Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tapasztaltatok az epidural...

Mit tapasztaltatok az epiduralis erzestelenitessel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nem felek a szulestol es termeszetes uton akarok szulni, de nem tudom hogy ha szoba kerul visszautasitsam-e.
2008. febr. 13. 21:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon nehéz volt az első szülésem ezért a másodiknál már kértem érzéstelenítőt. Csak egy pillanatig fáj még berakják aztán egy álom a vajúdás. Én bele is aludtam a nagy fájdalmakba, pedig majd kiugrott a mutató. Nem tudom máshol, hogy van ez de nekem elzárták amikor elkezdődött a kitolási szakasz, de 2 tolásra kint volt a baba.

Viszont nekem utána egy pár napig fájt a hátam. Azt mondták ez normális.

Könnyű szülést!

2008. febr. 13. 22:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lányom születésénél epidurális érzéstelenítést adtak. Egy kanült hagytak bennt, amit a válamhoz rögzítettek és ha kellett, akkor nem szurtak újra, csak ott adták be a fájdalomcsillapítót! Ki.... jó érzés volt, amikor megkaptam, mintha egy darab jéggel símítottak volna végig a gerincemen és a fájdalom is elmúlt! Akár hiszed, akár nem én a fájások között vagy 20 percet ALUDTAM!!!! Kb óránként kaphatsz egy- egy ujabb adagot. A baj csak az vele, hogy csak a tágulásnál adják, a kitolásnál nem, mert akkor már semmit sem használ.

Na szóval az első adag hatott, de többi már egyre kevésbé...

Az egyetlen hátulütője, hogy a szülőágyról nem kelhetsz fel és mocorogni is csak picit lehet. Így aztán én nagyon elzsibbadtam. A dokim azt mondta utólag, hogy az epis érzéstelenítés a méhszájat nagyon szépen kisimítja és a baba könnyebben tud kifelé jönni.

Maga a "szuri" cseppet sem fáj jobban, mint egy akármilyen injekció. Én csak ajánlanio tudom!!!!!!

Szerintem bízd magad az orvosra, ő tudni fogja, hogy neked és a babádnak mi a legjobb!!!!

2008. febr. 14. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem jók a tapasztalataim, mert amíg hat, azt a fájdalmat el lehet viselni, de a tolófájásoknál már nem hat. És így nincs meg a fokozatosság, hirtelen nagyon erősnek fogod érezni a fájdalmat, nem lesz módod rákészülni, hozzászokni. De persze mindenkinek más jön be.
2008. febr. 16. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!