Mindenkinek jó élménye volt a baba barát kórházról?
Nagyon örültem, hogy baba barát kórházban fogok szülni, na soha többet nem tenném.
Az első babás mamák totál idegbetegek és elkeseredettek voltak, mert semmit nem mutattak nekünk.
Itt a gyerek, gondozd.
Egyszer az egyik nővér elvitte a babámat melegítős vízágyba, mert annyira sírt, és hogy pihenjek. Fél óra múlva elmentem megnézni, jól van-e. Ott volt a gyerekorvos, mondom neki, csak nézem, hogy van a baba. Azt mondja lekezelőn: Vigye vissza, nem szeparáljuk el az anyától! Mondom, most olyan nyugodt, olyan szépen alszik végre... Erre ő: Ja magánál sír, itt meg alszik, milyen anya lesz maga? Otthon mi lesz?
Hát köpni-nyelni nem tudtam, visszavittem, és csak bőgtem neki. Na ez aztán baba-barát! A babának depizni, közben nulla önbizalommal hazamenni. A babának kell egy magabiztos anyuka is, nem?
Másik, hogy nem volt tejem, de semmit nem adtak neki. Ha már alakult, a baba nem szopott, mert aludt (be volt sárgulva). De nem kezelnék! Nem teszik UV alá... 40 fokos melegben nehogy vizet merjek adni neki! Tej meg semmi.
Hol baba-barát ez?
A "Gyöngéd érintés" szerint szüljük meg, mert szegénynek olyan jó volt bent, olyan rossz kint, itt éhes, fázik, fény van, tér van (ez mind igaz!!!), és utána meg napokig éheztetjük???
Most akkor óvjuk a pszichéjét, vagy traumákat okozunk nekik?
Szegény órákat bőgött...
Nem voltam egyedül a véleményemmel.
A nővérek egyébként rendesek voltak, és sokuk nem értett egyet (úgy halkan súgva) a mai trenddel.
úgy látom másnak is van rossz tapasztalata ezzel a dologgal kapcsolatban én is azt hittem hogy majd élvezni fogom a kórházi napokat a babával,hát ehhez képest úgy éreztem magam mint egy szigorú kollégiumba..! mindenért lecseszték az anyukákat.És tényleg rengeteg depis anyukát láttam.Azért is könyörögnöm kellett,hogy rakják kékfény alá a gyerekemet,-pedig már a szemei is sárgák voltak.
ugyhogy szerintem sokkal baba barátabb volt a régi rendszer mint ez!!
15:28 vagyok, kérdeztem én, nem vagyok egy nyámnyila alak, a nővérek segítettek is, ahogy tudtak, de attól még szomjazott 3 napja a 40 fokban a babám. Egyszer az egyik nővér "SZERZETT" neki "VALAHONNAN" anyatejet.
És a szélsőséges gondolkodású dokik (nem mind az) nagyon terrorizálják az anyákat. Ezzel nem sok jót érnek el.
nekem is úgy kellett könyörögni a tápszerért, mert ha pl. nem ugyanahhoz a csecsemőshöz mentem vissza tápszert kérni, akkor rákérdezett az illetékesnél, hogy meg van-e beszélve, kaphatunk-e. ilyen volt a hozzáállás (szintén sárga baba) ha ezt tudom előre akkor készülök tápszerrel, nem akartam én a terhükre lenni. mert komolyan néha úgy éreztem, hogy zavarom őket, pedig csak etetni akartam a babámat, azt hiszem ez elég fontos.
szóval a "bababarát" kórház nekem se jött be. (de ugyanúgy a mai nevelési/etetési módszerekkel sem értek egyet. bár ez egy másik kérdés, meg néhányan itt a fejem is leszednék, ezért azt nem fejtem ki :))
Tudom, már régi a kérdés. Én a szolnoki "bababarát" kórházban hoztam világra a babánkat, császármetszéssel.
Nem tették rám rögtön szülés után, csak pár óra múlva hozták oda, amikor meg mozdulni sem bírtam. Tápszert kapott, aminek ezek szerint még örülhetek is hogy legalább nem hagyták éhezni. Csak egy bababarát párbeszéd még a végére:)
Fogtam a babámat, éreztem hogy bekakált, nem tehettem tisztába mivel nem tudtam még felkelni.
Mondom a nővérkének aki elvitte:-Bekakált a baba.
Erre ő:- Amíg a babát nem zavarja, addig anyukát se zavarja a kaki.
Mondom OKÉ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!