Szülés után hány napig voltatok kórházban? Mikor engedtek haza? Milyenek a bent töltött napok? Hasznos tanács esetleg?
Köszönöm!
Használnak a kórházban légzésfigyelőt? Lehet esetleg bevinni?
Szia!
Én 2X szültem.
Mindkétszer 72 órát kellett bent maradni.
Mivel egészségügyis vagyok, tudom, hogy a nővérek csak szájhúzással cserélnek ágyneműt (a 3 nap alatt nekem pl. egyszer sem)
Így én alváshoz egy törölközőt kettőbe hajtottam és azt tettem a derekam alá, ha netán baleset történne.
Nem történt, de ha mégis, hát otthon a mosógép kimossa.
Én vittem kispárnát, mert a kórháziak szörnyűek és a szoptatásnál is hasznát vettem.
Széklet:Igaz egészségügyis vagyok, de OTT egy hét alatt sem tudtam volna, így én hazudtam (pirul) hogy volt. Otthon persze simán ment a dolog.
Babát ne hagyd aludni! Max. 3 óránként ébreszd (bármit mondanak is) és tedd cicire. Jobban beindul a tejed és Ő sem fog besárgulni!
Én vittem a Piciknek saját textilpelust, takarót (azt tettem a fejül alá) sapit ha a látogatókhoz ki kellett tolni ne fázzon meg, kis kesztyűt, hogy ne karmolja össze magát.
És a legfontosabb!
Mindenki a finom, puha wc papírt mondogatja. Hát nekem a legfinomabb is mindig beleakadt a varratomba :(
Így vizes popsitörlőt használtam. Sokkal jobban tisztít és nem huzigálta a cérnákat. :)
HA van kérdésed és tudok, szivesen válaszolok, akár priviben is!
Szép szülést kívánok!
Köszönöm szépen, kedves utolsó!
Pont ilyen hasznos válaszokra, tanácsokra gondoltam! Köszönöm mégegyszer!:)
Mi 3 napot voltunk bent. Az előző válaszoló szinte minden lényegeset leírt. Amit még hozzátennék:
- vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet és inni-inni-inni-inni-inni!!!!
- nekem nagyon bevált az eldobhatós bugyi és én tena lady-t vittem magmmal, nem eü. betétet; és vittem két tekercs papírtörlőt, mert zuhanyzás után azzal rendesen meg tudtam törölközni és a törölközőt nem véreztem össze
- EGYÉL!!! Mindegy, hogy a kórházi kaját, vagy visznek be neked, de egyél! És akkor lesz széklet is. Akkor is, ha abszolút nem kívánod az ételt.
Igen, igen!
Mindig mondják, hogy a baba popsiját nem kell kenni krémmel, de a magzatszurok (az első fekete kakik) nagyon ragadnak és azokat bizony dörzsölni kell, hogy lejöjjenek. Még akkor is ha a csap alatt mosod le :(
Az pedig a puha kis bőrét felsérti és 2 nap alatt nagyon piros tud lenni a popsi.
Én Bepanthent vittem!
Nagyon szépen köszönöm mindenki hasznos válaszát! Köszönöm!
Értékeltem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!