Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kérdezik minden második...

Miért kérdezik minden második kérdésben meg, hogy 3,5-4 kg babák nagyok-e, ha egyszer nem azok?

Figyelt kérdés
Miért nem érti meg sok anyuka, hogy attól, hogy formás a gyereke, attól még 3700 grammal nem nagy? Legyen szó gátvédelemről vagy bármiről. Én óriásmagzatokat szültem, egyik sem volt 4,5 kiló alatt, nekem megmutatnak egy 3,5 kilós gyereket akkor meg sem merem fogni. Attól, hogy itt bizonygatják, hogy milyen nagy, attól még pont átlagos babájuk lesz. És egyáltalán miért jobb nekik bebeszélni maguknak ezt a hülyeséget?
2011. jún. 2. 13:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Még annyit,hogy a 2. is természetes úton született Neki,és kb. 3 óra alatt megvolt.
2011. jún. 2. 17:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy súlyverseny lenne! Nem tudom hogy lehet azt befolyásolni hogy milyen súllyal szülessen a gyerek?! Természetesen következtetni lehet. Az más tészta hogy az anyuka "büszke",és örül neki hogy az ő babája van a központban,és nem "átlagos".

Nálam is ez történt. Mikor megszületett a lányom,ő volt az osztályon a "sztár",ráadásul sűrű sötét hajjal született.

Soha nem akartam ilyen nagy babát,mert nem egy leányálom kihordani. Főleg a terhesség vége felé azt hittem megfúlok. Arról nem is beszélve hogy végig 4kiló alá becsülték a súlyát,ezért a műtőben mindenki csak nézett.

14:14es vagyok,az első.

2011. jún. 2. 17:13
 13/19 anonim ***** válasza:

A szülész-nőgyógyász tankönyvemből idézem:

"Az egészséges lány csecsemő súlya átlagosan 3300g, fiúé 3400g..."

Persze ez nem Szentírás, de mégis csak ezt tanítják az orvosin :)

Ha ehhez méred a csecsemőket, akkor egy 4000g-os baba nagy(obb). Persze minden relatív :)

2011. jún. 2. 17:36
 14/19 haramia ***** válasza:

...esetleg arra még nem gondoltál kedves kérdésfeltevő, hogy -mindenféle hátsó szándék és önajnározás nélkül- egyszerűen csak kiváncsiak, különösen az első babát váró vagy szült anyukák, hogy vajon a nekik megadott uh adat alapján mire számítsanak és ezért jóhiszeműen felteszik itt a kérdést, hogy a ő babájuk súlya mégis minek felel meg. Pláne, ha még néhány okoskodni szerető ember (van belőlük bőven) megjegyzést is tesz nekik, hogy az a súly nagy v kicsi...

35hkm

2011. jún. 2. 18:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Én kérdzetem a véleményeket a 3700grammos babáról- és lehet kérdező, nem értetted a kérdést, de pont azért kérdeztem, mert szerintem is átlagos a súlya, de a legtöbb rokon, ismerős aki meghallotta, hogy ekkora súllyal született, egyből azt reagálták, hogy hú, de nagy baba. Pont ezért kérdeztem véleményeket erről, mert szerintem sem volt az.

Egyáltalán nem ararok súlyversenyt a babámból - és nem tudom miért kell az ember szavait kiforgatni.

Az meg megint más dolog, hogyha nem tetszik egy kérdés, nem kell válaszolni rá, és ennyi!! És végképp nem kell mások kérdésein kiakadni!

2011. jún. 3. 08:09
 16/19 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nekem ez a súlykérdés tök mindegy. Igaz,még csak a 36 hétben járok az első babával, és múlt héten volt 2.200 gr, erre meg lehet azt mondani, hogy kicsi... (mert, még kb 1 kg-ot hízik, akkor szüléskor lesz kb 3.200) sztem ez pont ideális, inkább legyen 3000 gr körül, mint 4-4,5, az a mamának se a babábnak se jó!!! de én a súlyán sose agyaltam, legyen egészséges, és kész!!!
2011. jún. 3. 08:40
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó,csak annyit szeretnék mondani hogy az én lányomat 38hetesen 2600gramra becsülték. Ehhez képest igen nagy lett az eltérés. Ezért nem lehetsz benne biztos,hogy 4kg alatt születik. Persze attól is függ a szülei mekkorák. Én nem vagyok egyébként nagydarab!

Az óriás csecsemő anyukája.

2011. jún. 3. 09:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, valóban lehetnek nagy eltérések +/-,ezt én is jól tudom, csak nekem az a véleményem, hogy hacsak nem szélsőséges a baba mérete (ez nálam 2kg alatt és 4,5felett van) akkor a köztes skálán bármennyi lehet, nem érdekes, nem is értem, miért foglalkoznak vele a kismamák!!!
2011. jún. 3. 10:31
 19/19 anonim ***** válasza:

A fiam 2000-ban a 4400 grammos súlyával és 57 cnetis hosszával óriásbébinek számított, de még a 4 kiló gyrek is.

A lányom 2009-ben születtt 3950 grammal(56cm), ő már szinte átlagos volt.

2011. jún. 3. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!