Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátmetszés után az összevarrás...

Gátmetszés után az összevarrás mennyire fáj? Mit lehet érezni? Kérhetek helyi érzéstelenítést?

Figyelt kérdés
Eléggé rosszul viselem az ilyen dolgokat, már ha elvágom az ujjam akkor is elkezdek szédülni és le kell üljek nehogy elájuljak.
2008. febr. 18. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Neked akkor a vér látvnyával van bajod.Nyugi,a szülőszobán nem ez lesz a legnagyobb bajod:)Amúgy sokan mondják,hogy nem fáj a gát varrás,vagy csak egy picit,de látni tuti nem fogod.Illetve a szervezeted hatalmas mennyiségű fájdalomcsillapító hormont termel a szülés után,hogy kkönnyebb legyen elviszelni.Illetve szoptatás közben is ezek a hormonok termelődnek.

Amúgy ha esetleg adsz egy kicsit a szóbeszédre,akkor a terhesség utolsó három hónapjában igyál meg naponta egy csésze málnalevél teát,meg keress fel egy kismamajógás csoportot.Esetleg beszélj egy szülésznővel a gátmasszírozás mikéntjéről.Ma már csak akkor vágnak ha muszáj,de semmiképpen se ragaszkodj ahhoz,hogy ne vágjanak,mert mallottam olyanról,aki berepedt a csiklója felé,mert mindenképpen ragaszkodott a gátvédelemhez.

2008. febr. 18. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni,de nekem nagyon fájt amikor varrtak jobban mint a szülés.Nem adnak érzéstelenítőt,legalábbis nekem azt mondák hogy ha szülést kibírom a varrást is. Szerintem előre szólj hogy adjanak,remélem te nem jársz úgy mint én.Ne félj veled nem biztos hogy így lesz.
2008. febr. 18. 19:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem viszont kérés nélkül adtak helyi érzéstelenítőt. Kicsit kellmetlen volt, de nem fájt. Arról nem is beszélve, hogy a hasamon lévő babámmal voltam elfoglalva, nem érdekelt, mit csinálnak velem közben :)
2008. febr. 18. 20:24
 4/6 anonim ***** válasza:

Érdekes, nekem kellemetlenebb volt a varrás és a placenta megszülése, mint a baba kinyomása. A legrosszabb a vajúdás volt, az kétségtelen.

Varráskor kaptam érzéstelenítőt, kérés nélkül. Szerintem beszélgetéssel akkor már el lehet terelni a figyelmet, főleg, ha van humora az orvosnak. Rólam még egy szemölcsöt vagy nem tudom mit is leszedett, megkérdezte, hogy zavar-e az epiláláskor? :)

Most a második babámat fogom pár hét múlva megszülni. Én is gondolkodom, hogy megemlítem a gátvédelmet, csak félek, hogy össze-vissza fogok szakadni, ezért inkább bízom az orvos pillanatnyi tetteiben. Az első pár napban zuhanyzáskor alig mertem odanyúlni, annyira húzódott és égetett, inkább a zuhanyzóban is a Lactacyd törlőkendőt használtam, hogy puszta kézzel ne is érjek hozzá.

Arra mindenesetre figyelj oda, hogy az esti gátkezelésről ne késs le, mert én az öt nap alatt kétszer nem tudtam kimenni időben és utána a nővérke már nem volt hajlandó leöblíteni az elkésetteknek. Most is ott fogok szülni, úgyhogy figyelek erre most már nagyon-nagyon :) Sok szerencsét nekünk!

2008. febr. 18. 21:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Én is kérés nélül kaptam az érzéstelenítőt, és a doki rögtön elkezdte, még nem hatott, de a végére már jó volt. :-) És egy picit fájt (amíg nem hatott az érzéstelenítő), olyan volt, mint ha picit szurkálnának. De szerintem a szülés annyira fáj, hogy ha azt kibírod, fel sem fog tünni a varrás, a vágást pedig egyáltalán nem lehet érezni. első szülés esetében nagyon kevés orvos hajlandó arra,hogy ne vágjon.
2008. febr. 19. 07:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem eléggé fájt - be ez már a szülés után azért semmiség volt -, főleg, mert olyan típus vagyok, hogy ha valami kellemetlen, akkor muszáj elképzelnem, hohy mit csinálnak, és így még rosszab. Próbálj másra figyelni (ha otthagyják a babát, akkor rá, bár nálam elvitték megfigyelni meg vozsgálni), beszélgess az orvossal, vagy kérd meg azt, aki bent volt veled (férjed, vagy akit akarsz), hogy maradhasson még és tartson szóval. Én kaptam érzéstelenítést, de egy órán át tartott a varrás és rég elmúlt a végére, többet meg már nem kaphattam.
2008. febr. 19. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!