Milyen vajúdás könnyítő módszer jött be nektek? Mit csináltatok, hogy könnyebb legyen elviselni a fájdalmakat?
Én a következőket csináltam:
- félig leguggoltam, és jó erősen a térdemre vagy egy közelben lévő asztalra, komódra támaszkodtam és azt nyomtam, szorítottam a kezemmel,
- ágyon fekve a lábamat emelgettem, mintha edzenék,
- megkapaszkodtam valahol és azt szorítottam (pl. szék karfáját).
Volt, hogy a járkálás, volt, hogy a fekvés volt jobb. Arra próbáltam mindig koncentrálni, hogy valami más kisebb (!) erőkifejtést okozzak, ami elvonja a figyelmet a fájdalomról. Ezért "tornáztam" közben. Azért fontos, hogy kisebb erőkifejtés legyen, hogy azért ne fáradj teljesen ki, mire szülni kell. És a fájások közt PIHENJ!!! Ez nagyon fontos, akár egy öt percre is elszundíthat az ember, amíg még 10 percenként jönnek. Így tudsz erőt gyűjteni, ha közte pihensz.
kád, labda, és sokat segített, mikor elvontam a figyelmem azzal, hogy rendese vegyem a levegőt.
(A kádban tudtam aludni 2 fájás között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!