Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg olyan borzalmasan...

Tényleg olyan borzalmasan fájdalmas a szülés? Ha igen melyik része a rosszabb a vajúdás vagy a tolás?

Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 13:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a tolas megkonnyebules volt, par nyomasra kint is volt (gatmetszessel), viszont egy nap vajudas az fajdalmas volt annyira hogy emlekszem beszelni nem tudtam, szerencsere raereztem hamar hogy vegyem a levegot es valahogy kiabalas nelkul kibirtam. Estetol reggelig vajudtam es egybol 2 perces fajasaim voltak amik egyre egyre erosebbek voltak. en csak azt hajtogattam hogy nem birom nem birom ki es adjanak valamit.. Masodik babamat varom, 2 hetem van hatra..hat izgulok..
2011. máj. 23. 14:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

a vajúdás rosszabb volt, de azt még kibírtam, csak nem tágultam elégg, és végül oxitocint kaptam, na ott azt hittem meghalok. nem tudom hány fájás volt oxival, mondjuk talán 5 vagy 6, nem tartott sokáig, de rendesen halálfélelmem volt akkor. utána a kitolás már nem fájt egyáltalán. akor kellett nyomnom, amikor jött a fájás. csak már iszonyú gyenge voltam akkor, mert előtte 20 órát vajúdtam , éjjel nem aludtam , nem ettem már rég...de az már nem fájt, csakalig volt rá erőm. de végül mikor kibújt a babám, akkor megszűnt minden fájdalom. :)

nyugi, te is túléled majd, mint itt mindenki.

2011. máj. 23. 14:16
 13/26 anonim ***** válasza:
91%
Én EDA-val szültem így a vajúdás egyáltalán nem fájt! A kitolási szak előtti 1 óra volt kemény, amikor már eda-t nem adtak, de kibírható volt. Márciusban, hóesésben szültem így a hideg ablaknak nyomtam a fejem, az nekem tök sokat segített! A kitolásnál nem emlékszem örült nagy fájdalomra, de én toló fájások nélkül nyomtam. Ott már csak a tolásra koncentráltam, valamint, hogy minél előbb meglegyen a baba. Burokrepesztéstől számítva 4,5 órán belül meg volt a baba, ebből a kitolás kb. 15-20 perc.
2011. máj. 23. 14:23
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Hát nem tudom, nekem annyira nem volt borzalmas. A vajúdás végén volt egy 20 perc, amikor már összefolytak a fájások, azt hittem, ott maradok az asztalon, akkor kezdtem künyörögni a dokinak, hogy csináljon valamit. Utána a kitolást már nem is éreztem.

Nekem ami nagyon fájt, az a varrás volt.

2011. máj. 23. 14:48
 15/26 anonim ***** válasza:
93%

hát nekem brutális fájásaim voltak.

a hátam közepére se kívánok még egy szülést.

2011. máj. 23. 17:39
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

Utólag mindenki kevésbé fájdalmasnak látja (az agy jól működik, letompítja a kibírhatatlan fájdalom teljes érzetét, utólag meg el is halványul). Annak, aki azt mondja, azt hitte, hogy meghal annyira fájt, annak is legalább 1,5-2x annyira fájt, mint amire emlékszik.

Az én fiam nagyon hamar megszületett, délelőtt fél 11 körül repesztettek burkot, és háromnegyed háromkor már felsírt. A vajúdás sokkal rosszabb volt, a szülés már szinte megkönnyebbülés volt nekem.

Szerencsére a gyerkőccel minden rendben volt, nálam lépett fel komplikáció, de végül meg tudták oldani:)

Ezzel együtt is életem legszebb órái voltak, és remélem lesz még részem benne.

Nem kaptam fájdalomcsillapítót és gyerek voltam még jó alacsony fájdalomküszöbbel, de óriási szerencsém volt és van azóta is a fiammal.

2011. máj. 23. 19:46
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
ezt már én is hallottam azért nem tudja senki pontosan felidézni mert a természet így oldja meg hogy újra vállalkozzon rá a nő.
2011. máj. 23. 19:55
 18/26 anonim ***** válasza:
61%
Indított szülésem volt, 8-kor kötötték be az oxit, pontban 11-kor megszületett a lányom. Nekem a vajúdás sokkal fájdalmasabb volt, a kitolás már egyáltalán nem fájt, az kb. 15 perc volt. Nem tudom, hogy ha magától indult volna be, akkor mennyire fájt volna. Azt tudom, hogy közben én azon gondolkoztam, hogy nem lesz több gyerekem :) Rá 1-2 hónappal viszont már szívesen szültem volna újra :) A varrás volt még elég kellemetlen.
2011. máj. 23. 21:08
 19/26 alaszka ***** válasza:
100%
A vajúdás rosszabb, olyan végeláthatatlannak tűnik, a tolás megkönnyebbülés, lehet hogy jobban fáj akkor, de rövidebb, így az emberben nem az marad meg utólag. A tolásnál, már tudod, hogy mindjárt vége.
2011. máj. 23. 22:55
 20/26 kecskefészek15 ***** válasza:
65%
Ez így már Ádám és Éva kora óta így van.
2015. jún. 16. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!