3 hónapos a babám, nem védekeztünk, mi lesz ha ismét terhes lettem?
A szervezet képes egyáltalán kihordani ismét egy babát?
Remélem nem fogant meg most egy új baba, de sajnos nem szedtem a fogamzásgátlót, mert féltem, hogy csökken tőlem a tejem, a férjem pedig azt hitte hogy szedem... szóval ez történt.
Ismerősnél tavaly márciusban született baba, és most márciusban a következő. Semmi gond nem volt, egészséges a baba. Sokszor hallani ilyenről.
De szerintem is védekezzetek valahogyan. Mert te tudtad, hogy nem szeded a gyógyszert, mégsem szóltál a férjednek, hogy húzzon gumit.
Mondjuk nekem picit fura, hogy nem tudja a férjed, hogy szedsz-e gyógyszert. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ha nem akartok kistesót, akkor védekezzetek. Ha pedig mégis összejött, és megtartjátok, akkor sok sikert, és ne aggódj, nem lesz semmi baj! :)
En szules utan 5 honappal lettem terhes a masodik gyerekkel, nem volt semmi gond.
Mi egyebkent igy akartuk, megvartuk az elso ciklusomat es a masodikban probalkoztunk. Tejem nem volt, nem feltem az elapadastol. A magzatvedo szedeset abba sem hagytam az elso szules utan es igyekeztem a sulyomat visszanyerni, hogy konnyu legyen a masodik terhesseg is.
A doki nem tartotta durvanak, a verkepem vegig szep volt, azt mondta, hogy nem lesz gond, de fontos volt szedni a vitaminokat. A mehem kemenyedett sokat, vegig szedtem magneziumot, a vegere szinte teljesen kinyilt a mehszaj vajudas nelkul, de nem korabban, mitn kellett volna es vegul 39 hetesen szultem a masodik babat is. Pedig pihenni kb semmit sem tudtam.
A masodik baba sulya kisebb lett, mint az elsoe (igy is 3 kilo felett volt, tehat nem lett apro), erre a doki azt mondta, hogy normalis jelenseg, ha nagyon keves ido van a ket terhesseg kozott.
... Mert te tudtad, hogy nem szeded a gyógyszert, mégsem szóltál a férjednek, hogy húzzon gumit.
ITT A PONT ! :)
Köszi a válaszokat. Nem aggódom igazából, ma már mondogattuk a babánknak, hogy lehet, hogy anya meg apa már csinált is neki kistesót. :DD Persze, azért inkább remélem, hogy nem...
Azért nem védekeztünk, mert még nem jöttünk igazából újra bele az együttlétekbe, nekem eddig fájt, most végre jó volt, a férjem azt hitte szedem, de mivel eddig ritkábban voltunk együtt nem szedtem mert úgy éreztem apasztja a tejem. Azt hittem a férjem a "megszakításos módszert" fogja alkalmazni a végén, mint ahogy a kisbabánk tervezése előtt is csináltuk, de nem így történt, szerintem már ő is megszokta hogy korábban már így voltak az együttléteink. Én meg elfelejtettem az elején tisztázni vele, hogy drága férjem, légyszi a végén majd ügyesen... Én voltam a hülye, nem is őt okolom, mert szólnom kellett volna, ő nem tudta hogy nem szedem. Na mindegy most már. Egyébként szoptatok, és hüvelyi úton szültem minden komplikáció nélkül (3 és fél kilós babát) nem császárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!