Milyen az oxitocinos terhelés?
Velem 10 napig vártak és ha akkor nem indul be magátol (beindult ahogy a korházba beértünk magától :))
akkor szép lassan elkezdenek oxitocint adni. van orvos aki beléd nyom egy jó nagy adaggal hogy gyors szülés legyen, de általában szép lassan adagolják és ez akár 4 napig is eltarthat. nekem azt mondták ha ezalatt nem indul be akkor császár.
OTT próba.
Először fél óra sima NST, utána fél óra oxitocin infúzióval NST, aztán levezetésnek megint fél óra infúzió nélkül. Tehát összesen 1,5 óra NST. Közben nézik a baba szívhangját és te méhed összehúzódásait. Ez nem feltétlen indítja be a szülést. Viszont nekem mindhárom lányomnál OTT próba után 2-4 órával indult be, amikor már szépen visszacuccoltam a kórterembe a szülőszobáról :-D
Mindkét gyerekkel átéltem.
Fél óra sima NST, majd vénásan oxit kaptam, az egyiknél fél órán át,a másiknál tovább, közel 1 órán át. A lényeg, hogy 10 mérhető fájás legyen oxi idején. Utána megint fél óra sima nst.
Ez nem egyenlő az oxitocinnal indított szüléssel!
Nekem egyik sem indult be tőle amúgy.
A 2. babámat tablettával indították pár nappal később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!