Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha fel szeretném fogadni azt...

Ha fel szeretném fogadni azt a dokit a szüléshez, akihez TB alapon is tartozom, akkor milyen költségre számíthatok? Mennyit kérnek egy szülésért?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 26. 17:09
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, még annyi, hogy ő mond összeget vagy én amit gondolok?
2011. ápr. 26. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Van akinek fix tarifája van, van akinek adsz amennyit adsz.

Beszéld meg vele.

2011. ápr. 26. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha mondja magától akkor annyi a tarifája, ha nem mond semmit akkor pedig annyi amennyit gondoltok.
2011. ápr. 26. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
teljesen változó és érdemes az elején tisztázni. mi magánorvosnál a normál díjakon (vizsgálat, UH, vérvizsgálat, szűrés stb. minden magánrendelőben ment) felül még 60e-t fizettünk. a szomszédunk hasonló körülmények között egy másik orvosnál 100e-t.
2011. ápr. 26. 17:36
 5/10 kíváncsicska ***** válasza:
46%
Nem durva egy kicsit hogy arról beszélünk hogy az orvos mondja hogy x ezer?És mindenféle zokszó és felháborodás nélkül ráadásul.De ha felfogadod akkor onnan fizetsz mint a köles ez tuti.
2011. ápr. 26. 21:33
 6/10 anonim ***** válasza:

ha nem fogadod el, akkor meg nem kapsz időpontot, mert a nőgyógyászatok annyira túl vannak terhelve, hogy telefont sem veszik fel. hiába tudod egy hónappal elötte, hogy kellene menne vizsgálatra és örülhetsz, ha 1-2 héttel késöbbre szerzel időpontot, persze hiába kapsz időpontot, mondjuk 10re, örülhetsz ha valaki végre 1-2 óra magasságában megvizsgál...

ehez képest durva kifizetni vizsgálatonként 8-10e forintot, úgy hogy pontosan tudod mikorra kell menned és azt is, hogy akkor sorra forsz kerülni? durva előre megkérdezni mibe kerül hogy ott legyen és ő legyen ott a szülésnél?

ha szerinted ez durva, akkor fogalmad sincsen. elmondom neked mi a durva.

éjjel arra ébredni, hogy a kevesed üvölt a vécéről, hogy szaladj mert baj van, aztán elmesélni a mentők ügyeletesének, hogy a három és fél hónapos kisfiad félig megszületett, majd 40 percet térdelni a kövön és tartani a párodban a lelket, amíg a mentő kiérkezik. vele menni a kórházba és nyugtatgatni, miközben a halott gyereketek félig lóg ki belőle, állni és nézni a műtőajtót, ahova betolják, tartani magad, mert rajtad kívűl senkire nem támaszkodhat. majd amikor végre elalszik szépen egyedül hazasétálni az üres lakásba, kitakarítani és összeszedni az eddig kapott ajándékokat, hogy ne azokat lássa meg egyből, amikor majd hazaér. aztán mikor már hajnalodik szépen felhívni a nagyszülőket és mondani nekik, hogy mi történt...

szart se tudsz arról, hogy mi a durva...

2011. ápr. 26. 23:56
 7/10 kíváncsicska ***** válasza:
46%
Szóval az utolsó válaszadó szerint teljesen normális ha a doki azt mondja hogy 100000Ft.Neki ez a tarifája.Mindezt azok után hogy kifizetted neki a magánrendeléseken a vizsgálatokért a pénzt.Amit írtál az meg szerintem egy teljesen más történet.És persze hogy durva.De persze mindenkinek más a természetes egy-egy egy helyzetben.
2011. ápr. 27. 00:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen kedves utolsó, sajnos ez természetes. Úgy gondolom 2 féle doki van. 1, akinek fix tarifája van, magán rendeléssel, magán rendelőben, munka idején kívül. Akinél a terhesgondozás x ezer ft/ alakom, és ha te elvárod tőle, hogy bármikor, akár ünnepnap , hétvégén, éjjel-nappal rendelkezésedre álljon akkor TARIFÁT kér, akár 100 ezret.

2, féle padig akiben még van némi elhivatottság, de pl sztk alapon vizsgál, és fél napokat vársz mire sorra kerülsz, felkéred a szülésre, és azt mondja ,amit gondolsz annyit adsz. Ezt nevezik HÁLA PÉNZNEK.

A kettő közt hatalmas különbséget látok, sajna nehéz ügy mind a kettő.

2011. ápr. 27. 09:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utolsónak: abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az én SZTK-s dokim marha rendes és korrekt, ezért én őt kérném fel, hogy legyen ott a szülésnél. Tehát, a vizsgálatokra SZTK alapon hozzá járnék és csak a szülésre kérném fel úgymond, vagyis pénzbe csak az kerülne. Na, ilyenkor mennyit kérhet el? Vagy itt jön a hálapénz?
2011. ápr. 27. 11:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát ezt is orvosa válogatja. Én is sztk alapon járok a dokimhoz, de tudtam róla, hogy nem mond összeget. Próbálj kérdezősködni. Sajna ezekre a dolgokra nincs aranyszabály.

Mondjuk nálunk spec. helyzet alakult, mert szólt már 12 hetes koromban, hogy augusztusban szabin lesz 1 hónap külföld, én meg augra vagyok kiírva. Így abban maradtunk keresünk egy szülésznőt. Ha 2 héttel hamarabb jön a babám akkor benn lesz , ha időben akkor csak a szülésznő lesz "ismerős".

2011. ápr. 28. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!