Mit kell tudjak a szülésindításról? Hogyan, mikor, miért, milyen a normál szüléshez képest, végkifejlet, problémák, stb? Minden érdekel!
Szia!
Nekem burokrepesztéssel meg kellett indítani, mert a babám szívhangjában volt némi eltérés. Nem durva eltérés, ezért nem kellett császármetszéshez folyamodni.
Egy (csipeszes - ha jól emlékszem) tűvel óvatosan kiszúrták a burkot. Látványra ijesztő volt a tű, de semmit nem éreztem belőle, csak azt, hogy dől a magzatvíz. Ez volt de. 10 órakor, 15 órakor kaptam EDA-t, 17:40-kor megszületett a bébi.
Szia!
Nekem indították, mert betöltöttük a 41. hetet és ellenanyagot termeltem a baba ellen. Teljesen zárt voltam, fájások sehol.
Beöntés, forró vizes zuhany, amiknek hatására kinyíltam 1 ujjnyira, burokrepesztés 9-kor (nem fáj, kicsit kellemetlen), oxitocin infúzió 10-kor, déltől voltak nagyon kemény másfél perces fájásaim és 16:37-kor született meg a kisfiam!
Bármikor végigcsinálnám újra!
Szia!
Nekem is azért kellett indítani mert betöltöttem a 41-ik hetet.Nekem zárt volt a méhszályam.Az Budapesti Szent Istvánban szültem.Ott úgy indítottak, hogy felhelyeztek 1 ballont a méhszájhoz, és feltöltötték vízzel.Ez volt kb. este 9 körül. 11kor megvizsgáltak, akkora kinyilt a méhszály, kivették a ballont, burkot repesztettek.12kor oxitocinos infulzió.Aztán nekünk császár lett a vége, mert nagy eltérés volt a manó szívhangjában.Negyed 4kor, be a műtőbe, altatás,3:59kor született meg a picur, fél5 körül toltak le a kórterembe.
Szia!
Nekem 40+6 hetesen indították a szülést, mert kinyíltam 2 ujjnyira. Fájásom nem volt egyáltalán, kaptam infúziót, hogy meginduljon, aztán burkot repesztettek. Burokrepesztéstől számítva kb. 3,5 óra múlva meglett a babám. Komplikáció nem az indítás miatt volt, hanem mert a kisfiam a kezét a fején hagyta, ez pedig bármikor előfordulhat. :) De így jobb volt szerintem, mint otthon parázni, hogy mikor kell kórházba indulni, fájásokat számolgatni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!