Szülés után a 2 órás megfigyelésen benn lehet a párom?
A baba velem lesz addig is?vagy addig elviszik..?:(
Győrben fogok szülni.ha esetleg van tapasztalat itt!De az is érdekel hogy esetleg máshol engedik-e?
Szia! Én is Győrből vagyok. Májusban szültem. Persze, hogy ott lehet apuka is!
Apás cuccot kapsz a Wolfban, mi mondjuk a Kodály z. 1. alatti orvosi boltban vettük, 2000 Ft volt.
Ha van kérdésed, írj bártan! remélem, segítettem!
Igen segítettél köszönöm!
Rendesek a szülészeten?első babát várom és nem igazán tudom mire számítsak?pelust kell vinni?vagy esetleg ruhát?
De ennek nagyon örülök hogy benn lehet velem!
A szülészeten nagyon rendesek voltak. A csecsemősök is, kedvesek, aranyosak. Persze, kérdezni kell tőlük, hiszen nem tudják, mit szeretnél tudni. Ebédnél 2 féléből válaszhatsz.
A babának vigyél be ruhákat, mert az ottanitól kipattognak. Az én kisfiam is, pedig a kórházi csak fél napot volt rajta. Pelust is vigyél, alapból kapsz naponta 3-at, de az lehet, hogy kevés. Popsitörlőt meg krémet szintén vigyél, az nincs.
Érdekel, miket vittem még? Megírom szívesen!
Ha gondolod, leírom
Akkor írom: :)
Babának ruha: általában 3 nap a kórház, mi 7-et voltunk, mert antibiotikumot kapott, valami bakteriális izé miatt (jópár gyerek kap), szóval napi maximum 2 öltözet. Ha leenné, vagy valami. Meg vittem neki kiskesztyűt, mert sok baba karmolja magát. Textilpelus az mindenképp kell,számolj napi 2-vel. Vékony kissapi hajmosáskor. Vittem mellszívót, az azért jó, mert mikor beindult a tejem, a 3. napon, az annyira fájt, és a baba meg nem evett annyit, szóval nagyon jól jött. Másik szobába egy csaj meg azért fejt, hogy beinduljon, mert neki meg nem volt. Szóval mind a két esetben jól jön. Ezt is a Kodályon vettük (sokkal olcsóbb, mint a Wolf), kézi Madelám volt kb. 7000 Ft), amihez, ha kell, meg lehet venni azt a részt, hogy gépi legyen belőle. De aztán nem vettem.
Vittem magamnak eldobható bugyit, azt a DM-ben vettem, abból kb. 10 db elég volt. Én Tena Lady betétet vettem az első napokra, a szobatársam Tescósat (a babacuccoknál van alul a polcon), és nagyon meg volt elégedve, az direkt szülés utánra van. Hálóingek, vagy pizsik, igazából mindegy, a hálóinget talán könnyebb felvenni. Ezekből sok fogyott, napi 2-3, főleg az elején, mindig véres lett, küldtem is haza mosni. Melltartóbetét, ha beindul a tej, meg melltartók. Vittem Garmastan krémet, ha a mellbimbó berepedne, de nem kellett. Szoptatós tea rajta volt a kelengyelistán, de a kórházi védőnő nem ajánlja, amíg be nem indul a tej, mert ha sok lesz, a tea meg még rátesz...akkor az elég fájdalmas.
Aztán a szokásos neked: fésű, tusfürdő, törölköző, zokni, papucs, én 2-t vittem, egyet tusolósnak. (ja, délután időben menj fürödni, mert elfogy a melegvíz estére.)Vittem papír WC papír ülőkét, ami jól jött, amikor az első napon el kell menni nagyvécére, és produkálni kell, viszont a gátseb miatt nehéz...:( Ja, meg kapsz ott hashajtót, Stodalaxot, de az nem használt, vetettem olyat, amit szoptatás mellett lehet... Majd meglátod, hogy alakul). Meg WC papír, zsepi. Telefon, töltő, toll, újság.... A szülésre készítsétek elő a fényképezőgépet.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe. De ha még jut, megírom.
Egy nap meg úgy telt, hogy reggel gyógyszerosztás (fájdalomcsillapítók), aztán takarítás, jött a reggeli, megkérdezték, mit választasz ebédre. Látogatás 10-11-ig, és délután 1-5-ig van. De arra 1-2 nővér ugrik, ha a szobában vannak a látogatók, elvileg kint kellene fogadni őket. De a délelőtti látogatáson nem jönnek be a szobába ápolónők, akkor nem is veszik észre, ha bent vannak nálad, de mivel az uzsonnaosztás/vacsi a délutánira esik, akkor bizony ha észreveszik, kiküldik őket. 11-kor gyerekorvosi vizit, és délelőttönként (néha délután) van orvosi is, csak annyit kérdeznek, jól vagy-e. De volt, hogy én nem voltam bent a szobában, akkor a szobatársamtól kérdezték, hogy jól vagyok-e? :O)
Délután gyógyszer estére. A babákat 7-8 körül viszik fürdetni, ha akarsz, mehetsz nézni te is. Dióhéjban ennyi. Én 10 éve voltam szülni, de ahhoz képest nagyon sokat változott, jó irányba. Tényleg aranyosak voltak a nővérkék, szülésznők. Ha van még kérdésed, írj bátran! Remélem, segítettem, és minden jót kívánok!
Köszönöm szépen hogy leírtad sok minden van amit nem tudtam...:(
szeptember 9 de a doki szerint lehet hogy az aug végi frontok előbb meghozzák...majd kiderül.most vagyok 30+1 hetes!
Mikorra érdemes bepakolni?meg elkezdeni kimosni illetve fertőtleníteni a baba cuccait?
Tényleg köszönöm hogy segítesz
Hát szerintem 33-35 hétig jó bepakolni, mert ha még valami eszedbe jut, lesz időd beszerezni, meg onnantól elvileg bármikor jöhet. Még ha a ruháit nem is pakolod be, rakd egy stócba, aztán ha helyzet van, csak berakod. A kisruhákat is olyan 35-36 hetesen nem árt kimosni, vasalni. Ja, és szülőszobára én külön hátizsákba betettem 1-2 cuccot, (törölköző, papucs,ásványvíz), nem a nagytáskába, mert könnyebb volt előbányászni... Mondjuk jó gyorsan lett meg a baba (éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz, 2-re a kóházban voltunk, 2-38-ra meglett), szóval ezekből csak az ásványvíz kellett, szülés után kellett is inni, a 2 óra alatt, amíg bent voltam, mert ott meg majd pisit kell produkálni, ami mondjuk nekem nem sikerült, szóval maradt a katéter. :(
Még gondolkodom ám majd, ha valami eszembe jut. Kinél szülsz, már tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!