Van valakinek tapasztalata állva szülésről?
Azt nem tudom, mert akkor le kellett feküdnöm, de a vajúdás állva illetve labdán történt. Így is rohadtul fájt, de elviselhetőbb volt, mint fekve.
Talán a kitolás is könnyebb a gravitáció miatt, nem tudom.
Én a vajúdás alatt álltam. kipróbáltam minden lehetséges pózt, de messze úgy volt a legelviselhetőbb. Persze közben támaszkodtam a falnak, de volt hogy a párom kapart fel a földről egy-egy fájás után.
A kitolási szakaszban már le kellett feküdnöm, az nem tudom milyen lehet állva.
Nem sok helyen van lehetőség a kitolás közben állni...
Nem készültek fel ilyenre a dokik, meg ugye a gátvédelem stb...
De vajúdni lehet állva is, ahogy jól esik
A primitív népek között vannak, ahol állva szülnek, pl egyes indián törzsek. Ott egy ágakból összefont "állványba" kapaszkodnak a szülő nők, úgymond "lógnak" rajta, meg ugye a bábák, segítők tartják a hónuk alatt.
Én szívesen szülnék így, de sajnos itthon az orvosok kényelme az első, nem a szülő nő és a gyerek érdekei...
Én július végén szülök, állva/guggolva tervezem, az orvosom támogatja, majd meglátjuk, hogy menni fog-e.
Noll Andrea Vajúdástámogatás mindenkinek c. könyvében sok okosat ír a függőleges kitolási pozíciókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!