Aki szult természetes uton és császárral is, melyik fájt jobban?
Maga a természetes szülés k..vára fáj, volt már eltörve a karom, meg hasonlók, kihasználtam a gyerekkorom rendesen, fogfájásom is volt, de meg se közelítik.
Utáltam a hányást, hogy nem tudok levegőt venni, borotválás-beöntést-totál megalázó.
Szóval nem vesztesz semmit. :)
Annyi jó benne, hogy utána egy órával már sétáltam, semmi extra problémám nem volt. Meg bevallom, rettentően büszke voltam magamra, hogy érzéstelenítés nélkül szültem egy 3,5 kilós babát, viszonylag gyorsan.
A császározás maga nem fáj. Az kellemetlen, hogy utána 24 órán át feküdni kell, kapsz katétert, és szó szerint nem tudsz kiszállni az ágyból a következő két nap, pedig muszáj lesz. Nekem az sem járt különösebb fájdalommal, mikor gyógyult, meg varratot szedtek, kimaradt a szaggató fejfájás, azt hiszem szerencsém volt.
De nagyon sokáig tartott utána a lábadozás, és az nem nekem való. :)
Nincs mitől félned, rengeteg baba születik császárral, sőt, van aki direkt azt "rendel", hogy ne kelljen átélnie a szülés fájdalmait.
pusztán azért programozott császárod lesz mert nagy a baba?
az enyém is nagy volt, (több mint 4 kg-al született) különösen a feje, 4 héttel nagyobb volt az átlagnál,(36. héten már 100-as BPD-t mértek) és amikor ezt megtudtam rákérdeztem a császárra, de azt mondták ez nem kívánságműsor
végül császár lett de más okok miatt
nekem az első felkelés volt nagyon rossz, utána még 2 napig nagyon nehezen tudtam felülni, de aztán rendbejöttem hamar
Koszonom a válaszaitokat... :)
Nekem az orvosom azt mondta,hogy még nincs ugy lennt a szulocsatornában a fejecskéje,ahogy az a 40.hétben kellene,meg végképp nem tágulok még,ezért inkább befektet korházba,pedig a második dátumom csak május 28. lenne.Meg azt is mondta,hogy ezt a babát én ne akarjam megszulni természetes uton,mert tul nagy.
Szia!Való igaz relatív téraránytalanság miatt császároztak engem is, bár én már túlhordtam, be sem indították hanem irány a mütő....
Ja és akkor május 29.-e volt :D
A babám be sem tudott illeszkedni a medencémbe, teljesen zárt voltam, én sem akartam császárt de a dokim kiröhögött, hogy "ez ugyan máshogy nem jön ki".
május 16.-án megszuletett a gyonyoru kislányom,Emma.
Még szulés elotti kivizsgáláson is 3950grammot mutatott a gép,és annak ellenére 3400gramm lett a kicsinko.
Tulhordtam 3nappal,beinditották a szulést,4orát szenvedtem,kinlodtam,sirtam meg sikitottam...de aztán alig tágultam,igyhát megcsászároztak.Az az orult fájdalom utánna,hogy fájt az a seb 3-4napig,huh....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!