Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A nyákdugó biztosan távozik...

A nyákdugó biztosan távozik akkor, amikor a méhszáj kinyílik? Honnan tudom, hogy kinyílt a méhszáj?

Figyelt kérdés
Csak jövő héten megyek a dokihoz, és félek, hogy addig kinyílik a méhszáj. Addig még majdnem egy hét van. Abban reménykedek, hogy a nyákdugó távozása esetleg jelezheti, ha addig kinyílik. Azért félek attól, hogy kinyíljon, mert streptococcus baci van bennem, és a ha kinyílik, akkor a baba is megfertőződhet.
2011. máj. 21. 21:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! A méhszáj a szülés előtt kb 10 nappal kezdhet el nyílni, de van, akinek csak a vajúdás közben nyílik, egy ujjnyira sincs nyitva előtte. Ez nem tudom mitől függ, talán a kortól, első vagy többedik terhesség-e, mikorra vagy kiírva, esetleg testsúly, időjárás....mindenesetre nem egyik pillanatról a másikra nyílik sokat (ha igen, akkor már megindult a szülés), nekem pl 1 hét alatt nyílt 3 ujjnyit a szülés előtt. A nyákdugót nem feltétlenül lehet észrevenni, mert nekem a szülés előtti 2 hétben távozhatott el szép fokozatosan, nem vettem észre, csak a terhesség alatt szokásos kis folyást tapasztaltam. Ha aggódsz, menj hamarabb dokihoz, mert ő tudja vizsgálat után megmondani, hogy nyílik-e a méhszájad.
2011. máj. 21. 21:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia,

Nekem 2 hétig távozott a nyákdugó, és közben semennyit sem nyíltam...szóval igazán nincs összefüggés.De én is be voltam tojva, mert volt fertőzésem, a doki azt mondta ne aggódjak, mert a magzatburok is védi a babát.Kapsz majd antibiotikumot, nem lesz gond.

Többször voltam ügyeleten különböző folyások miatt, volt, hogy éjjel felkeltem,annyira erős fájásaim voltak, azt hittem megyünk szülni(ez a 36.hét körül volt)és mégsem nyílt a méhszájam!Pedig végig c2000 voltam!Mikor 2 órája voltak 5 perces fájásaim, és bementünk a kórházba, akkor voltam 1 ujjnyira tág.

Szóval ne aggódj, nem lesz semmi baja a babádnak!:)

könnyű szülést:)

2011. máj. 21. 21:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Megnyugtattatok! :)
2011. máj. 21. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!