Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen az oxitocinos terhelés?

Milyen az oxitocinos terhelés?

Figyelt kérdés
tegnapra voltam kiírva, és nincs megrövidülve a méhszáj. Hétfőn befektetnek és oxitocinterhelést végeznek, hogy reagál rá a méhem és a baba. Ha nem használ akkor méhszájtágító tablettát kapok. Szült valaki így? Elmesélné milyen volt?
2011. jún. 3. 10:42
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Velem 10 napig vártak és ha akkor nem indul be magátol (beindult ahogy a korházba beértünk magától :))

akkor szép lassan elkezdenek oxitocint adni. van orvos aki beléd nyom egy jó nagy adaggal hogy gyors szülés legyen, de általában szép lassan adagolják és ez akár 4 napig is eltarthat. nekem azt mondták ha ezalatt nem indul be akkor császár.

2011. jún. 3. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

OTT próba.

Először fél óra sima NST, utána fél óra oxitocin infúzióval NST, aztán levezetésnek megint fél óra infúzió nélkül. Tehát összesen 1,5 óra NST. Közben nézik a baba szívhangját és te méhed összehúzódásait. Ez nem feltétlen indítja be a szülést. Viszont nekem mindhárom lányomnál OTT próba után 2-4 órával indult be, amikor már szépen visszacuccoltam a kórterembe a szülőszobáról :-D

2011. jún. 3. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem is így indítottak,nekem OTT (oxitocin terhelés)után 2nappal indult be a vajúdás ami majdnem 3napon át tartott,nagyon hosszú és fájdalmas volt!
2011. jún. 3. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:
OTT-n voltam én is, aznap, amikorra ki voltam írva. Fél órát ment az oxitocinos infúzió, de nagyon lassan csöpögtették. Már előtte föltették a szívhang- és az összehúzódás-mérőt. Nekem nem csinált semmit, nem keltett fájásokat. Utána megvizsgál a doki, megnézi a magzatvizet és UH is van. Nekem utána 3 nappal indult be a szülés. Ha nem indult volna meg, akkor még egyszer csinálják az OTT-t.
2011. jún. 4. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekkel átéltem.

Fél óra sima NST, majd vénásan oxit kaptam, az egyiknél fél órán át,a másiknál tovább, közel 1 órán át. A lényeg, hogy 10 mérhető fájás legyen oxi idején. Utána megint fél óra sima nst.

Ez nem egyenlő az oxitocinnal indított szüléssel!

Nekem egyik sem indult be tőle amúgy.

A 2. babámat tablettával indították pár nappal később.

2011. jún. 4. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!