A szülés után közvetlenül mennyi időre adják ide a Babát, és mikor viszik először szoptatni?
Figyelt kérdés
2008. febr. 19. 11:30
1/6 anonim válasza:
Ahol én szültem, ott azonnal odaadták egy-két percre, utána elvitték egy órára, őt a csecsemőosztályon figyelték meg 1 órán keresztül, engem meg a szülőszobán. Utána felvittek és hozták is a babát, akkor tettem mellre először és szépen szopizott is. De van, ahol rögtön mellre tudod tenni, igazából mindegy.
2/6 anonim válasza:
Szülés után ha nincs gond egyből a melledre teszik kb 2percre utána megfürdetik (ha a párod akarja ő is megfürdetheti)utána jönnek a vizsgálatok kb 20perc és azután kapod meg még ott a szülőszobán és megszoptathatod.Velem 2órát ott volt a baba.
3/6 anonim válasza:
Szia! ez függ a baba és a te állapotodtól is. Ha minden rendben van,akkor már meg is szoptathatod ott a szülőszobán! Nekem nem engedték,elvitték megfürdetni,visszahozták egy 10 percre utána megint elvitték,de mivel délutánra lett meg a baba,16:40-re,19ig a szülőszobán kellett lennem, utána meg már nem hozták vissza,hogy első éjszaka tudjak pihenni.Másnap hajnali 4-kor viszont már hozták és nem is adtam oda többet! :)
4/6 anonim válasza:
Ez igazából kórház függő. Valahol rögtön mellre teheted, úgy magzatmázasan, van ahol megmérik, letisztítják, ilyesmi. De valaki itt írta előttem,hogy igazából mindegy, pedig nem. Elvileg az lenne a jó, ha ahogy kibújt rögtön rátennék a pocakra, és ő magától(!) kúszik fel a cicihez, ez a reflex hamar el is múlik, és rögtön szopizná az előtejet. Csak ezt sajnos kevés helyen engedik meg. Az én kislányom felmászott, és csodálatos volt, ahogy ráfeküdt a cicimre, és abbahagyta a sírát, megnyugodott.
5/6 anonim válasza:
Bizony, nagyon kórház-függő!
Érdeklődj ott, ahol szülni fogsz, hogy ott mi az általános gyakorlat.
Azt viszont tudnod kell, hogy ahol nem szokás, ott is jogod van kérni, hogy a szülés utáni fél órában szoptathass, illetve, hogy kihozd szoptatni, amikor Te akarod. A babának az a legjobb, ha születése után minél hamarabb mellre kerülhet és utána akkor kaphat cicit, amikor ő szeretné. Sajnos sok kórházban még nem ez az általános gyakorlat, de ezekben a kórházakban csak akkor fog változni valami, ha minél több kismama áll elő ilyen igényekkel!
Érdeklődj és ha kell, keress bababarát kórházat (meg persze, ha van rá lehetőséged).
6/6 anonim válasza:
A bababarát kórházakban általában rögtön rádteszik ha minden rendben van vele,majd megmérik,megmossák,felöltöztetik és szoptathatod is.Velem végig ott volt a lányom amég nem ment le a méhösszehúzó infúzió.(2óra)Akkor vették el mikor visszavittek a szobába,de nem sokára vissza is kaptam és többé nem kellett elengednem.Kórházfüggő,érdeklődj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!