Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kell tudjak a szülésindítá...

Mit kell tudjak a szülésindításról? Hogyan, mikor, miért, milyen a normál szüléshez képest, végkifejlet, problémák, stb? Minden érdekel!

Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem burokrepesztéssel meg kellett indítani, mert a babám szívhangjában volt némi eltérés. Nem durva eltérés, ezért nem kellett császármetszéshez folyamodni.

Egy (csipeszes - ha jól emlékszem) tűvel óvatosan kiszúrták a burkot. Látványra ijesztő volt a tű, de semmit nem éreztem belőle, csak azt, hogy dől a magzatvíz. Ez volt de. 10 órakor, 15 órakor kaptam EDA-t, 17:40-kor megszületett a bébi.

2009. márc. 28. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem indították, mert betöltöttük a 41. hetet és ellenanyagot termeltem a baba ellen. Teljesen zárt voltam, fájások sehol.

Beöntés, forró vizes zuhany, amiknek hatására kinyíltam 1 ujjnyira, burokrepesztés 9-kor (nem fáj, kicsit kellemetlen), oxitocin infúzió 10-kor, déltől voltak nagyon kemény másfél perces fájásaim és 16:37-kor született meg a kisfiam!

Bármikor végigcsinálnám újra!

2009. márc. 28. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is azért kellett indítani mert betöltöttem a 41-ik hetet.Nekem zárt volt a méhszályam.Az Budapesti Szent Istvánban szültem.Ott úgy indítottak, hogy felhelyeztek 1 ballont a méhszájhoz, és feltöltötték vízzel.Ez volt kb. este 9 körül. 11kor megvizsgáltak, akkora kinyilt a méhszály, kivették a ballont, burkot repesztettek.12kor oxitocinos infulzió.Aztán nekünk császár lett a vége, mert nagy eltérés volt a manó szívhangjában.Negyed 4kor, be a műtőbe, altatás,3:59kor született meg a picur, fél5 körül toltak le a kórterembe.

2009. márc. 28. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Én már betöltöttem a 41. hetet 5 napja mikor befektettek. Nekem is ballont tettek fel, attól 24 óra alatt 2 ujjnyira nyíltam csak ki, másnap reggel oxytocin,semmi nem történt, harmadnap megint oxytocin attól lettek 2 perces fájásaim, de nem tágultam semmit, de mivel az nap betöltöttem a 42.hetet megcsászároztak.
2009. márc. 28. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez is normál szülés,csak picit rásegítenek...én 37+3 hetes voltam,de 2 ujjnyira nyitva.Ez reggel volt,du.-ra vissza hívott a szülésznőm,h megnézzen.Mivel még fél ujjnyit nyíltam,burkot repesztett.Minden feltétel adott volt(feszes burok,bemenetre nyomott koponya,stb.)csak fájásom nem volt.A bur.repesztés után bő 3 órával megszületett a baba.Semmit nem kaptam(oxytocin infúzió,szuri,fájdalomcsillapítás),úgy látszik egy pici segítség kellett,h a fájások beinduljanak.Gátmetszés se kellett.A baba 3090 grammal és 53 centivel született(holott majd' 3 héttel előbb jött),2 és fél nap után haza is engedtek bennünket.Szval a szülés végkifejlete szempontjából semmi plusz kockázatot nem jelent.
2009. márc. 28. 15:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 40+6 hetesen indították a szülést, mert kinyíltam 2 ujjnyira. Fájásom nem volt egyáltalán, kaptam infúziót, hogy meginduljon, aztán burkot repesztettek. Burokrepesztéstől számítva kb. 3,5 óra múlva meglett a babám. Komplikáció nem az indítás miatt volt, hanem mert a kisfiam a kezét a fején hagyta, ez pedig bármikor előfordulhat. :) De így jobb volt szerintem, mint otthon parázni, hogy mikor kell kórházba indulni, fájásokat számolgatni, stb.

2009. márc. 28. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!