Történhet ilyen szülés alatt?
Nekem régebben voltak olyan erős menstuációs görcseim, hogy hánytam.
Szülés közben is előfordul ilyesmi?
Valaki leírná, hogy pontosan milyen fájdalom ez? :) Bazierős (és még annál is erősebb) menstuációs fájdalomhoz hasonló?
Félek..:( Nem tudom mire számítsak, és ettől félek...
Nekem olyanok voltak a fájásaim,mint egy nagyon nagyon erős menstruációs görcs,plussz a derekam nagyon fájt mert feküdnöm kellett! De egyáltalán nem felejtettem el a fájdalmat még most sem,nemrég volt egy kérdés,hogy tényleg elfelejti az ember a fájdalmat amint kezében tarthatja a babát,és egy két válaszon kívül mindenki azt mondta,hogy nem felejti el!
18+1 h km
Én nagyon sok rosszat hallottam az edáról... :S Férjem is kapott egyszer, még nagyon régen, mikor műtötték, de neki rendszerint még most is szokott fájni, pl mikor front van. Meg többször szúrták, mire be tudták normálisan adni.
Illetve igen, én is hallottam arról, h visszamaradnak a fájások a szuri beadása után.
Nem tudom, még ezen nagyon gondolkodok, hogy kérdek, vagy se... :S
Szeretném természetesen megszülni a babámat, császár, és EDA nélkül. Majd meglátjuk, hogy mi lesz a végén.. :)
Köszi az eddig válaszokat! Aranyosak vagytok, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat...!!
Úgy néz ki az EDA is mindenkire másképp hat. Nekem az unokatesó, émelygett, és hányt tőle. Van, aki fejfájásra panaszkodik. Sok múlik a dokin is szerintem, hogy hogy adja be. A szülési fájdalmakat, nem lehet semmihez sem hasonlítani. Nekem olyan érzésem volt, mintha ki akarnak szakadni a hátam. Amikor közel vagy a szüléshez, akkor az a rossz, hogy jönnek a tolófájások.Érzed, hogy nyomnod kell, mert az esne jól, és nem szabad, szóval egy ideig vissza kell tartani, ami szerintem nagyon nehéz.
Amikor konkrétan szülsz már, az megkönnyebbülés, mert nyomhatsz, és ha minden ok, 2-3 nyomásra kint is van a baba. Aztán, mintha elvágták volna a fájdalmakat.
Úgy gondolom ennél erőteljesebb fájdalom nincs, de mindent összefoglalva, mégegyszer megszülném mind a kettőt...:)Idővel megszépül a dolog,és mindenképp megéri az a fájdalom, majd meglátod...:)
Két gyermekem van, mind a kettőt EDA nélkül természetesen szültem
Vajúdás alatt előfordulhat hányás, de ez nem a testmagasságtól függ és nem a gyomor ingerlésétől :)
Ennek az az oka, hogy kezd nyílni a méhszáj. Tehát, ha vajúdás alatt hánysz az jó dolog, bármilyen furán is hangzik ez :) Gondolj arra, hogy minden egyes fájással közelebb kerülsz ahhoz, hogy megölelhesd a kisbabádat.
Hagyd magad sodródni az eseményekkel, a természet tudja a dolgát. Arra figyelj, hogy ne veszítsd el az önkontrollod, bármilyen nehéz is ez. Én végig arra gondoltam, hogy a babámnak kell segítenem megszületni, mert ez neki is hatalmas munka ám. Ott és akkor nem én voltam a legfontosabb, hanem ő. Előre eldöntöttem, hogy nincs hiszti, munka van és mindenben hallgatok a szülésznőre, mert ő nem a levegőbe beszél. Akik ezt a szakmát választják, biztos, hogy szívvel-lélekkel csinálják a dolgukat. Ja, és ha a bazi erős menstruációs görcsöket kibírtad, és úgy érzed, hogy jól tűröd a fájdalmat a szülési fájdalmakat is bírni fogod. Az EDA-t azért gondold át, mert nem fáradsz el annyira a kitolásra, plusz az is meggyorsítja a tágulást. Amikor megindult a szülés hihetetlen nyugalmat éreztem, boldogságot, hogy mostmár hamarosan találkozhatunk. 5 óra 25 perc múlva pedig így is történt. Ne félj, minden rendben lesz! :)
Bocsánat,az EDA nem gerincszuri,hanem gerinc mellé adott érzéstelenítő.Az első gyerekemet így szültem(a 2.-nál is erre készültem,ám olyan gyorsan érkezett,hogy nem kellett),nagyon pozitív emlékeim vannak(igaz,tokkal-vonóval 4 óra alatt lett meg a baba).
A hányásról...az első fiamnál végig hánytam a terhességet,és még a szülőágyon is hánytam(igaz,nem a fájdalomtól).Szerintem ezt a fájdalmat nem lehet semmihez sem hasonlítani,bár lehet,hogy jellegében olyan,mint a mensi fájdalom.Ám ne félj.Tudom,első esetben az ember az ismeretlentől félünk,a 2.,és többedikben pedig attól,tudjuk mi vár ránk.
:) Szerintem mindenki tudja, hogy mi az EDA, csak hétköznapi nevén hívják gerincszurinak. A gerinccsatornába, a kemény agyhártya fölé nyomnak be egy ilyen branül szerű műanyag csövecskét, és azon keresztül adagolják a fájdalomcsillapítót. :)
Nem pedig magába bele a csontba :) Én sem így értettem, mikor írtam, szóval, bocsi, ha félreérthető voltam.
ÉN is azt mondtam hogy nem fogok kérni EDát,és ehhez tartottam is magam úgy 10 órán keresztül,aztán hajnali 2 kor már beadták.A szülésznők odáig folyamatosan ajánlgatták,de én is úgy voltam vele hogy nem.aztán a fájdalom győzött.Nálam volt egy kis baj,már nem a bekötésnél,hanem az adagolásnál.Egy óráig hatott csak az az adag aminek 4 órán keresztül hatnia kellet volna.Szóval tovább szenvedtem,mert nem hitték el hogy elmúlt a hatása.Aztán jött a műszak váltás.Na ők csináltak nekem egy tuti lötyit,ami tényleg hatott.3 órán keresztül semmit nem éreztem.Igaz a lábam sem.:)Az utolsó egy órában már nem adtak semmit,mert féltek hogy nem fogom érezni a tolókat.Hát így éreztem.De szerencsés voltam,mert két fájás alatt kint volt a baba.Én nem tudtam már abban a pillanatban semmilyen fájdalomra gondolni,csak a babámat csodáltam.Felejthetetlen élmény.Még csak most szültem 1,5 hónapja,de újra végig csinálnám bármikor.Úgy jöttem ki a szülőszobáról hogy 2 és múlva találkozunk!!!Pedig majdnem ott maradtam az asztalon,mert annyi vért vesztettem...Meglepődtek a szülésznők.:)
Szóval ha nagyon fog fájni,kérni fogod az edát.És nem fogod megbánni szerintem.
Könnyű szülést kívánok neked,és jó babázást.:)
Szia
Nálam az oxitocin miatt volt hányás 1x ...
De engem az érdekelt a legkevésbé annyira erős fájásaim voltak..
Nagyon fáj legalábbis nekem..
De hamar nem egész 2 ora alatt megvolt a babám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!