Leirná valaki részletesen a szülés menetét?
Ugy értem a korházba kerüléstől,leöltözés,szülőszoba...
Tehát,h mikor mi történik!
Én beértem 7 cm rel mert nem mentem be korábban(egy órát voltam szülőszobán így csak)dokim is épp beért, ő vizsgált meg, szülésznőm is velem volt, meg férjem is, szülinőm még megborotvált, bár otthon férjemmel megcsináltuk, ő csak igazított rajta:)beöntést nem kaptam, átöltöztem, fel szülőszoba, én rögtön fel is feküdtem, dokim is átöltözött, amikor már jött teljesen ki voltam tágulva, burokrepesztés, magzatvíz elfolyt, s kitolás...egy óra volt az egész, gátmetszés előtt fájt a legjobban, gázt szívtam amíg lehetett.
nekem a legszebb élményem, százszor szülnék még, csodás, csupa poz élmény nekem.Kívánom h Te is hasonlókat élj át:9
Hát ez sok mindentől függ. Függ attól hogy indul meg a szülés, milyen módszerrel szülsz ... stb
Én az enyémet tudom leírni.
Kórházba kerülés után beteg felvétel következik és kapsz egy ágyat. Nekem már ott tartottak a fájások hogy egyből át kellett öltöznöm kórházi hálóingba. Felpakoltam a kellékeket (törölköző, tusfürdő,hajgumi) és irány volt a szülőszoba. Feltettek fájás mérésre és megnézte a doki hogy mennyire van kitágukva a méh szájam. Nekem ekkor még épp volt a burok.Átmentem az előkészítőbe és ott a szülésznő leborotvált és megkaptam a beöntést. Utána fürdés, majd vissza a szülőágyra. Ekkor jöhetett be a párom. Újra gépekre tettek, majd ujabb ellenőrzés hogy áll a méhszáj. Ezek után jött a burokrepesztés. Felkelhettem, d a szülőszobát nem hagyhattam el mert ellenőrizni kellett a pici szívét mert hol gyorsan hol meg nagyon lassan dobogott. Amikor kezdődött a tolófájás vissza az ágyra, lábakakt fel és lehetett nyomni.
Na az én sima szüléses sztorim eddig tart, mert komplikáció lépett fel és azonnal vittek a műtőbe. Szerencse, hogy a doki észre vette hogy baj van mert ha még eggyet nyomtam volna akkor a pici nem lenne a kezemben.
Császár után kivittek a megfigyelőbe. Ott tele voltam gépekkel.6óra múlva levettek rólam minden gépet, majd 15 óra fekvés után felkelhettem és átkisértek a saját ágyamba.
Egyébként minden szülés más szerintem.
szia,
ha szülés miatt vagy már bent volt valaki le a szülőszobára.
utána vizsgálat- doki + ctg, borotválás, aztán beöntés, zuhanyzás aztán ha kell még vajjúdás során többször megvizsgálnak a szülésznők+ ctg meghatározott időnként vagy folyamatosan, a doki meghatározott időnként megvizsgál, ha ott a kitolás a szülésznő hívja a dokit
Szia!
Engem magzatvízvizsgálatról irányítottak szülőszobára, mert kitágultam bő 2 ujjnyira. 11 körül érkeztünk, át kellett öltöznöm a benti hálóingre, megmérték a vérnyomásom, adtak egy csomó papírt kérdésekkel, amit ki kell tölteni (orvosi adatok, műtét esetére vonatkozó intézkedések, stb.). Leborotváltak, megkaptam a beöntést utána a WC-t jártam egy ideig. Jött a dokibácsi, megvizsgált. Felmerült, hogy szemölcs miatt császározni kell, sírva fakadtam, ekkor beküldték a párom, hogy megnyugtasson. Aztán kiderült, hogy mehet spontán. Átvittek egy másik szobába, ott rámkötötték az NST-t, meg infúziót, hogy fájásaim legyenek. Közben jött a szülésznő, nézegette hogy alakulnak a fájások. 13 körül jött a doki, burkot repesztett. Innentől már felgyorsultak az események, egyre jobban fájt, kértem kéjgázt, így kissé bódulatban teltek az órák. Időnként jött a szülésznő, doki nézték az NST-t és a méhszájam alakulását. Mikor már 10 centi körül kitágultam, jött a dokibácsi, szülésznő (meg menet közben még egy kisebb csapat műtős) elkezdődött az "igazi" szülés, 16:35-kor megszületett a kisfiam. A feje a kezén volt, valószínűleg ezért állt ott a műtős brigád, mint később kiderült. :) Teljesen szétszakadtam, így kb. negyed órát stoppolt a doki. Utána kitoltak családhoz babástól. Ezután jött volna, hogy zuhanyzás, pisi és mehettünk volna a gyerekágyas osztályra, de mivel nem tudtam pisilni, az éjszakát a szülőszobán töltöttem katéterrel. Reggelre kiderült, hogy vérömlenyem lett a varrat mögött, megműtöttek. Estére mentünk a másik osztályra és 1 hét múlva haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!