Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral vagy "simán"?...

Császárral vagy "simán"? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 18:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Mindenképpen simán én nagyon nem szeretném ha felvágnák a hasamat meg hát a szülés is egy örökre szóló élmény és nem szeretném kihagyni még akkor sem ha meg kell szenvedjek ez az élet rendje.
2011. máj. 16. 13:50
 12/26 anonim ***** válasza:
22:52-es vagyok, mindenkinek más az alkata, itt nagyon sok különböző élményt lehet olvasni, van akinek nagyon jó élmény volt a szülés van akinek nagyon rossz, mert szakadt, stb. Szerintem egyrészt alkat függő hogy hogy sikerül, másrészt nagyon jó orvos és szülésznő kell akik odafigyelnek az emberre és értik a dolgukat. Pl. nem hagyják nagy téraránytalanságnál megszülni a babát, vagy inkább csinálnak egy gátmetszést, mintsem hogy össze vissza repedjen a szülő nő.
2011. máj. 16. 16:03
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Sima szülésre szavazok. nekem kettő volt, indították, k lehet bírni. Én attól féltem inkább, hogy ne legyen császár.
2011. máj. 16. 18:45
 14/26 anonim ***** válasza:
Sok múlik a dokin is hogy varr össze! Én rendesen szakadtam és vágtak is,de olyan vagyok mint előtte! Remélem másodjára is így lesz,és talán akkor már vágni se kell. Egyébként ahány ember,annyi szülés/terhesség,stb.
2011. máj. 17. 00:16
 15/26 anonim válasza:

Sziasztok! Sajnos manapság egyre több a császáros szülés sok esetben indokolatlanul. A témáról bővebben olvashatunk Dr. Berkő Péter Szülészeti Zárójelentés c. írásában. Itt:

[link]

2011. máj. 17. 10:42
 16/26 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom..én végig azért imádkoztam, h császár legyen, féltem a normális szüléstől, mert sok rosszat hallottam róla. Aztán el is indult normálisan a dolog, majd baba meghallgatott, és beragadt a szülőcsatornába. Se ki, se be. Jött a császár (és a megkönnyebbülés a fájdalomtól), de nem altatásban. Szerintem annyira nem volt vészes az azt követő pár nap sem.
2011. máj. 19. 17:28
 17/26 kisnita ***** válasza:
46%
Császárt választanám. 3 napot vajúdtam végül császároztak. A felépülési idő szinte 0, a fájdalom is 0 ahhoz képest legalábbis ami a vajúdás volt. Persze mindig is voltak és lesznek olyanok akik ájuldoznak a császár után, nem mindenkinek egyforma a fájdalomküszöbe. Ezt már sokszor leírtam és leírom most is: a programozott császárnál semmivel sem nagyobb a kockázat mint egy hüvelyi szülésnél, ezt nem én találtam ki orvos mondta.
2011. máj. 19. 17:29
 18/26 anonim ***** válasza:
Én császárral szültem a kislányomat fél éve. Sima szülésre készültem, de az ő érdeke ezt diktálta. Nem volt vészes, a felépülés sem volt idő. 12 órát kellett feküdni, de ez volt a legrosszabb. szerintem trend, hogy belediktálják a nőkbe a császárt. Biztos vannak akiknek nem jó emlék a sima szülés, de úgy gondolom, hogy a baba mindenért kárpótol. Belehalni meg nem lehet a fájdalomba, akkor ma nem lenne emberiség.
2011. máj. 19. 17:51
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

A császár - pedig programozott volt - nekem ezerszer jobban fájt, mint a sima. Borzasztó volt az első felkelés, és az azt követő hét.

Kisfiam majdnem 3 napos volt, amikor először fel tudtam venni egyedül... na ez az, amit sosem tudok elfelejteni :((((

2011. máj. 19. 19:07
 20/26 anonim ***** válasza:
64%

Miért? Már lehet választani? Bocsi, az off-ért....

Amúgy sima szülés. Sokkal gyorsabban gyógyul, mint a császár és örök élmény marad, bármennyire is fáj....azt úgy is elfelejted....:)

2011. máj. 19. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!