Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárral vagy "simán"?...

Császárral vagy "simán"? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 18:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Simán. Nem jó 1 napot feküdni és fáj a seb. De viszont ha van gátseb akkr az is fáj :)
2011. máj. 15. 18:48
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Bevallom, hogy én 14 óra vajúdás után könyörögtem a császárért...Éreztem, hogy már jönni kéne a tolófájásoknak, de én még nem éreztem az ingert a nyomásra kicsit se.Bepánikoltam, és hát mikor már se kihúzni se kinyom nem tudták a lányom, akkor mondták, hogy császár.(kiderült, jó döntés volt mert a picúr elakadt a szülőcsatornában)Altattak, így kimaradt az életemből hogy lássam halljam az első perctől, ezt sajnálom a legjobban, de maga a felépülés nem volt nekem legalábbis vészes, első nap első felkelésnél azt hittem elájulok, utána már óráról óra könnyebb volt, és be kell valljam, most örülök, hogy odalent semmi nem változott, a sebem is alig látszik a bikini vonalban.
2011. máj. 15. 19:01
 3/26 A kérdező kommentje:
Gratulálok a picihez, és köszönöm,hogy elmesélted! Igazából én még nagyon fiatal vagyok,de szerintem minden nő életének legmeghatározóbb élménye,amikor kezébe veszi a gyermekét :) Viszont iszonyatosan félek attól,hogyha egyszer a szüléshez kerül majd a sor,nem fogom tudni elviselni a fájdalmat..jóllehet a baba mindenért kárpótol..
2011. máj. 15. 19:10
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, el fogod viselni a fájdalmat. Még nem hallottam olyanról, aki belehalt volna a fájdalomba. :) Ki lehet bírni, nem is fogsz rá emlékezni, főleg, ha olyan személyzet vesz körül, akik segítik a szülést, nem pedig az idegeidet nyúzzák. Előre pedig soha nem tudhatod, hogy mi lesz. Engem is állandóan ijesztgettek, hogy első gyerek, hosszú lesz a vajúdás, nehezebben tágul az anya, a fiúk lustábbak, túl fogom hordani, az első gyerek lassan jön.

Na, most elfolyt a magzatvíz 15-kor, 18:40-kor megvolt a fiam, sürgősségi császárral.

Altattak, így nálam is kimaradtak az első órák, kb. két másodpercre tudta odahozni a férjem a babánkat.

Császár után kb. 8-12 órát fektetnek (kórház, sok minden függő), zsák van a hasadon, nyomják beléd az oxitocint, nyomogatják a hasadat, folyamatosan figyelik a vér távozását, fél óránként jönnek vérnyomást mérni, szóval ez a része sokkal durvább, mint a természetes szülésnél.

Ha letelt a pihenő idő, kíméletlenül fel kell állni, zuhanyozni és hopp, máris megkapod a babát, akihez még szinte lehajolni sem tudsz. Én sem hagytam el magam, inkább folyton járkáltam, mozgásban (mint egy rehabos öreglány) voltam, mert ha lepihentem, sokkal nagyobb kín volt felkelni.

A legjobban azt sajnálom, hogy császár után nehezebben indultak be a természetes folyamatok, napokig kaptam az oxitocint, antibiotikumot, nem tehettem mellre azonnal a babát, így nagyon nehezen és alig indult be a tejem, már nincs is.

A természetes szülés sem sétagalopp, de szerintem jobb, bár még nem tapasztaltam.

2011. máj. 15. 20:53
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Simán! A császár az egy komplett hasi műtét! Az szerintem senkinek sem hiányzik... A nőkbe bele van kódolva a szülés. Tudunk szülni. Persze, ha ott helyben komplikáció lép fel, vagy más előre látható kockázat van akkor egyértelmű a császármetszés.

Simán szültem 6 hete az első babámat, és nem volt vészes, sőt! A gátmetszés abban a pillanatban egyáltalán nem fájt, kis csípést éreztem, a seb gyógyulása az első két hétben fájt, utána már egyre jobb lett, és most már nem fáj.

2011. máj. 15. 22:52
 6/26 anonim ***** válasza:
64%
A császár 3x annyi szövődménnyel jár az anyának,mint egy sima szülés. Ezt a nőgyógyászom mondta nem én találtam ki. Viszont a baba szempontjából a lehető legjobb,mert nem lesz oxigénhiányos,nem akad el,nem sérül,stb. De én azért izgultam,hogy természetes úton tudjak szülni,indítás nélkül és persze komplikációk nélkül. EDA-t viszont kaptam és azt a másodikkal is szeretnék. Már ha lesz rá idő és megint annyira rettenetesen fog fájni mint először.
2011. máj. 15. 23:52
 7/26 anonim ***** válasza:
49%

Császár!5 óra múlva már zuhanyoztam és 5 nap alatt felépültem...és "szűz" maradtam alul!És egy percet nem szenvedtem....

A második sima volt:(((hát egy rémálom!!!!!És két hétig magam alá csináltam még utána is,mert nem tudtam tartani:(((

És hát a szex az egy borzalom azóta:( 10 hónapos a babám.

Sose bocsájtom meg magamnak,hogy hagytam magam rábeszélni a hüvelyi szülésre!

2011. máj. 16. 08:07
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Én hüvelyi úton szültem, 1 óra múlva zuhanyoztam és úgy járkáltam, mintha nem is szültem volna. Gáttartással jött a babám, egy varratom volt. A komplikációmentes hüvelyi jobb, mert ott ha megszültél akkor vége van, nincs hasi seb, fájdalom. De nagyon sok minden függ a körülményektől, mindenki másképp éli meg. Persze fáj a szülés, de én azért örültem a természetes szülésemnek, mert mikor kijött a babám akkor kész voltam. Utána semmi bajom nem volt.
2011. máj. 16. 08:51
 9/26 anonim ***** válasza:
8:07es! teljesen megrémítettél!!! Eddig egy császárom volt, nem volt jó az sem, de amit írsz...
2011. máj. 16. 10:08
 10/26 anonim ***** válasza:
72%
8.07 vagyok!Sajnos én így jártam,persze nem ez az általános,de én jól megszívtam...Most megyek majd hüvelyplasztikára,remélem tudnak majd velem kezdeni valamit...:(
2011. máj. 16. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!