Van kihatása a szüléskor annak, ha valaki teherbeesés
előtt heti rendszerességgel hasizomgyakorlatokat végzett?
A szülést nem tudom, de ha terhesség előtt edzett volt a hasad, akkor nagyobb esélyed van rá, hogy gyorsabban regenerálódnak a hasizmaid.
2011. máj. 16. 21:19
2/15 A kérdező kommentje:
Aha értem köszi a gyors választ! és várok még válaszokat, mert érdekel! esetleg ha valakinek tapasztalata is volt ezzel kapcsolatban!?
Megnyugtatlak: a hasizomnak semmi köze a szüléshez. Szüléskor a méhizomzat húzódik össze akaratodtól függetlenül, és erre a rekeszizommal nyomsz rá, mintha kakilnál.
Terhesség alatt nem szabad hasprést csinálni. Majd a szülés után ráérsz.
2011. máj. 16. 21:22
4/15 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon köszi, hát épp nem nyugodtam meg, attol függetlenmül csinálom továbbra is a hasizomgyakrolatot magam miatt is:) Csak azért kérdem, mert pont itt olvastam, hogy egy anyuka azt irta, hogy pont akkor amikor szült na akkor érezte ám hogy miylen hasizma van és én ezért vagyok kiváncsi!
Ahhoz, h a szülést könnyítsd a gátizmaidat kell tornáztatnod intim tornával. A hasizmod lehet akármilyen izmos, akkor sem csak pár erős nyomásból áll a kitolás. Ha túl hirtelen és túl erősen nyomod, akkor a gátadat sérted vele. Pont ezért kell, h az intim izmokat készítsd fel, h tágulékonyabbak legyenek, h a vérellátásuk megfelelő legyen utána a regenerálódásra. Ennek ellenére csinálhatsz hasizomgyakorlatokat is, csak NEM terhesség idején. Gátizomtornát is csak terhesség előttre és utánra javasolnak.
2011. máj. 16. 21:27
6/15 A kérdező kommentje:
Köszi de hogyan tudom a gátizmaimat erősiteni? Mert hallottam a Kriston tornárol de nem találok sehol olyan oldalt ahol le birnám tölteni vagy csak nézni és együtt tornázni vele!
Volt egy barátnőm aki válogatott kézilabdás volt, mindkét szülése az átlagnál sokkal nehezebb, elhúzódó volt. A doki azt mondta neki, hogy a sport múltja miatta átlagnál erősebb, kötöttebb izomzata a szülésnél inkább hátrány, mint előny.
2011. máj. 16. 21:31
8/15 A kérdező kommentje:
Te jo ég! Akkor már tényleg nem tudni hogy mi a jo? Ha tonázol vagy ha nem, egyik a regenerálpdásban segit a másik meg megneheziti a helyzetet! Jo mondjuk én nem valami nagy sprotemberként tornázom csak napi max 100 felülés semmi több..
9/15 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesirási hibákért, amugy köszi a választ! Várok még tapasztalatokat véleményeket!
Ez az oldal ugyan a vaginizmusról szól, viszont egyedülálló módon van leírva benne, hogy hogyan végezd a gátizom-tornát, az ún Kegel-gyakorlatokat: [link] (Ez szülés után is hasznos lesz, hogy visszanyerd a hüvely feszességét, és jobb legyen a szex. :) A szülést még gátmasszázzsal is lehet könnyíteni, ezt a 36. héten lehet elkezdeni LEGHAMARABB, korábban tilos.
A hasizom-gyakorlatokat meg tényleg hanyagold, kérlek. Nem hasizommal szülsz, hanem rekeszizommal és méhizommal. Terhesség alatt nem lehet akárhogy tornázni! Kérdezd meg erről a nőgyógyászodat, mielőtt bármibe belefogsz tájékozatlanul, hűbelebalázs módjára.
2011. máj. 16. 21:43
Kapcsolódó kérdések: