Akik 36-37-38-dik héten szültek milyen értékekkel, spontán, méhszáj, baba súlya?
35+4 hétre született a kisfiam.
Spontán indult meg a dolog magzatvíz szivárgással, szívhang esés miatt császár lett a vége. Egész napos oxitocin injekció ellenére nulla tágulás.
Baba: 2600 gramm, 53 cm, 10/10 apgar
szia
37+5 napon indították a szülést, magas vérnyomás miatt. Heti 2 CTG, és 1 UH-n követték a fejlődését, és amikor elérte a 3 kg-t, a doki úgy döntött, h másnap szülünk. Előző napokban párszor nagyon megugrott a vérnyomásom, (160/110) és nehezen ment le. A méhszáj 2-3 cm nyitva volt a 28 héttől, feküdni kellett volna, de a 2 évesem mellett nem igazán tudtam.
10 körül burkot repesztettek, oxit kaptam és du. 2 re született meg a kislányom. 3040 gr, 54 cm, 9/10 apgar. Gátvédelem.
Már születéskor mondták, h be fog sárgulni, ezért első két éjszaka kék-fény alatt töltötte.
35-36. hét fordulóján (nem tudták pontosan, rendszertelen volt a menzim) mentem be 2 ujjnyira kitágulva. Este 8-kor éreztem fájásokat, de abbamaradtak, lefeküdtem aludni, fél 2-kor ébredtem arra, hogy nagy fájdalmaim vannak, hajnali fél 3-ra értünk be, 7 előtt nem sokkal burkot repesztettek, 8-ra meglett a lányom 2620 grammal és 50 centivel, 32-es fejkörfogattal, 10/10-es Apgarral (amit utólag 9/10-re írak át, amikor kiderült, hogy éretlen a tüdeje és PIC-re került). Gátvédelemmel szültem, de a hüvelyem egy picit megsérült.
37. hét 2. napján bementünk a kórházba, 3 hete kínzó, órákig tartó jóslófájások után úgy éreztem, ebből szülés lett. De nem lett, leálltak a fájások. Még mindig csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. Fél nap unatkozás után a dokim megállapította, hogy fájásgyengeség (elsőt csak úgy tudtam megszülni, hogy oxitocinos injekciót kaptam a kitolásnál). Szóval kaptam beöntést, infúziót, a szülésznő nyomta belém a homeopátiás bogyókat, de fél órával az oxitocinos fuzi után sem éreztem fájásokat. Megérkezett az orvosom, burkot repesztett és rá két és fél órára 9/10-es Apgarral, 3270 grammal, 53 cm hosszal, 35-ös buksival megérkezett a második kislányunk.
37+2 naposan fél3kor folyt el a magzatvíz fél 11-re született meg.
aznap reggel fél ujjnyira volt nyitva a méhszáj.
52 cm és 3100gr volt a lányunk.
37. hetet betöltve, sürgősségi császárral.
2660 g, 48 cm, 9/10 apgar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!