Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki szult természetes uton és...

Aki szult természetes uton és császárral is, melyik fájt jobban?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy minden terhesség más,de engem érdekelne.20éves leszek 3nap mulva,és 5nap mulva császároznak,mert állítolag nagy a baba.Kezdek félni...
2011. máj. 6. 17:17
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Maga a természetes szülés k..vára fáj, volt már eltörve a karom, meg hasonlók, kihasználtam a gyerekkorom rendesen, fogfájásom is volt, de meg se közelítik.

Utáltam a hányást, hogy nem tudok levegőt venni, borotválás-beöntést-totál megalázó.

Szóval nem vesztesz semmit. :)

Annyi jó benne, hogy utána egy órával már sétáltam, semmi extra problémám nem volt. Meg bevallom, rettentően büszke voltam magamra, hogy érzéstelenítés nélkül szültem egy 3,5 kilós babát, viszonylag gyorsan.

A császározás maga nem fáj. Az kellemetlen, hogy utána 24 órán át feküdni kell, kapsz katétert, és szó szerint nem tudsz kiszállni az ágyból a következő két nap, pedig muszáj lesz. Nekem az sem járt különösebb fájdalommal, mikor gyógyult, meg varratot szedtek, kimaradt a szaggató fejfájás, azt hiszem szerencsém volt.

De nagyon sokáig tartott utána a lábadozás, és az nem nekem való. :)

Nincs mitől félned, rengeteg baba születik császárral, sőt, van aki direkt azt "rendel", hogy ne kelljen átélnie a szülés fájdalmait.

2011. máj. 6. 17:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem pont fordítva volt. Császár után másnap már mászkáltam, spontán után meg 2 hétig feküdtem a gátseb és az aranyerem miatt...
2011. máj. 6. 17:44
 3/9 anonim ***** válasza:
összességében a császár viselt meg jobban. utána borzalmasan fájt, szédültem, nem tudtam mozogni napokig. az oxytocin infúzió miatt vajúdáshoz hasonló fájdalmak is voltak egész éjszaka.
2011. máj. 6. 17:53
 4/9 anonim ***** válasza:
a természetes sokkal-sokkal rosszabb volt!!!!!!!!!!A felépülés is 2x addig tartott!
2011. máj. 6. 20:52
 5/9 anonim válasza:
Hihetetlenül pozitív volt császárral szülni. Az első kettő még fiatalon hüvelyi szülés volt.Igaz problémamentes volt,de azért emlékszem,hogy fogadkoztam csak éljem túl,nem szülők többet. A harmadikat 39 évesen beiíndították,mert túlhordott volt,olyan gyomorgörcs jött rám,hogy kétségeim voltak túlélem-e. A babának leesett a szívhangja és hála Istennek nagyon profi módon megcsászároztak. Kb. két óra múlva a szülőszobán voltam, magamhoz tértem.Nem fájt semmi!! Négy óra múlva,segítséggel lefürödtem.Este láthattam a babát. És másnap már rooming in -ben foglalkoztam vele.Elviselhető fájdalmak voltak, de annyira lefoglalt minket,császárosokat a babával való foglalkozás,hogy görnyedt testtartással, de repültünk a babáért. Az Uzsoki-ban nagyon profin császároznak,jól felszerelt,kíváló gárda. De nem császároznak könnyen,volt még egy egészségügyi indok,ami miatt nekem viszonylag hamar.Ami érdekes,hogy az első kettőt rosszul felszerelt régi szülő otthonban szültem,de probléma mentesebb volt minden.És nagyobb biztonságban éreztem magam a kórházi ágyon ott,mint most a hiper-szuper szülőágyon.A császár a BABA szempontjából is nagyon fontos volt,mert igy az oxigénhiány megelőzhető lett. Nagyon nem akart megszületni. Most egy makk egészséges,csodálatos kisbaba.
2011. máj. 6. 22:09
 6/9 anonim ***** válasza:

pusztán azért programozott császárod lesz mert nagy a baba?

az enyém is nagy volt, (több mint 4 kg-al született) különösen a feje, 4 héttel nagyobb volt az átlagnál,(36. héten már 100-as BPD-t mértek) és amikor ezt megtudtam rákérdeztem a császárra, de azt mondták ez nem kívánságműsor

végül császár lett de más okok miatt

nekem az első felkelés volt nagyon rossz, utána még 2 napig nagyon nehezen tudtam felülni, de aztán rendbejöttem hamar

2011. máj. 6. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszaitokat... :)

Nekem az orvosom azt mondta,hogy még nincs ugy lennt a szulocsatornában a fejecskéje,ahogy az a 40.hétben kellene,meg végképp nem tágulok még,ezért inkább befektet korházba,pedig a második dátumom csak május 28. lenne.Meg azt is mondta,hogy ezt a babát én ne akarjam megszulni természetes uton,mert tul nagy.

2011. máj. 10. 18:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!Való igaz relatív téraránytalanság miatt császároztak engem is, bár én már túlhordtam, be sem indították hanem irány a mütő....

Ja és akkor május 29.-e volt :D

A babám be sem tudott illeszkedni a medencémbe, teljesen zárt voltam, én sem akartam császárt de a dokim kiröhögött, hogy "ez ugyan máshogy nem jön ki".

2011. máj. 12. 15:38
 9/9 A kérdező kommentje:

május 16.-án megszuletett a gyonyoru kislányom,Emma.

Még szulés elotti kivizsgáláson is 3950grammot mutatott a gép,és annak ellenére 3400gramm lett a kicsinko.

Tulhordtam 3nappal,beinditották a szulést,4orát szenvedtem,kinlodtam,sirtam meg sikitottam...de aztán alig tágultam,igyhát megcsászároztak.Az az orult fájdalom utánna,hogy fájt az a seb 3-4napig,huh....

2011. máj. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!