Férjem is bent volt, és ha lesz második baba valamikor, azon is szeretne ott lenni. A vajúdásnál is sokat segített, a kitolásnál is bíztatott, és azt mondta, többet látott mint gondolom. Elvágta a köldökzsinórt, és amíg engem varrtak, addig ő ringatta a kislányát. Nagy élmény volt számára, és ugyanúgy kíván nőként, mint a szülés előtt. Azt is mondta, nagyon tisztel a szülés miatt, és megdicsért, hogy milyen ügyes voltam. Jó volt mindkettőnknek, és ha lesz kistesó, szeretném, ha megint bejönne! Megéri!
2011. máj. 16. 22:06
12/24 alaszka válasza:
Az én férjem bent volt, pedig előtte nem volt benne biztos, hogy végig ott tud maradni, de amikor zajlott már a dolog, esze ágában sem volt kimenni. :) Azóta is nevetünk, hogy mi együtt szültük meg a lányunkat, mert ő is vette a nagy levegőket velem, és nagyon sokat segített. :) Hozzáteszem, nem bírja a kórházat, az orvosokat, a vért...de egyáltalán nem volt rosszul, nem is volt miért.
2011. máj. 16. 22:14
13/24 anonim válasza:
Az én férjem a legnagyobb természetességgel mondta,hogy persze hogy ott akar lenni,végignézett mindent,többet segített mint a szülésznő,nem lett rosszul és a kistesóról sem akar lemaradni. Szülés után egyébként mindketten kivoltunk,csak bambultunk az élmény hatására,ami tényleg egy életre szóló élmény:)
2011. máj. 17. 00:34
14/24 anonim válasza:
Programozott császárom volt.A férjem nem akart bent lenni,már betoltak a műtőbe és vártam,hogy a doki bemosakodjon,amikor az anesztes szólt hogy nézzem csak,a férjem ott állt az ablak mögött könnyes szemmel...minden félelmem elmúlt.
2011. máj. 17. 08:09
15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Párom a fejemnél akar állni, és én sem akarnám elvárni tőle, hogy a másik irányból nézze a történéseket.
Igaz még van időnk mire oda kerülünk, de ő azt mondta, hogy a vajúdásnál és a szülésnél is bent akar lenni, és ez olyan nagy biztonságot ad/jelent nekem már most. Most lesz az első babánk. Szóval így mindkettőnknek új lesz az élmény. :)
2011. máj. 17. 08:32
16/24 anonim válasza:
bnőm férje nekünk nagyon javasolta, apa bent is volt, csak hát mikor oda került a sok h tolás... rosszul lett és kiment :) nem volt baj, mert akkor úgyse tudtam rá figyelni, de addig jó volt h fogta a kezem, meg mikor rámtették a babánkat, már megint mellettem volt. nem bánta meg, nekünk így volt tökéletes és így is beszéltük meg, h amíg bírja, v akar bentvan, ha meg nem akkor kimegy...
2011. máj. 17. 09:26
17/24 anonim válasza:
Nálunk is elhatározta a férjem, hogy a fejemnél marad. Aztán csak nem tudott ellenállni a késztetésnek, és végignézte, ahogyan kibújik a kicsi. Hetekig erről beszélt, minden tizedmásodpercről volt mondanivalója.
Ami számomra meglepő volt, az a higgadtsága. Tudni kell, hogy nagyon aggódós, bármi van velem, nagyon félt, de szülés közben helyesen tudta kezelni a félelmeit, így komoly támaszt nyújtott.
2011. máj. 17. 09:40
18/24 anonim válasza:
Nálunk is az első baba jön, velem is ott lesz apuka szülésnél végig. Ez valóban nagy biztonságot ad nekem. Sőt! mi szülés után is együtt leszünk a kórházban, még éjjel is. Biztosan fog tudni segíteni nekem. Nagyon aranyosak az apukák!!!!!!!! El is sírtam magam, miközben olvasgattam itt pár történetet. :)
2011. máj. 17. 10:05
19/24 anonim válasza:
Az én párom is ott volt a szülésnél,ő maga szerette volna.Én itthon vajúdtam és volt olyan pillanat mikor azt mondta nekem hogy na ő ezt nem fogja bírni és nem lesz bent ha megérkezik a mentő értem:(Aztán bent ltünk a mentőbe mikor szorította a kezem és mondta hogy nem gondolta komolyan az egéset és természetes hogy bent lesz:))Együtt csináltuk,együtt is fejezük be:)))Még a mentős doki is nevetet ezen:))Ő is végigézett mindent bár a gátvarrásná mondta inkább elmegy sétállni,mert sok volt a belső varrato amit azt mondta elég volt csak azt látni hoigy szétfeszítenek....
De pont a minap beszélgettünk hogy már 2 éves lesz a fiam és előkerült a szó a szülésről.Hát le a kalappal előtte szinte jobban emlékezett mindenre mint én:))))
A lényeg szerintem hogy nem szabad erőltetni úgyis hajtsa őket a kiváncsiság,na meg pláne ha ismerősök,rokonságba volt apás szülés akkor meg pláne hogy nem akar kimaradni ő sem:)
2011. máj. 17. 10:16
20/24 anonim válasza:
Mi apás szülést terveztünk és az is lett.Már a vajúdásnál is bent volt.A szülésnél segített,mindent végignézett mégsem lett rosszul.Nekem nagyon jó volt,hogy bent volt velem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!