Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 3650 grammos újszülött...

Egy 3650 grammos újszülött baba nagynak számít?

Figyelt kérdés

Amikor megszültem, a férjem aznap boldogan újságolta a családtagoknak a hírt. Amikor az egyik "kedves" rokon meghallottta hogy a kisfiam 3650 gramm-al született, akkor ezt nagyon soknak találta és ezt mondta a férjemnek:

-Legközelebb nem kell terhesvitamint szedni és akkor nem lesz ilyen nagy súlya a gyereknek.

Hát nekem ez nagyon rosszul esett. Amúgy szerintem se nem nagy, se nem kicsi, hanem átlagos súllyal született a babám. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy alacsony termetem van és világra hoztam természetes úton a kisfiamat.

2011. máj. 28. 18:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Nem nagy és nem is kicsi.

Szerintem a 3 kiló valamennyi a pont jó.

4 kiló felett nagy baba szerintem. (S ez sem baj.)

De amúgy is, hogy mondhat valaki olyat, hogy dagadt egy újszülött? Jaj...

Az én lányom 3300 gramm volt, 54 cm - erre megkaptam, hogy hát bizony nem kicsi a babád. :) Na most erre mit mondjak, mennyinek kellett volna lenni? Mégis mi az "ideális"???

Én már láttam 2,5 kilós csodaszép kisbabát, és 5 kilós csodaszép kisbabát is...úgyhogy piszkosul nem érdekel mekkora a súlya, csak rendben legyen a babával minden.

2011. máj. 28. 20:11
 12/25 anonim ***** válasza:
82%

Gratulálok!!!

Nem nagy a baba szerintem se. De mivan akkor ha nagy? 4kg például? Mit számit? Az a fontos hogy egészséges legyen, a többi nem számit. Inkább szülnék egy 4 kilós babát mint egy 2 kilósat! A többiek meg bek.phatják...

27 hetes kismama

2011. máj. 28. 20:37
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! Az az érdekes, hogy az utolsó trimeszterben már nem is szedtem vitamint, szóval nem is ez számít. Amúgy 53 cm volt, szóval az is átlagos.
2011. máj. 28. 21:08
 14/25 anonim ***** válasza:
53%

Tojd le nagy ívben, hogy ki mit mond. Egészséges, ez a lényeg!

Fiacskám 3610-el született, 56 centivel. Szerintem is a 4 kiló feletti babák számítanak nagynak.

2011. máj. 28. 21:29
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

Manapság ez már átlagosnak számít, nem is kicsi, nem is nagy.

Az én gyerkőceim 59 cm- 3750 g, őt a hossza miatt mondták nagynak.

A másik 57 cm és 3950, nos amikor a doki megtudta a pontos méreteit, csak annyit mondott, hogy gratulálok, szép nagy baba, de hol fért el önben? Ő másfél évesen 90 cm, 13 kg, tehát ő most is nagy.

2011. máj. 28. 22:18
 16/25 anonim ***** válasza:
56%
Akkor mit szóljak én?Kisfiam 4800 g volt.Mindenki jött nézni,csodálkozni.Kaptam kedves és kevésbé kedves megjegyzéseket is...Nem vagyok cukorbeteg,8kg-ot híztam és nem tömtem a magzatvédő vitamint.Utolsó trimeszterben csak 2-3 naponta egyet.Minden baba úgy tökéletes ahogyan van!A 2 kg-os és az 5 kg-os is mind egy-egy kis csoda!Jó egészséget Nektek!!!
2011. máj. 28. 22:40
 17/25 anonim ***** válasza:
39%
Na úgy látom itt én leszek a nyerő nagy babában. A lányom 4200 g-mal és 56 cm-rel, a fiam 4700 g-mal és 58 cm-rel született. Semmi féle terhes vitamint nem szedtem, csak a folsavat a 16. hétig. Én hallgattam eleget, hogy nagy baba és így meg úgy a vitaminok. Nem foglalkoztam velük. Büszke voltam a nagy babáimra, akik ma sem óriásiak, a lányom 3 éves 15 kg és 100 cm, a fiam ugyan még kicsi, nagynak nagy, de idősebbnek nézik, mert a méretei alapján 6-7 hónaposnak néz ki inkább, most 4 hónapos, 8800 g és 70 cm.
2011. máj. 28. 22:42
 18/25 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, na látom az előttem szóló túlszárnyalt minket! :)) Gratula a nagy babához! :))
2011. máj. 28. 22:43
 19/25 anonim ***** válasza:

Dehogy nagy! TÖKÉLETES! Az én kislányom 3.740 gr-al született, azt hittem, hogy hű de nagy baba, de nem, az osztályon a középmezőny alján voltunk, nála csak nagyobbak vagy körülbelül ilyen súlyú babák születtek. Meg egyébként is, nagyon formás kisbaba volt, hosszú lábakkal, most 4 hónapos és 6.300 gr, 66 cm, szóval korához képes vékony és nagyon magas baba.

Különben is nem az számít, hogy egészséges-e vagy sem?

2011. máj. 29. 15:32
 20/25 A kérdező kommentje:

Így van, az a lényeg, hogy egészséges. A kórházban tényleg nagyobb babák voltak többségben. Amúgy mindenkinek gratula a babához.

Ja és nem értem miért pontoztak le titeket...én mindenkit felpontoztam.

2011. máj. 29. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!