Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 3650 grammos újszülött...

Egy 3650 grammos újszülött baba nagynak számít?

Figyelt kérdés

Amikor megszültem, a férjem aznap boldogan újságolta a családtagoknak a hírt. Amikor az egyik "kedves" rokon meghallottta hogy a kisfiam 3650 gramm-al született, akkor ezt nagyon soknak találta és ezt mondta a férjemnek:

-Legközelebb nem kell terhesvitamint szedni és akkor nem lesz ilyen nagy súlya a gyereknek.

Hát nekem ez nagyon rosszul esett. Amúgy szerintem se nem nagy, se nem kicsi, hanem átlagos súllyal született a babám. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy alacsony termetem van és világra hoztam természetes úton a kisfiamat.

2011. máj. 28. 18:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Az átlag baba 3-3,5 kg. Valószínű azért mondták azt amit mondtak.
2011. máj. 29. 22:08
 22/25 anonim ***** válasza:

Szerintem átlagos.

Én 4 gyereket szültem a lányok kisebbek voltak a fiúknál.

3750 56 cm, 3350 55 cm lány

4300 58 cm, 4300 62 cm.fiú

2011. máj. 30. 08:29
 23/25 anonim ***** válasza:

szia

első lányom 4560 gramm és 55 centi

második lányom 4890 gramm és 56 centi

mindketten természetes úton születtek és nem szedtem terhes vitamint, nem voltam cukros, és még fogytam is a terhesség alatt. (szinte semmi nem maradt bennem az elején, utána meg a gyomromnak nem volt hely a babától :-D)

Én olyan megjegyzéseket kaptam: hogy jó nagy pin@d lehet, ha ezeket meg tudtad szülni!

hát el is küldtem az illetőt a fenébe, hiszen 1. így nem beszélünk 2. meg nem ezen múlik, hiszen egy kicsivel is meg lehet a szülést szenvedni, meg egy nagy is lehet gyors szülés.

Igaz az is, hogy a mai napig a ha egy kisebb babát látok, szinte meg sem merem őket fogni, mert az enyémek vasgyúróak voltak, jól bele kellett markolni :-D

2011. máj. 30. 09:51
 24/25 anonim ***** válasza:
az ilyen idiótákkal próbálj ne foglalkozni, persze tudom, hogy nehéz. ha jól tudom 3300 gramm az összes csecsemő átlaga, fiúknál ez inkább +100-150 gramm, lányoknál inkább -100-150 gramm. tehát az átlagosnál picit nagyobb a babád, de inkább az átlagos felé húz. ismerősömnek született 5400 grammos babája, na az már nagy. a te babád meg minden bizonnyal szép kis formás. hidd el, csak savanyú a szőlő neki.
2011. máj. 30. 13:53
 25/25 anonim ***** válasza:
3,5 kg-os gyerek egy teljesen átlagos súlyú gyerek. Manapság már ez az átlagos, nem a 3 kg-osak. Az én lányom ugyan kicsi volt 2830 gramm, de mivel a 37. hétre született, ezért Ő is 3 kg felett járt volna, ha bevárja az idejét. Ne foglalkozz a "kedves rokonokkal". Rosszindulatúak tudnak lenni.
2011. máj. 30. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!