Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 3 császármetszés után vállalha...

3 császármetszés után vállalható e a 4. műtét?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 16:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez egyedi,az orvosod tudna erre érdemben válaszolni,mert függ a méhed ,heged állapotától.
2011. máj. 9. 17:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Sokan azt ajánlják, hogy 3 császár után már ne vállalj babát. De ha becsúszik, és megtartod, akkor is meg kell valahogy születnie a babának, tehát ha muszáj, akkor nincs más választás.

Ha pedig szeretnétek a babát, akkor beszélj a dokiddal, és azért gondolj a kockázatokra is! Mert sajnos bőven lehetnek...

2011. máj. 10. 09:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Mik lehetnek a komplikációk?Köszönöm
2011. máj. 10. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

Fontos szempont, hogy a császármetszések száma véges, így az esetek döntő többségében legfeljebb három császármetszéssel végzett szülés engedélyezhető: ezeket követően a legtöbbször már annyira elhasználódik a méh, hogy nem javasolt egy negyedik császáros szülés.

Biztos, hogy van mód a negyedik császárra is, mert hát ha más lehetőség nincs, de szerintem konzultálj erről egy szakértővel.

Lehet, hogy én betoji vagyok, de inkább felnevelek 3 gyermeket, minthogy a negyedik császár alkalmával valami baj legyen...

2011. máj. 10. 12:38
 5/6 anonim ***** válasza:

kérdezed, hogy mik lehetnek a komplikációk. szerintem lnyegében ugyanazok, mint az előző 3-nál, de sokkal fokozottabban. Ha mást nem nézünk csak azt, hogy háromszor vágták át a méhed falát, ami a terhesség során bármikor szétnyílhat, akkor el lehet képzelni a lehetséges problémákat. Vannak orvosok, akik nem vállalják a 4. császárt és az előtte lévő terhesség gondozást, de pl Rubin Réka orvosa azt mondta, hogy lehet még neki gyereke. Pedig ő is 3 császáron van túl...

Nagyban függ a kockázat mértéke attól, hogy hány éves agy, mennyi idő telt el az utolsó ccsászár óta és az is fontos, hogy te milyen anatómiával rendelkezel. Szerintem egy szigorúan kontrollált várandóság esetén lehet problémamentes a 4. császár is.

2011. máj. 11. 13:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 2 volt, a doki szerint még lehetne 3 császárom simán, mert a méhem olyan szépen veszi az akadályokat.Szerintem ha már nem szülhetnél többet, akkor elkötöttek volna az utolsónál.
2011. máj. 11. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!