem mondtam le mióta anya vagyok, ugyanúgy járok könyvtárba pl mint eddig, ugyanúgy sétálok a barátnőmmel mert meg tudom oldani. És tudod megkérdeztem anyukámat is aki 4 gyereket nevelt fel, hogy mit gondol erről és tudod mit mondott? Azt hogy ő sem mondott le semmiről!! Mert nem kellett, amikor gyereket szült már azt igényelte és kész. Ne haragudj nem bántani akarlak, csak rajtad csattan, mert ezt túl sok helyen olvastam már.
2011. júl. 7. 17:28
 22/41 anonim ***** válasza:
22%

Ma 17:28-as!

Bár nem nekem szántad az üzidet,de ki kell hogy álljak az Ő oldalán!

Nagyon szerencsés vagy,hogy semmi nem változott azzal,hogy gyermeked lett! Sokan nem mondhatjuk el ezt! Ezért nem kell szemrehányást tenned senkinek!

Valóban,vagyunk néhányan,akik lemondtak bizonyos dolgokról(direkt vagy a sors hozta úgy),mert gyermeket/gyermekeket szültünk,ezt kérlek fogadd el! Köszönöm!

Üdv: 2gyerkőcös,30 heteske

2011. júl. 7. 19:24
 23/41 A kérdező kommentje:
köszi még1x mindenkinek majd irok a fejleményekről:)
2011. júl. 7. 21:31
 24/41 anonim ***** válasza:
49%

Apás, ezt együtt kell megélni :) Legalábbis érdemes. Nekem 2 császárom volt sajnos, és a párom nagyon szomorú, hoyg nem lehetett jelen. :(

Baba barát kórházban voltam. A második napon a baba kapott dührohamot, mert neki nem volt elegendő az előtej (4 kilós), értem én, hogy más gyereknek elég, az enyémnek nem volt, és még véresre is szívta a cicim. Ezen a napon semmi pihenés nem volt, pedig császároztak... A harmadik napon lett tejci. Akkor annyira tetszett ez neki, hogy végig cicin akart lenni. Amitől aztán meg a hasa fájt...

Ennek a napnak végén már sírógörcsöt kaptam, mert kb pisilni, zuhanyozni nem tudtam elmenni...

A szomszéd szobában volt 3 anyuka, mind ugyanezen a véleményen volt.

Az első babával még napközben ott volt velem a 3. naptól, éjszaka meg hozták ha sírt. Nem volt sírógörcsöm, és nem is hullaként jöttem haza.

2011. júl. 8. 08:52
 25/41 anonim ***** válasza:

baba-mama szoba, mert ha nincs veled folyamatosan rajta jár az eszed, ha ott van, akkor csak nézed, és ámulsz, h végre, tied, milyen kis drága... ha meg vmi van ,akkor visszaviszed a csecsemősöknek picit, h pihenhess.

apás szülést mi úgy oldottuk meg, h férjem rosszullevős :s így amíg kellett ott volt, fogta a kezem, és mikor úgy érezte, akkor kivonult, nálunk ez addig tartott míg az ágyat szét nem szedték alattam, aztán a nővért kiküldtem nézzen már rá ,mert elég rosszul festett mikor kiment :) de jól volt.mikor rámtették a kis drágám, már mellettem volt, és könnyezett :) így volt a legjobb!!!!

2011. júl. 8. 08:54
 26/41 anonim ***** válasza:

Az apás szülés dolgot még ráértek átgondolni. Nekem először nem akart bejönni a férjem, de ott abban a helyzetben mikor éjszaka bementünk szülni el sem tudtuk volna képzelni, hogy ne legyen ott, olyan természetes volt.

A baba-mama szobát támogatom alapvetően, de ahol én szültem a csecsemősök nagyon bunkók voltak, semmi nem segítettek és gátsebestül mindenestül marha nehéz volt a babát is meg magamat is ellátni.De még így is a babás szobába mennék inkább.

2011. júl. 8. 10:19
 27/41 anonim ***** válasza:
4%

Az anyaság pedig lemondással és fáradsággal is jár.

4 gyerekes

Azt hiszem elég furcsa lenne ha nem így lenne.

2011. júl. 8. 14:15
 28/41 anonim ***** válasza:
61%
Én vagyok az az ominózus lemondást író három gyerekes anya. Én szerettem volna mind a hármat, tudtam, hogy mivel járnak. Azt bizony nem tudtam, hogy fog be ütni olykor-olykor egy kis rossz. Nem gondoltam, hogy a férjem, hirtelen munka nélkül találja magát. Ilyenkor tudod, én simán lemondok a rám költendő anyagiakról pl., hogy a gyerekeim mindent megkaphassanak. Amióta születtek a gyerekeim, bármikor lemondok az alvásról, ha szükségük van rám. Én bizony mióta megvannak nem jártam könyvtárba, nem járok trécselni a barátnőimmel (max. a játszótéren más anyukákkal váltok néhány szót, míg a gyerekek játszanak), hiszen egyedül vagyok itthon velük a hét napból hatot, reggeltől estig, és abban az egy napban, mikor végre Apa is itthon van, csak rá ácsingózok és nem a pletykálásra... Amúgy biztos én rontok el valamit, igaz én nem így érzem. De nem is azért szültem gyerekeket, hogy ugyan olyan legyen az életem...
2011. júl. 8. 14:32
 29/41 anonim ***** válasza:
60%
Már bocs, de ha a párod elvesztette a munkáját akkor így is, úgy is le kell mondani dolgokról az nem a gyereken múlik. Az meg hogy nem jársz sehova az a te dolgod, ha lenne rá igényed, akkor megtennéd, mert megtehetnéd és ez itt a lényeg. Én is egyedül vagyok itthon vele, sőt mint említettem anya is egyedül volt a 4 gyerekével. Nem érzi úgy hogy bármiről le kellett volna mondania. Persze, néha nehéz, de a lemondás...na ne már. És lehet te nem de bizony sok anyuka van úgy vele, hogy bizony szeret trécselni a barátnőivel egy órát, attól még nem lesz rosszabb anya, sőt, mivel törődik magával egészséges lelkű anyuka lesz, akinek nem! kell lemondani a saját igényeiről. Akinek arra van igénye hogy bulizzon buli hátán az még ne szüljön, azt viszont megértem ha néha elmennek a szülők kikapcsolódni húúú most mi lesz. A legtöbb anyuka nem Szűz-Mária-mosollyal az arcán üldögél egész nap a gyereke mellett, nem kell álszentnek lenni, de mártírnak sem. Amit igazán szeretnél azt meg lehet oldani a gyerekkel, amit meg nem...az nem számít lemondásnak.
2011. júl. 9. 07:40
 30/41 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Mázlista Anyuka!!

Azt hiszem,mindannyiunk (akik lemondtak valamiről,vagy akarva,vagy akaratlanul) nevében írhatom,hogy : élj csak a saját kis világodban!!!! Minket nem zavar! De légy oly kedves,fogadd el-ahogy mi is elfogadjuk,hogy Te milyen szerencsés vagy!- hogy bizony vannak szülők,akiknek le kellett mondaniuk bizonyos dolgokról! Nem fogom elmagyarázni,szemmel láthatóan úgy sem értenéd meg!

Élj tovább a kis világodban,minket meg nem kell megszólnod!

Kellemes babázást!

2011. júl. 9. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.