37/1 hetes vagyok,3 napja elment a nyakdugo, alapban mensi fajasaim vannak,1 hete a mehszajam 2111! A baba igen elenk. Holnap megyek ctg-re. Meginditjak?
Visszatartjak?!De mar mindene ki van fejlodve,tudeje is mukodik,bar a korara valo tekintettel lehet tenyleg nem inditjak.Csak a nyitott mehszaj miatt felek a fertozesektol,ha mar eddig problemamentesek voltunk,pont most ne szedjunk mar ossze semmit.
Aggodom.Koszi a valaszt.Jo babazast!
Én arra tippelek, hogy sem indítani, sem visszatartani nem fogják, ha minden érték jó, rendben van a szívhangja a babának és te sem vagy mondjuk toxémia gyanús.
Visszatartani szerintem azért nem fogják, mert már nem lenne koraszülött, ha most születne meg, indítani meg 37 hetesen ok nélkül nem indítanak, ha egészségesek vagytok, akkor inkább a természetre bízzák, amíg megindul magától a szülés.
A fertőzésektől olyan formában ne félj, hogy elvileg amíg a magzatburok rendben van, addig a babához nem juthat fel fertőzés. Legalábbis nekem anno mind a doki, mind a szülésznő azt mondta, hogy nem a méhszáj védi elsősorban a felkerülő fertőzésektől a babát, hanem a magzatburok.
Az utolsó hetekben átlagosan 200-250 grammot híznak hetente a magzatok a pocakban, ugyanakkor meg a súlybecslésnél +-10%-os eltérés teljesen normális lehet, ilyen formában nehéz lenne megsaccolni, hogy mekkora is lehet most a babád, mert két héttel ezelőtt lehetett 2500 grammos és 3100 grammos is akár és erre hízott elvileg 400-500 grammot azóta.
Egy valami biztos: sokáig már nem fog bent csücsülni, max négy héten belül megszületik! :-D Utána pedig ott lesz egy élet arra, hogy babázz, motiváljon ez. Sajnos a nyákdugó távozásából sem lehet biztosat mondani, egyértelműen azért távozott, mert elkezdtél nyílni, a jóslófájások tovább nyithatják a méhszájat, viszont így is kiszámíthatatlan a dolog. A barátnőmnek reggel ment el a nyákdugója és délután már vajúdott, nekem 38 hetesen ment el a nyákdugó és két héttel később szültem. Pedig akkor én is azt hittem, hogy már csak néhány napom van, sokszor voltak jóslóim, mégis egyben voltunk még egy ideig.
Ha egyedül mennék a vizsgálatra és nem kocsival, akkor én a helyedben nem vinném a cuccaimat, de összekészítve hagynám otthon. Megvárnám, hogy mit mondanak és ha bent kell maradni, akkor kérnék meg valakit, hogy hozza be nekem, mert ha várni is kell rá, néhány órán keresztül szerintem el lehet lenni a kórházban papucs és köntös nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!