A 6 hetet mindenképp,de szoptatás alatt sem tanácsos.
2011. ápr. 29. 21:06
2/8 anonim válasza:
Intim tornázni lehet előbb, a többivel célszerű megvárni a 6 hetet.
Ha császár, még többet is, főleg, ha megterhelő a torna.
2011. ápr. 29. 21:06
3/8 anonim válasza:
2.vagyok.
Szoptatás alatti tornával sincs semmi baj, ha normálisan csinálja az ember lánya. Egyszerűen figyelni kell a tejet és a babát (minőséget és mennyiséget), és akkor nem lehet belőle baj.
2011. ápr. 29. 21:07
4/8 anonim válasza:
Ha Rubint Rékát kérded, akkor 5 nap... még császárnál is.
Szerintem: nem véletlen a 6 hét gyermekágy... Ott belül is nagy sebek vannak, stb. Persze az sem mindegy, milyen tornáról beszélünk!
2011. ápr. 29. 21:44
5/8 anonim válasza:
Nálunk a kórházban (Zalaegerszeg) szülés utáni nap jött a gyógytornász csaj, és megmutogatta, miket lehet már a gyermekágyas időszakban is csinálgatni. Előtte mindenkinek megnézte, nincs-e szétnyílva a hasizma, nehogy gond legyen.
Szóval érdemes megkérdezni majd a kórházban, ha még szülés előtt vagy.
2011. ápr. 29. 21:54
6/8 anonim válasza:
6 het utan lehet nyugodtan tornazni. A szoptatast egy egeszseges etrend es egy kozepes intenzitasu edzes nem befolyasol.
2011. ápr. 30. 10:05
7/8 anonim válasza:
6 hetet ki kell várni minden tornával.Utána még három hónapig kerülni kell a nagyobb zötyögést. Ilyen a futás, ugrálás. A nyújtással is óvatosan kell bánni, mert terhesség alatt a ízületek fellazulnak, nagyobb a sérülés veszély. Tornázni, szoptatás után érdemes, mert tejsav termelődik ami közvetlen sportolás után okozhat a tejben savanykás ízt, amit a babák nem mindig kedvelnek. Nagyjából ennyi.
2011. ápr. 30. 14:43
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!kicsit elkeseredtem,már szívesen nekiálltam volna leadni a felesleget...:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!