Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor megszületik a baba,...

Amikor megszületik a baba, csak "bemondásra" is azt a nevet írják a karszalagra, amit válaszolunk, vagy be kell előtte mutatni a papírokat?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy nem másnap jönnek-e az adminisztrációt elvégezni? Ugyanis még nem biztos, hogy teljesen önszántából adja az apuka a nevét a babának, és mivel előbb-utóbb úgyis az ő nevét kapja vezetéknévként, szeretném, ha már a karszalagon sem az én vezetéknevem éktelenkedne... megőrizném, érthető okok miatt...
2011. ápr. 28. 09:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Mikor készítettek elő, előtte elvették a kiskönyvet, személyit, anyakönyvit(apaságit).

És amikor megszületett akkor kérdezték meg a keresztnevet.

Sem a fiamnál sem a lányomnál nem kérdezték szülés közben sem utána, sem előtte hogy mi a teljes neve a gyereknek, csak a keresztnevet. A papírokból kiírták, a családnevet.

Pontosabban már megvolt a kicsi, megvolt a karszalagja is, akkor egy statisztika miatt kérdezte a neveket a kórházi védőnő.

2011. ápr. 28. 12:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Nálunk Székesfehérváron nem a baba nevét írják rá, hanem az anyáét! Ennyi. Mindkét fiam karszalagján az én nevem áll. Szülés előtt megkérdezik, mi lesz a neve, de még nem kérnek semmi bizonyító iratot, csak a baba tologatós ágyára tesznek majd ugye egy névtáblát, ezért kell a név. Másnap jön az anyakönyvvezető és kér el minden papírt.
2011. ápr. 28. 12:58
 13/21 anonim ***** válasza:
47%
Na akkor ez még úgy látszik naptól vagy hónaptól is függ (vagy hogy épp ki van ott) mert én is Székesfehérvárról írtam (09.41-es vagyok) és tőlem elkérték a papírokat mikor a szülőszobán jelentkeztem.
2011. ápr. 28. 14:02
 14/21 anonim ***** válasza:
másik fehérvári vagyok, hát ez furi, pedig még férjnél is vagyok, tehát nem volt kérdéses még a vezetéknév sem, először 2008-ban, másodszor most egy hete szültem :)
2011. ápr. 28. 14:51
 15/21 anonim ***** válasza:
Én bp.-i vagyok,2x szültem(1x a Péterfyben,1x a Szt.István khzban),és előtte kérdezték meg,hogy mi lesz a baba neve.Az Istvánban viszont csak másnap kellett odaadni a papírokat,amikor jöttek,hogy elintézzék a születési anyakönyvi kivonatot.Különben semmi jelentősége,hogy a karszalagon mi van.Mint már írták,van ahol az anyuka neve kerül rá,nem a babáé.
2011. ápr. 28. 15:23
 16/21 anonim ***** válasza:
14.02-es vagyok én pedig 2009 decemberében szültem :)) na bocsánat az offért, tudom nem ez volt a kérdés.
2011. ápr. 28. 15:26
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi az offért, de:

Azt hiszem, nálunk nem lesz ilyen probléma, akár lesz apasági, akár nem. Párom is Tóth, én is Tóth, szóval nem fogunk összeveszni, hogy kinek a nevét viseli a gyerek... :)

(Hozzátenném: nem vagyunk házasok, a véletlen hozta a vezetéknév-egymásratalálást. :))

2011. ápr. 28. 22:15
 18/21 A kérdező kommentje:

Kedves 22:15-ös Hozzászóló... Ez nagyon vicces volt, köszi! :D

Mi sajna nem ebbe a kategóriába tartozunk!

2011. ápr. 29. 10:16
 19/21 anonim ***** válasza:

22:15-ös vagyok :)

Szívesen. :D Egy ismerősöm hasonlóképpen járt, ő mostanra Lukács Ádámné Lukács Márta. De mindenki csak Lukácsné Lukácsnak, vagy L.L-nek hívja :D

2011. ápr. 29. 11:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Minket pedig simán hazaengedtek a kórházból a kicsi anyakönyve nélkül- három nap mulva mehetett érte apa vissza. Pénteken született a fiam- este már nem volt anyakönyves bent, hétfőn mehettünk haza, miután bediktáltam az adatokat! :-) Csütörtökön ment vissza érte apa.

Mikor szülésnél beértünk a kórházba egyébkétn minden papírt elkértek nálunk is. A keresztnév csak bemondásra, és mikor jött az anyakönyves kétszer megkérdezte, hogy biztos ezt a nevet akarom, mert nyugodtan lehet másik nevet is választani- még nem vagyok vele elkésve. MOndtam, hogy nem változtatok, akkor meg mindenképpen rá akart beszélni, hogy legyen két keresztneve a gyereknek, és feltette a kérdést, hogy mi legyen az, és csak várt.... nem nagyon akarta felfogni, hogy csak egy nevet szeretnénk a babának!! :-)

Érdekes figura volt.

Egyébként jó lett volna, ha szültem volna egy Petikét és apa elhozta volna egy Zolikának az anyakönyvét!! :-)))

2011. ápr. 29. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!