Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után hány napig voltato...

Szülés után hány napig voltatok kórházban? Mikor engedtek haza? Milyenek a bent töltött napok? Hasznos tanács esetleg?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 08:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Használnak a kórházban légzésfigyelőt? Lehet esetleg bevinni?

2011. jún. 1. 10:21
 12/20 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy hogyan vagy és milyen a kórház. Első alkalommal belázasodtam és 10 napig voltunk benn, második alkalommal a császár miatt 5 nap volt. Amíg valaki lázas és nincs széklete, benn tartják. De ha "nagyüzem" a kórház és sokan szülnek, akkor előfordul, hogy hamarabb engednek haza.
2011. jún. 1. 11:23
 13/20 anonim ***** válasza:
Kedden 14.30-kor szültem, csütörtökön délben mentünk haza, nem volt 48 óra. Nagyon korrektek voltak, mert megkérdezték, akarunk-e tovább maradni, szükségünk van-e segítségre. Volt aki akart, mert gondjai voltak a szoptatással, annak szívesen segítettek.
2011. jún. 1. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2X szültem.

Mindkétszer 72 órát kellett bent maradni.

Mivel egészségügyis vagyok, tudom, hogy a nővérek csak szájhúzással cserélnek ágyneműt (a 3 nap alatt nekem pl. egyszer sem)

Így én alváshoz egy törölközőt kettőbe hajtottam és azt tettem a derekam alá, ha netán baleset történne.

Nem történt, de ha mégis, hát otthon a mosógép kimossa.

Én vittem kispárnát, mert a kórháziak szörnyűek és a szoptatásnál is hasznát vettem.

Széklet:Igaz egészségügyis vagyok, de OTT egy hét alatt sem tudtam volna, így én hazudtam (pirul) hogy volt. Otthon persze simán ment a dolog.

Babát ne hagyd aludni! Max. 3 óránként ébreszd (bármit mondanak is) és tedd cicire. Jobban beindul a tejed és Ő sem fog besárgulni!

Én vittem a Piciknek saját textilpelust, takarót (azt tettem a fejül alá) sapit ha a látogatókhoz ki kellett tolni ne fázzon meg, kis kesztyűt, hogy ne karmolja össze magát.

És a legfontosabb!

Mindenki a finom, puha wc papírt mondogatja. Hát nekem a legfinomabb is mindig beleakadt a varratomba :(

Így vizes popsitörlőt használtam. Sokkal jobban tisztít és nem huzigálta a cérnákat. :)

HA van kérdésed és tudok, szivesen válaszolok, akár priviben is!

Szép szülést kívánok!

2011. jún. 1. 13:12
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, kedves utolsó!

Pont ilyen hasznos válaszokra, tanácsokra gondoltam! Köszönöm mégegyszer!:)

2011. jún. 1. 13:33
 16/20 anonim ***** válasza:

Mi 3 napot voltunk bent. Az előző válaszoló szinte minden lényegeset leírt. Amit még hozzátennék:

- vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet és inni-inni-inni-inni-inni!!!!

- nekem nagyon bevált az eldobhatós bugyi és én tena lady-t vittem magmmal, nem eü. betétet; és vittem két tekercs papírtörlőt, mert zuhanyzás után azzal rendesen meg tudtam törölközni és a törölközőt nem véreztem össze

- EGYÉL!!! Mindegy, hogy a kórházi kaját, vagy visznek be neked, de egyél! És akkor lesz széklet is. Akkor is, ha abszolút nem kívánod az ételt.

2011. jún. 1. 21:28
 17/20 alaszka ***** válasza:
Már a lényeget elmondták a többiek, de én is leírom, ami fontos szerintem: extra puha wc papír, nedves wc papír, aranyér kenőcs vagy kúp (sokaknak szülés után jön ki, és nagyon fáj, én is így voltam), sok innivaló. Az etetést már említették, de nagyon fontos, ha alvós a babád, fel kell kelteni 3 óránként, hogy szopizzon, ha nem eszik, besárgulhat, és a tej se indul be! Légzésfigyelő van a kórházakban, de azt csak akkor adnak, ha a baba állapota megkívánja, én nem vittem és itthon sem volt.
2011. jún. 1. 22:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem is eszembe jutott, egy elég fontos dolog szerintem.Mikor még szülésfelkészítőn voltam, akkor mondták, és alkalmaztam is, hogy addig amíg a kicsiből ki ürül a magzatmáz, addig elég vastagon kell popsikrémmel be kenni a kis popoját.Különben rászárad és lehet vakargatni.Plusz én vittem fertőtlenítős kendőt, lehet vele takarítani a pelenkázót is, és én a WC-t is körbe töröltem vele mindig..
2011. jún. 2. 06:17
 19/20 anonim ***** válasza:

Igen, igen!

Mindig mondják, hogy a baba popsiját nem kell kenni krémmel, de a magzatszurok (az első fekete kakik) nagyon ragadnak és azokat bizony dörzsölni kell, hogy lejöjjenek. Még akkor is ha a csap alatt mosod le :(

Az pedig a puha kis bőrét felsérti és 2 nap alatt nagyon piros tud lenni a popsi.

Én Bepanthent vittem!

2011. jún. 2. 07:59
 20/20 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenki hasznos válaszát! Köszönöm!

Értékeltem!:)

2011. jún. 2. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!