Milyen fájdalomcsillapító módszerek vannak?
Igazából minden ott dől el. A lényeg, hogy akkor és ott Te hogy bírod.
Az, hogy milyen fájdalomcsillapítási módok vannak, az kórháza válogatja. A Jánosban csak epidurális van, én úgy terveztem, mindenképp kérek, mert úgy gondoltam, nagyon nehezen viselem a fájdalmakat. Aztán végül nem kaphattam és várakozásomon felül jól viseltem az egészet, pedig jó hosszú volt. (helyette fájás erősítőt kaptam...)
(A párom velem volt végig, valószínűleg ezért IS nem féltem.) Szülés előtt többször is végiggondoltam, hogy igazából mik is ezek a fájások, mi történik közben, maga a tágulás a hosszú, a vége hiába erősebb, ott már aktívan közreműködhetsz, nagy lendülettel sodornak az események, ha nincs valami komplikáció, időd sincs a félelemre.
Úgy tudom, ha elő is készülnek arra, hogy epidurálist adjanak, nem feltétlenül kell kérned is, ha anélkül is jól bírod.
Az én dokinénim egyébként nem "kedveli", neki az a tapasztalata, hogy renyhébbé válnak tőle a fájások, elhúzódik miatta a szülés. Ettől függetlenül kérhettem volna tőle, ha meg lett volna a 3. vérképem is, de baba megelőzte a labort, így nem kerülhetett rá sor.
Semmiképpen se félj, egy csomó hozzáértő ember lesz körülötted, akik segítenek majd mindenben, amire csak szükséged lesz. Te a várandósságod alatt is megteszel mindent, hogy odabent jól érezze magát a picikéd, próbáld meg őmiatta is elengedni a félelmet, de magad miatt is fontos lenne. Gondolj sokat arra az örömteli pillanatra, amikor majd a karodban tartod, életed legszebb élménye lesz. És bizonyára Neki is ez lesz élete nagy eseménye, segítsd az útját azzal, hogy bátorítod. Öltöztesd ünneplőbe a szívedet, ahogy a Kisherceg rókája mondta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!