Szülés előtt közvetlenül még meg szokták nézni a babát uh-val, hogy pl. jól fekszik-e?
Nem néztek meg ultrahanggal.
38 hetesen nézték meg utoljára. Mikor 41. héten mentem szülni, nem nézték meg.
Ja, amúgy császár lett. :(
(Bár nem a baba rossz fekvése miatt, hanem velem volt a baj.)
Az hogy keskeny a csípőd, nem jelent automatikusan keskeny medencét is. A babák meg egyszer befordulnak fejjel lefelé, és utána már nemnagyon szoktak forogni, mert nincs már helyük hozzá. Farfekvéses baba akkor lesz, ha eleve el sem helyezkedik fejjel lefelé. Ha ezt egyszer már megtette, akkor nem valószínű, hogy két nappal a szülés elött megfordul( nem is tudna :) )
A nagysúlyú baba sem gond, mert nem az számít ( csak erőlködés szempontjából ), hanem a fejátmérő.
Uh-al felesleges vizsgálni hogy hogyan fekszik a baba, mert ezt az orvos is érzi amikor megvizsgál, az meg többször megtörténik a szülés alatt, és elött.
Ezen kár előre rágódnod. Az előttem író jól szólt, a baba fejátmérője a mérvadó, nem a csípőd.
Közvetlenül a szülés előtt nekem sem volt uh, az előtt evaló napokban igen, mert túlhordás miatt befektettek a kórházba.
Mind a kettőt 3 héttel előtte nézték utoljára.
Már akkor nem voltak kicsik.
Az első 4,4 , amásodik 4 kilós volt, mind a kettő kifért (36-os fejjel születtetk)
a fiam 3600 gramm volt 38. héten, lányom csak 3300.
előző
Nekem megnézték gyorsan, de más okból. A 37.héten még arccal felfelé nézett, és az bonyolított volna a helyzeten.
Szerencsére a szülőszobába már füllel felfelé jött :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!