Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvarrás: minden részletre...

Gátvarrás: minden részletre kíváncsi vagyok (külső és belső gátvarrás, ha megreped a hüvelyfal, akkor azt hogy varrjálk össze stb. ) Ha EDA-val szülsz, akkor tényleg nem fáj a gátvarrás?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 20:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
máspdik vagyok. mint írtam nekem is szörnyű volt, 16 óra volt mire kijött a fiam, de az az 1 óra 10000000X rosszabb volt míg varrtak, sírtam közben, pedig előtte végig jól tartottam magam, de ott végem volt :( iszonyat volt :(((( a kövi szülésnél (ha lesz), hát nemtudom mi lesz velem ,mert már most félek tőle!!!! :(
2011. ápr. 18. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:

nekem is a varrás, előtte a szuri és a varratszedés, az a 2 csippentés volt a legfájdalamsabb a szülésben :)))

de jó munkát végzett a doki, mert szuper volt...a vágást nem éreztem

belül is varrt felszívódóval, kívül kiszedte a 4.napon

2011. ápr. 18. 13:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Én az elsőt edá-val szültem, de a varrás a végére már eléggé fájt. Kb fél órát varrtak. a 2-nál is akartak vágni, de szólt a férjem, hogy nem lehetne-e anélkül, érdekes, meg lehetett oldani. Igaz, hogy előtte a kézzel tágítgatás sem kellemes, de utána sokkal jobb. Bár a szülés után már az a fájdalom is elenyésző volt, de jobb ha tudod, hogy nyugaton már 20 éve nem alkalmaznak gátmetszést, ott meg lehet oldani..
2011. ápr. 18. 14:27
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem el lehet kerülni a méhszájrepedést.Úgy tudom az akkor reped,ha akkor nyomsz amikor nem kell.Van aki még nem tágult ki teljesen,de már van tolófájás.Akkor még nem szabad nyomni.

Miután a baba feje kijött,akkor is mondják,hogy ne nyomj.Az szar érzés,nehéz visszatartani.

4 kilós volt a babám és nem repedtem.

A gátvágást pedig nem éreztem.Beszélgettünk a dokival közben.

2011. ápr. 18. 22:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem mindig lehet elkerülni a méhszájrepedést.

Általában ez is érzékenyebb, szakadékonyabb ilyenkor, és a baba feje attól függetlenül folyamatosan jön előre és nyomja (tágítja) a méhszájat, ha tudatosan nem nyom rá a kismama!

Valamennyit akkor is nyomódik, azt nem lehet visszatartani, hiszen a fájásokkal jön előre!!!

Az is előfordul, hogy rosszul ítélik meg a méhszáj állapotát és nyomatnak, amikor még nem tűnt el teljesen, vagy a baba keze elöl jön a feje mellett és az már rég felsérti addigra a méhszájat.

Szóval pici repedés sűrűn előfordul, de a nagyobb sem ritka és az nem mindig a kismama hibája, de azért jó ráfogni!!!

Ha nem varrják, az azért lehet, mert ritkán tényleg nincs sérülés, esetleg kicsi a sérülés, vagy nagyobb, de az orvos plusz pénzért utólag akar plasztikázni.

Van ilyen sajnos.

Egy védőnő-szülésznő.

2011. ápr. 19. 07:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem is azért repedt meg a méhszájam és a hüvely falam, mert a kislányom keze az arca előtt volt, amikor elindult kifelé. És szépen végigszakított mindent. És nem nyomtam bele egyszer sem, amikor még nem engedték. Elsóhajtottam, pedig az iszonyatos volt!
2011. ápr. 19. 07:57
 17/19 anonim ***** válasza:
16 óra szenvedés után nekem a gátvarrás is nagyon fájt, pedig előtte elérzéstelenítette a doki elvileg, a szuri szintén fájt. Volt külső, belső varrásom. Maga a gátmetszés viszont nem fájt.
2011. ápr. 19. 12:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Két gyermeket szültem, mindkettőnél volt gátmetszés és varrás is!

A gátmetszés nekem sem fájt a varrásnál minden tűszúrást éreztem, meg rángatást, borzalmas volt!

2011. ápr. 19. 13:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájta gátvarrás, csak a húzást-vonást érzékeltem. Helyi érzéstelenítőt kaptam. Viszont felszívódó cérnával csinálták, és hetek múlva is éreztem még ahogy húzódott. Alig tudtam ülni még 5-6 héttel utána is... Akinek meg kiszedték a varratokat, azoknak meg nem is fájt utána.
2011. dec. 12. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!