Akik 36-37-38-dik héten szültek milyen értékekkel, spontán, méhszáj, baba súlya?
Lányom a 38.héten született,2480g és 46 cm volt.Első fájás este 10kor volt,1:58kor megszületett.Éjjel 1re mentem be,akkor 2 ujjnyira voltam nyitva.Magától indult meg a szülés természetesen.
Kisfiam 37.hétre született,2500g és 44cm volt.Éjjel elfolyt a magzatvíz,azonnal kórház,2 ujjnyira voltam kinyílva.A szülészeti osztályra való felvétel a kisfiam születése között 1 óra telt el.
Mindketten gyorsan megszülettek,könnyű szülésem volt.Mindkét alkalommal a méhlepény rossz keringése miatt születtek kis méretekkel,de nem volt szükség szülésmegindításra.
Külföldön élek. Itt soha nem mérnek méhszájat (szerintem jobb is, csak idegesítene), megjegyzem nem elmaradott országban élek, Angliában. Itt mikor bemész szülni, akkor megnézik, hány ujjnyira vagy kitágulva, hogy ver a baba szíve, de csak síma szívhang hallgatóva, amivel a terhesség alatt.
38. hetet betöltve (pont azon a napon) szültem. Teljesen természetes lefolyású volt, amit már túlzásnak is tartottam kicsit, mert aggódtam, de fölöslegesen. Reggel elkezdett szivárogni a magzatvíz (6-kor), 15 órakor elkezdődtek a fájások (közben bementünk reggel a kórházba, de hazaküldtek), 22órakor mentünk be, hogy most már erősödnek. Nem kaptam semmilyen tágító infúziót vagy ilyesmit. Reggel majdnem 7-re lett meg a baba. Gátvédelemmel akarták megcsinálni, de miután fél órán keresztül csak azon voltam, hogy kinyomjam a fejecskéjét, de nem tágultam eléggé (erőm volt még bőven), így vágtak. (Következő nyomásra egybe kicuppant a gyerek...olyan erővel, hogy majdnem a földön landolt...na jó ez túlzás:D)
38+2 héten, reggel derékfájással indult, itthon pihengettem, délután 15-kor elfolyt a magzatvíz (már csak az autóba kellett volna beszállnom, készültünk a kórházba ctg-re).
20 perc alatt beértünk, 3 ujjnyira nyitva volt a méhszáj.
Sürgősségi császárral 18:40-kor kiemelték a kisfiam. A vállán és a mellkasán keresztültekeredett a köldökzsinór, nem tudott lemenni a kismedencébe.
3140 g-mal és 53 cm-el született.
37 hetesen elfolyt a magzatviz éjjel 12-kor, bementem a klinikára,és vajudgattam reggel 8-ig amikor császárral megszületett a kislányunk. Tudtuk, hogy császár lessz mert farfekvéses volt és a köldökzsinor is a nyakacskáján volt.
48-cm 2700g volt ügyes formás kisbaba 10-est kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!