Baba-mama program - zombinevelde?
Én örültem volna egy zombineveldének:)de tőlem azonnal elvitték a fiamat.
Egyébként az a gáz, hogy a csecsemősnek az lenne a dolga, hogy segtísen, ha kéred, vigyázzon a babára, ha elmész zuhanyozni, mutassa meg, hogy tedd mellre a abát stb. Csak tudják, hogy a legtöbb elsőbabás úgysem mer szólni, nekik meg elég, ha úgy tesznek, mintha nem ez lenne a hatáskörük.
Mintha én írtam volna ezt a kérdést. Szülésem előtt azt gondoltam ez milyen jó dolog is. Hát mióta szültem nem ez a véleményem. Bár én a SOTE II-n szültem, és ott 5 ágyas szobák vannak, így valaki mindig volt aki ránézett a picire amíg az ember tusolt, vagy elment a mosdóba. Ott mondjuk ez a szobában van, így igazából ebbe a részébe nem szólnak bele a nővérek. Nekem volt, hogy elmentem tusolni lánykám elkezdett üvölteni, szobatársam odament szépen tologatta a kis kocsijában, és elaludt.
Ettől függetlenül én sem tartom jónak. Értem én, hogy otthon sem viszi el senki a babát, de miért jó az, hogy egy-főleg első babás-ideges, aggódó és emelett hulla fáradt anyuka megy haza a kórházból. Ebből legalább a fáradtságon lehetne segíteni, aztán otthon úgy is van az embernek lehetősége lefáradni.
Van előnye és hátránya is ennek a "bababarát kórház" megnevezésnek. Van, aki pont azért panaszkodik, mert nincs mellette a gyerek, van aki meg azért mert mellette van...
Nekem amúgy tök furcsa, mert én is Vácon szültem, és éjjel hagytak aludni, volt, hogy elvitték a babát, és császáros létemre 2 nap alatt belövellt a tejem is. Ha fürödni akartam, akkor pedig egyszerűen csak kitoltam a lányom a csecsemősökhöz, akik nem ordítottak utánam.
Nem védem a kórházat, csak örülök, hogy nekem jobb volt a tapasztalatom. Ezek szerint szerencsém volt, vagy másképp fogtam fel a dolgokat. Nem tudom.
Sote I-en szültem, és nekem sem volt túl pihentető. :(
Reggel 8-kor szültem, fél egykor kerültem be a szobába, megkaptam a babám, és csak az esti fürdetésekre vitték el, kb 10 percre. Ha le akartuk adni 10 percre a csecsemősöknek a babát, hogy összeszedhessük magunkat, közölték, hogy nem gyerekmegőrző és a babának az anyukájára van szüksége.
16 óra (egész éjjel tartó)szülés után nem hagytak pihizni, rögtön bedobtak a mély vízbe. Én tudtam rögtön szopiztatni, de a babám elég nyűgöske volt, nem nagyon aludtunk. Jó volt végre hazajönni.
21.04-es választ akár én is írhattam volna, csak épp Kistarcsán a Flórban szültem mindkétszer. 6 ágyas kórtermekben voltunk, mindig volt 2-3 normálsiabb anyuka akikkel össze lehetett beszélni hogy mikor ki figyel a babákra és felváltva zuhiztunk/wc-ztünk. A csecsemősöknek nem szivesen adtuk be őket, mert rájuk se hederítettek, mondván úgyis jön majd anya akkor ők minek tutjgassák a lila fejjel visító kétségbeesett babát... akkor már inkább a szobatárs, úgy dajgágattuk egymásét, mint a sajátunkat. Nem volt ebből gond.
Abból már annál inkább, hogy én amúgy is nagyon rossz alvó vagyok, a kb-ban a 4-5 nap alatt összesen 5-6 órát aludtam (mindkétszer, és mindkétszer egy átvajúdott éjjel után szültem, tehát előtte egy napot már talpon voltam...). És mióta az első babám megszületett 3 éve, bizony itthon is 4-5 óra a napi alvásátlagom, ez is két felvonásban... pedig korábban a min 8-9 óra kellett ahhoz hogy működjek, most szükségállapotban él a szervezetem, és ez még így is lesz egy darabig, mert mindkét gyerekem rossz alvó (3 és 1.5 évesek).
De dacára a mérhetelen fáradtságnak amit a kh-ban éreztem, örültem, hogy ott van a babám egész végig velem, a harmadikat is ígyszeretném, room in-ben majd ha aktuális lesz. Igazából el sem tudom képzelni, hogy ne legyen velem.
Nekem egyébként a tejem is hamar belövellt mindkétszer, hála istennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!