Amikor megszületik a baba, csak "bemondásra" is azt a nevet írják a karszalagra, amit válaszolunk, vagy be kell előtte mutatni a papírokat?
Mikor készítettek elő, előtte elvették a kiskönyvet, személyit, anyakönyvit(apaságit).
És amikor megszületett akkor kérdezték meg a keresztnevet.
Sem a fiamnál sem a lányomnál nem kérdezték szülés közben sem utána, sem előtte hogy mi a teljes neve a gyereknek, csak a keresztnevet. A papírokból kiírták, a családnevet.
Pontosabban már megvolt a kicsi, megvolt a karszalagja is, akkor egy statisztika miatt kérdezte a neveket a kórházi védőnő.
Bocsi az offért, de:
Azt hiszem, nálunk nem lesz ilyen probléma, akár lesz apasági, akár nem. Párom is Tóth, én is Tóth, szóval nem fogunk összeveszni, hogy kinek a nevét viseli a gyerek... :)
(Hozzátenném: nem vagyunk házasok, a véletlen hozta a vezetéknév-egymásratalálást. :))
Kedves 22:15-ös Hozzászóló... Ez nagyon vicces volt, köszi! :D
Mi sajna nem ebbe a kategóriába tartozunk!
22:15-ös vagyok :)
Szívesen. :D Egy ismerősöm hasonlóképpen járt, ő mostanra Lukács Ádámné Lukács Márta. De mindenki csak Lukácsné Lukácsnak, vagy L.L-nek hívja :D
Minket pedig simán hazaengedtek a kórházból a kicsi anyakönyve nélkül- három nap mulva mehetett érte apa vissza. Pénteken született a fiam- este már nem volt anyakönyves bent, hétfőn mehettünk haza, miután bediktáltam az adatokat! :-) Csütörtökön ment vissza érte apa.
Mikor szülésnél beértünk a kórházba egyébkétn minden papírt elkértek nálunk is. A keresztnév csak bemondásra, és mikor jött az anyakönyves kétszer megkérdezte, hogy biztos ezt a nevet akarom, mert nyugodtan lehet másik nevet is választani- még nem vagyok vele elkésve. MOndtam, hogy nem változtatok, akkor meg mindenképpen rá akart beszélni, hogy legyen két keresztneve a gyereknek, és feltette a kérdést, hogy mi legyen az, és csak várt.... nem nagyon akarta felfogni, hogy csak egy nevet szeretnénk a babának!! :-)
Érdekes figura volt.
Egyébként jó lett volna, ha szültem volna egy Petikét és apa elhozta volna egy Zolikának az anyakönyvét!! :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!