Mit lehet tenni?! Annyi rosszat olvasok a baba barát kórházakról. Többi lent
Figyelt kérdés
Mindent tiltanak, állandóan szoptatni kell, ha éhes a gyerek ha nem. Mi van ha ellenszegülök, és azt csinálok, amit én jónak látok? Elvégre az én gyerekem, nincs jogom eldönteni, hogy adok-e neki cumit vagy cumisüveget vagy nem? Én mellem, nincs jogom eldönteni hogy kézzel vagy géppel fejek? Már előre rettegek, mert mindenkitől csak a negatív véleményt hallom. Miért nem tudják békén hagyni a kismamákat, és annak segíteni aki kéri?2010. jún. 9. 12:23
1/10 anonim válasza:
Ellenszegülhetsz. A te babád, ha akarod, ki sem adod a kezedből szülés után. Mindehová jogod van kisérni, és akkor és úgy etetni ahogy TE akarod. Úgy fejsz, ahogy jól esik, és mindenre mondhatod hogy nem, sőt, mondd is. Én is megtettem, nem bántam meg. Nem írtam alá a papírt hogy kaphat cumit, cukrosvizet, stb. Úgy kezdtem, hogy szülés után valami vitamint öntöttek azonnal a szájába, és megkérdeztem, hogy hol a papír, amit aláírtam, hogy hozzájárulok. Azonnal bejött magyarázkodni a neonatológus, félt hogy baj lesz belőle. Onnantól kezdve mindenről papírt toltak az orom alá, és semmibe nem szóltak bele. Viszont értelemszerűen tanácsot sem kaptam annyira kedvesen, de mint nem először szülő anyát, ez nem zavart.
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor én kis ezt a taktikát fogom alkalmazni. Kedves segítségre úgysem számíthatsz, mert az előző szülésem után is mindenbe beleszóltak, teljesen kiborítottak, végigbőgtem az 5 napot, de segítséget semmit nem kaptam csak a baszogatást! Azt se mutatták meg hogy tegyem tisztába, vagy hogy fejjem a mellem.
2010. jún. 9. 12:37
3/10 anonim válasza:
Nem kell foglalkozni senkivel, ha rád szólnak valamiért, nyugodtan mondd meg, hogy nem első gyerek, és hadd tudd te hogy hogyan oldod meg a dolgokat. Engem is cseszegettek, de nem hagytam magam. Elegem lett hamar, és rendet raktam :) Fel a fejjel, és ne aggódj ilyesmin. Mindent jogod van eldönteni, nincs törvény, ami kimondaná, hogy a kórházban elvehetik tőled akár két percre is a gyereket.
4/10 anonim válasza:
nekem eddig jó véleményem van a bababarát dologról.most is épp 7.napja vagyok bent a fiammal.
nem szólnak itt amiatt sem,ha cumit adok neki-próbálnának szólni,megmondanám,hogy ha csak így vagy a cicin nyugszik meg,akkor inkább a cumi,minthogy teleegye magát.
amúgy itt ha kérdezek okosan válaszolnak,elmondják a véleményüket
győr
5/10 A kérdező kommentje:
Akkor neked szerencséd van. Én Szolnokon fogok szülni, és hát itt nagyon rossz hírük van a csecsemősöknek.
2010. jún. 9. 13:07
6/10 anonim válasza:
Budapesten a János Kórházban szültem,csak pozitívan tudok nyilatkozni.Fogalmam sincs hogy bababarát e, de velem mindenki nagyon kedves és készséges volt.Masszírozni, fejni tanítottak. Engem mondjuk nem zavar a cukros víz és cumi párti vagyok, vittem is neki.
7/10 anonim válasza:
MÁV-ban szültem (ÁEK) ami ugye állítólag bababarát... negatív tapasztalatom nincs inkább közömbösek és passzívak. Csak 3-4 napra indult be a tejem, gyerek viszont éhes volt, így 2 napig üvöltött. Én kértem az éjszakásokat hogy adjanak már neki enni valamit. De nem szóltak bele, hogy adok e neki cumit vagy bármi.... nincs is joguk megtiltani bármit is!!
8/10 anonim válasza:
Én is a János kh-ban szültem Budapesten. Nem bababarát, de nagyon kedvesek. És megértik az anya szükségleteit IS. Egyszer olvastam egy nagyon találó megjegyzést a bababarát kórházakra (persze tisztelet a kivételnek): a bababarát nem egyenlő a mamabaráttal. Ez bennem nagyon megmaradt. Bár mint írtam, én nem bababarát kórházban szültem, így nem igazán tudom ott hogy működnek a dolgok. A Jánosban nagyon jól ment minden. Nem szólt meg senki, ha pl. éjszakára bevittem a babámat, hogy ki tudjam valamelyest pihenni a császárt.
9/10 anonim válasza:
Akkor úgy látszik nem csak én félek az újszülött osztálytól. Én Szlovákiából vagyok. Két gyerkőcöm már van, és bizony én is sokat bőgtem ott, alig vártam, hogy hazajöjjek, mert az anyukának egyenlő a terrorral amit a csecsemős nővérek művelnek. De megfogadtam, hogy most nem fogom hagyni hogy úgy beszéljenek velem mint egy taknyossal. Le kellene az összeset cserélni, mert igy hiába a modern szülészet és új osztály. :-(
10/10 anonim válasza:
Én most februárban szültem Szolnokon, nem olyan rosszak a csecsemősök mint amilyen hírük van..én is 3 napos sírásra készülétem fel, de nagyon rendesek voltak segítettek, mindenre válaszoltak és nem "okoskodtak". Pedig egy pár műszakváltással találkoztam:)Az meg , hogy a három napon összesen aludtam 5 órát nem az ő hibájuk hanem a "bababarát cím" hibája. Imádom a gyerekem, de a többi kismamával beszélgetve jó lett volna legalább egy pár óra pihi mielőtt hazahozzuk a babákat és kezdődik a nagybetűs Anyaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!