Melyik variációt választanád?
Hétfőre voltam kiírva de a kis lurkó nem akar jönni viszont 1.-étől szabin lesz a dokim....Két variáció van:
1.A doki megindítsa a szülést csütörtökön reggel.(40+3 hetes leszek)
2.Másnál szülnél
Köszi előre is!
Miért döntenél úgy ahogy??
indítottat ha nem muszáj nem választanék.....nekem az elsőt indították és habár hamar meglett, (előtte voltak fájásaim de nagyon lassan tágultam), iszonyat volt az a 3/4 óra, amíg kibújt. szó szerint biztos voltam benne hogy meghalok, pedig elég magas a fájdalomküszöböm. de persze nem mindenkiek csak egyeseknek reagál így a szervezete az oxitocinra. na meg mondjuk, elvileg tudja a gyerek hogy mikor akar kijönni.
szóval én inkább várnék, persze ha nst meg ask eredménye amúgy jó.
Dr Weidner András az orvosom :)
És Neked ki volt???
Én is a Jahnban szültem, igaz doki nélkül, szülésznővel.
1. baba: indított - 2 napig vajúdtam, 8 óra oxitocin, majd belehaltam, mire kibújt - tágítottak is fél óránként.
2. baba: magától - 1,5 óra alatt
Ég és a föld volt a két szülés
Sosem engednék indítás ha minden rendben a babával! A természet tudja a dolgát és nem jó ok nélkül megerőszakolni. Ráadásul a kikényszerített szülés általában erősebb fájdalmakkal jár.
Én külföldön várom a babám...itt a 41. hétre írják ki a kismamákat, addig eszükbe sem jut beleavatkozni a dolgokba. Az utolsó vizsgálat a 9. hónap elején van...utána semmi...menni kell, ha jön a baba...illetve jelentkezni a kiírt időpont másnapján, ha nem akar beindulni. De itt már nagyon elavult, felesleges és természetellenes dolognak tartják a szülésindítást, amennyiben rendben van mama-baba. Én szintén értetlenül állok az otthon működő viszonyok előtt...lenne hová fejlődni! Szóval az én véleményem egyértelműen az, hogy várd meg őt, tudja mikor kell kibújnia, ne háborgasd feleslegesen idő előtt!
Nekem 40+2 hétre indították.Semmi baj nem volt azon kívül,hogy ki voltam tágulva.Az orvosom nem akart megkockáztatni egy fertőzést vagy egy kakis magzatvizet.
Jó is volt,hogy így döntött.Semmi baj nem volt,a magzatvíz is tiszta volt.Gyönyörű nagy babám született.
Én az első variációt választanám!
Könnyű szülést kívánok!
Ha a fogadott orvosod van akkor valószínűleg átadna másnak amíg ő szabin van. Akkor ismerkedj meg vele. Ha szimpatikus akkor ne agyalj és várd meg míg ő ki akar bújni ha nem akkor még dönthetsz úgy, hogy indítsák be a szülést.
Addig meg simogasd a pocid és beszéld meg a babáddal, hogy jó lenne ha kibújna. :D
2 indított szülés után azt mondanám, hogy indított szülést választanék a helyedben.
Hogy miért? Mert az nem igaz, legalábbis nálunk egyszer sem volt igaz, hogy a baba tudja, mikor kell jönnie. A foganás napja minden esetben biztos volt, és a 42. héten kellett megindítani a szüléseket, mert nem akaródzott magától beindulni.
Csütörtök, de szerintem nem vár addig az a baba :)
Főleg ha jól számolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!