Ha a kórházban nem kapok méhösszehúzó injekciót, mit ajánlotok, hogy ne maradjon meg a hasam?
Figyelt kérdés
Mondtak már szorító bugyit, borogatást, vagy mi lenne a leghatékonyabb. Első baba és nem szeretném, ha megmaradna a hasam.
34 hkm
2011. máj. 25. 10:37
1/8 anonim válasza:
Hasszorító és hasonlók nem jó,mert nem dolgozik a hasizmod és így nem is húzódik vissza. Én kaptam injekciókat de megmaradt a hasam!
2/8 anonim válasza:
Nekem meg egyből visszament a pocim, pedig azt hittem megmarad, mert jó nagyra nőtt ám...
Szóval szerintem ez genetika is. S türelem kell, mert van akinek csak hónapok alatt megy vissza.
3/8 anonim válasza:
A has nem csak amiatt marad nagy, hogy a méh sem húzodtt még vissza, a bőrnek is kell idő.
Ne várd azt, hogy szülés után rögtön lapos lesz a hasad, de hasleszorítót mindképpne érdemes hordani.
4/8 anonim válasza:
Szerintem nem a méhösszehúzón múlik. Én kaptam, mégis maradt egy kevés pocak.
Nem mondom, hogy sok, mert szülés után szinte rögtön rám jöttek a régi nadrágjaim, de maradt egy kevés valami...
6/8 anonim válasza:
A méhed mindenképpen össze fog húzódni az eredeti méretére. Oxitocint adnak általában, de ha nem az sem baj( én most pl nem kaptam, két hete szültem, és már alig van pocakom. A szülés után öt órával felkeltem, sétáltam amennyit tudtam, és nem húztam hasleszorítós bugyit). ez mindenképpen megtörténik. A hasad nem lesz mindjárt ugyanolyan, de pl függ attól is, hogy mennyit szedtél fel a terhesség alatt, és abból mennyi marad meg a gyermekágy végére. A hasfalad kinyúlik, minél többet erőlteted annál előbb áll vissza a régi formájára. A hasleszorítás nem jó, kíméli a hasfalat, császárosoknak ajánlott az első pár napban, utána már nekik sem.
7/8 anonim válasza:
nálunk vizitkor mindig jött az orvos, és mondta hogy szoptassanak, szoptassanak, mitől fog üsszehúzódni így a méhük? aki nem tudottrögtön szoptatni, pl. császáros volt és nehezen ment, vagy pl. én akinek a babája intenzívre került, oxitocint kapott. de nálunk elvileg nem is engedik haza azt akinek a méhe nincs megfelelő állapotban. a has attól is megmaradhat, hogy a hasizmok kitágultak, megereszkedtek. a méh ált. visszamegy pár hét alatt a normál méretre. a hasizmokon meg a torna tud segíteni.
8/8 anonim válasza:
Az tuti, hogy a szoptatástól összehúzódik, nekem a kórházabn olyan görcseim volta, amikor a lányom rácuppant cicimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!