Gátmetszés után az összevarrás mennyire fáj? Mit lehet érezni? Kérhetek helyi érzéstelenítést?
Neked akkor a vér látvnyával van bajod.Nyugi,a szülőszobán nem ez lesz a legnagyobb bajod:)Amúgy sokan mondják,hogy nem fáj a gát varrás,vagy csak egy picit,de látni tuti nem fogod.Illetve a szervezeted hatalmas mennyiségű fájdalomcsillapító hormont termel a szülés után,hogy kkönnyebb legyen elviszelni.Illetve szoptatás közben is ezek a hormonok termelődnek.
Amúgy ha esetleg adsz egy kicsit a szóbeszédre,akkor a terhesség utolsó három hónapjában igyál meg naponta egy csésze málnalevél teát,meg keress fel egy kismamajógás csoportot.Esetleg beszélj egy szülésznővel a gátmasszírozás mikéntjéről.Ma már csak akkor vágnak ha muszáj,de semmiképpen se ragaszkodj ahhoz,hogy ne vágjanak,mert mallottam olyanról,aki berepedt a csiklója felé,mert mindenképpen ragaszkodott a gátvédelemhez.
Érdekes, nekem kellemetlenebb volt a varrás és a placenta megszülése, mint a baba kinyomása. A legrosszabb a vajúdás volt, az kétségtelen.
Varráskor kaptam érzéstelenítőt, kérés nélkül. Szerintem beszélgetéssel akkor már el lehet terelni a figyelmet, főleg, ha van humora az orvosnak. Rólam még egy szemölcsöt vagy nem tudom mit is leszedett, megkérdezte, hogy zavar-e az epiláláskor? :)
Most a második babámat fogom pár hét múlva megszülni. Én is gondolkodom, hogy megemlítem a gátvédelmet, csak félek, hogy össze-vissza fogok szakadni, ezért inkább bízom az orvos pillanatnyi tetteiben. Az első pár napban zuhanyzáskor alig mertem odanyúlni, annyira húzódott és égetett, inkább a zuhanyzóban is a Lactacyd törlőkendőt használtam, hogy puszta kézzel ne is érjek hozzá.
Arra mindenesetre figyelj oda, hogy az esti gátkezelésről ne késs le, mert én az öt nap alatt kétszer nem tudtam kimenni időben és utána a nővérke már nem volt hajlandó leöblíteni az elkésetteknek. Most is ott fogok szülni, úgyhogy figyelek erre most már nagyon-nagyon :) Sok szerencsét nekünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!