Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A párom bent akar lenni a...

A párom bent akar lenni a szülésnél. Undorito?

Figyelt kérdés
most ne azt irjátokhogy nem mindenki tudja hogy olyankor milyen alulrol egy nő.
2008. febr. 17. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Nos,az apás szülés ma már bevett dolog,de ha te nem szeretnéd,akkor beszéld meg vele,hogy te ezt nem akarod,mert szerinted ez rád tartozik,és úgy érzed nem tudnál kellőképpen a feladatra koncentrálni.Illetve elmondhatod mindazt,ami miatt idegenkedsz attól,hogy ő bemenjen.

Az én párom is be akar jönni,kezdetben idegenkedtem tőle,és most sem tartom teljesen természetesnek,de engedtem a kívánságának.Megfodadtattam vele,hogy nem nézheti,hogy mi történik lent,csak a fejemnél lehet,nem ellenkezhet a dokival.Ha a doki azt mondja császár,akkor császár,ha gátat vág akkor gátat vág,és semmi szüksége egy akadékoskodó apára.Ezt megértette,és megfogadta.Így azt mondom,hogy ha úgy alakul,akkor jöjjön be ő is.

2008. febr. 17. 17:16
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Ne viccelj, szerintem egyik orvos sem állítja be a lábad közé, hogy premier plánban nézzen mindent. Az én férjem végig a vállam mellett ült, és néha elnézett "oda" is, mert érdekelte. Ha nem akar tehát, akkor elvileg semmit sem lát. Szerintem jó ha bent van valaki, mert azok a fájáok tényleg nem viccből jönnek, tényleg fájnak, és nem biztos, hogy olyan személyzetet kapsz ki (még akkor sem ha fogadott orvosod van), aki ráér nyugtatni, vígasztalni.
2008. febr. 17. 17:20
 3/11 A kérdező kommentje:
el van választva valami paravánnal vagy lepedővel a hasamtol
2008. febr. 17. 17:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetes szülésnél nincs paraván, de nagyon jó, ha bent van veled valaki, szerintem örülj neki, hogy ott akar lenni. Amit nem akar nézni, azt nem látja. De szerintem ez a világ legcsodálatosabb dolga, ami nekünk nőknek megadatott, egy férfi másképp nem élheti át ezt a csodát, csak úgy, hogy bemegy veled szülni. Hidd el, minden fájdalmával és maszatosságával együtt életetek legnagyobb élménye lesz!
2008. febr. 17. 19:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én páromnak nem szóltak időben,akkor szóltam,hogy végre engedjék be,mikor megvolt a baba.Ő azt hitte,hogy szülünk de már megvolt és nagyon haragudott az orvosra.A fájások között aludtam az injekciótól.A lényeg akkor jött be,mikor a baba rajtam engem pont mostak le a gátmetszés miatt varrásra készítettek elő.Nem volt szép látvány,de azért néha megnézte,hogy varnak össze és inkább engem féltett,hogy jól vagyok-e?Van aki végig kamerázza,van akinek jót tesz ha fájások alatt beszlnek hozzá.Nem kötelező átállni a másik oldalra.De tény,hogy van amelyik nőnél a baba feje szétnyom mindent és pisit,(ha beöntés után maradt)kakit kinyom.Ami ilyenkor nem ciki csak jó ha tudod és van aki sokat pukizik is.Viszont a párod masszírozhatja a fájó hátat,derekat.Döntsd el.Én a nyáron szülök és akarom,hogy lássa,mert másképp fog hozzáállni.
2008. febr. 17. 19:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Először én is úgy gondoltam, hogy nem szeretném, ha a férjem bent lenne velem, mivel nem egy épületes látvány. DE: bár nálunk nem volt eltakarva semmivel az alfelem, a szülésnél a fejemnél állt, így nem látott semmi gusztustalanságot csak azt, mikor a babánk kicsusszant. Menet közben meg kiküldtem őt, mikor méhszájat néztek nálam az ágyon.
2008. febr. 17. 19:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked valószínűleg jó, ha bent van a férjed,mert így nem vagy egyedül, de két dolgot jó észben tartani:

1. Ígértesd meg a pároddal, hogy nem fog akadékoskodni, jobban tudni valamit az orvosnál, vitatkozni, mert előre lehetett tudni, hogy ez bizony fájdalmas lesz, és az orvos nem azért nem segít rajtad, mert nem akar, hanem mert ezek a fájdalmak hozzá tartoznak a szüléshez és nem lehet elmúlasztani őket, még akkor sem, ha te ordítasz, és látszik rajtad, hogy szenvedsz. Ha a férjed egy nyugodt típus, aki nem izgulni fog, hanem megnyugtatni téged, akkor menjen csak be. De ha végigidegeskedi a szülést, akkor nem javaslom, mert te sem leszel a toppon, így meg csak még idegesebb leszel. Akkor inkább valaki nőrokon, barátnő menjen be, aki már szült, és tudja, mi fog történni.

2. Szüléskor bizony nem nyújt az ember valami szép látványt, az maga a nyers természet, bizony gyakran előfordul, hogy nyomás közben pukizol, vagy kicsusszan némi széklet is, és ha ez téged vagy a párodat feszélyez, akkor nem jó, ha bent van. Persze szülés közben neked ez lesz a legkisebb gondod, de azért utólag visszagondolva nekem pl. elég kínos volt, még ha a páromat ez nem is zavarta.

2008. febr. 17. 19:59
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi az üziket hát csajok nem tudom lehet hogy inkább a szüléstöl félek
2008. febr. 17. 21:05
 9/11 Tamás73 ***** válasza:
62%
Én is bent akartam lenni de mégsem,mert cikinek éreztem volna ha a feleségem szenved én meg nem tudok miben segíteni mert,hogy a kezét fogjam az semmi és afájásokban nem segítene,úgyhogy én nem mennék be már.
2008. febr. 17. 21:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom születésénél bennt volt a férjem, elhúzódó vajudásom volt, reggel 8-tól és csak este 9-re lett meg a baba! Én hálás vagyok a férjemnek, hogy bent volt velünk, mert ő azért agyon aggódta magát, de nekem nagyon jó volt, hogy ő végig mellettem volt! Nagyon sokat számított! A lányom a végén vákum rásegítéssel jött a világra, amimnél egy kicsit nagyobbat vágtak... Ő is segített a kitolásnál, egészen lent a lábamnál volt és látott mindent! Nem zavarta és nem is találta undorítónak, pedig a nagy erölködések közepette még széklet is került az asztalra, amit secperc alatt eltakarítottak, egy teljesen természetes mozdulattal. Nekem volt csak kellemetlen, de ez rajtam kívül senkit sem zavart! Mellesleg ezren álltak körül és még egy másik orvos is segítet. Bántam is én hogy hányan is vannak körülöttem!!!Csak kint legyen már a babám!! És egyszer csak kint volt! Akkor én voltam a világ legboldogabb embere!A férjem vághatta el a köldökzsinórt, pedig eleinte nem akarta csak a dokim beszélte rá! Végig ott volt mellettem és nagyon, de nagyon megváltozott a kapcsolatunk, de jó írányban! Azóta még belsőségesebb!

Azt hallottam, hogy a férfik kétféleképpen reagálnak, ha bemennek a szülésre:

-vagy még jobb lesz a kapcsolatuk a feleségükkel és csodaként élik meg a kisbaba érkezését;

-vagy megundorodnak az egésztől.

Szerintem, te ismered a legjobban a párodat, adj neki választási lehetőséget, ha akar, akkor menjen be, ha nem, akkor ne erőltesd!

Gyors és könnyű szülést kívánok!

2008. febr. 18. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!