Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvarrás: minden részletre...

Gátvarrás: minden részletre kíváncsi vagyok (külső és belső gátvarrás, ha megreped a hüvelyfal, akkor azt hogy varrjálk össze stb. ) Ha EDA-val szülsz, akkor tényleg nem fáj a gátvarrás?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 20:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
41%

Sehogy sem fáj, mert kapsz fájdalom csillapítot helyit a varrásra.

Engem vágtak, mert nehezen akart a bébi kijönni, a vágást éreztem, de nem volt vészes mert már annyira kintakartam tudni hogy az a fájdalom semmi nem volt az elkeseredetséghez képest. (másfél órát nyomtam úgy hogy mindig vissza csúszott)

aztán a gátvarrásra adtak helyi érzéstelenítöt. nekem utánna sem fájt, habár éreztem és érzékeny volt, de nem volt gondom üléssel, vagy ilyenekkel.

elöször össze varják az izmot majd a bört. nekem meg sem látszik.

2011. ápr. 17. 20:35
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
hát én edával szültem, és helyit is kaptam ,de az volt a legrosszabb része a napnak :S jobban fájt mint előtte bármi, és még mozogni se tudok, nem is lehet ,mert közben a lábam fenn az égbe... :S iszonyatosan fájt, minden egyes tűszúrást éreztem ,ahogy húzza meg a "cérnát" a dokinő... mindent, és nem tudtak vele mit kezdeni mert semmi nem hatott :S senkinek nem kívánom azt az érzést!!!!
2011. ápr. 17. 20:48
 3/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem igazán fájt a varrás. Kaptam helyi érzéstelenítőt. Belül varrta a hüvelyemet is, meg a méhszájamat is. Egyik sem fájt. Csak annyit éreztem, hoyg "rángatnak". A gátmetszés helyén volt külső és belső varrat. A külsőnél éreztem 1-2 szúrást, de az sem volt annyira durva. Sokkal jobban fájt az, amikor elkezdett gyógyulni a seb, és a varrat feszült benne. Aznap, amikor hazajöttem, már sehogy sem volt jó emiatt. Nem tudtam se ülni, se feküdni, ettem a fájdalom csillapítót. Aztán kiszedte a dokim a varratot, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt már.
2011. ápr. 17. 21:14
 4/19 anonim ***** válasza:

A vágást nem éreztem egyik szülésnél sem, de nekem jobban fájt a varrás mindkét alkalommal, és jobban féltem tőle másodjára már, mint a szüléstől. Attól nem is féltem.Nagyon sz@r volt, és még a varratszedésnél is minden bajom volt második szülés után.

Ezek szerint mindenkinél más ez is, mint maga a szülés, legalábbis a többi válasz alapján. Pedig én is kaptam érzéstelenítőt.

2011. ápr. 17. 21:18
 5/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom a többiek mikor szültek de ma már úgygondolom felszívódó cérnát használnak. Én 2 hónapja szültem a vágást éreztem de semmi nem volt a szüléshez képest a varrásnál kaptam érzéstelenítőt és enyhén éreztem csak a varrást, de az sem volt semmi a szüléshez képest. Számomra érthetetlen hogy lehet valakinek fájdalmasabb a gátvarrás mint maga a szülés!?

Szóval Én azt mondom emiatt ne izgulj, jah és lehet Neked nem is lesz rá szükség..........!

2011. ápr. 17. 21:59
 6/19 anonim ***** válasza:
A gátmetszést én sem éreztem, de a varrást annál inkább, már alig vártam, hogy vége legyen. A hüvelyemet és méhszájamat is varrni kellett. Éreztem minden tűszúrást. Ja és kaptam edát, de úgy látszik nem sokat ért.
2011. ápr. 17. 22:09
 7/19 anonim ***** válasza:

Nekem fájt, mert a méhszájam szanaszét repedt és azt nem tudják elérzésteleníteni, natúr varrják.

Csillagokat láttam!

A többihez adnak lidokaint, de olyankor már minden érzékeny ott lenn, szóval igenis fáj.

Kb. 100-150 gátvarrást már volt szerencsém végignézni, mert szülésznőnek tanulok és mondhatom kevesen viselik jól a varrást, nem kell ezért izgulni.

Ha fáj, akkor fáj, megértik, ne érezd majd magad rosszul ezért, bár tényleg eltörpül az egész a szüléshez képest, de az a rossz, hogy nekem pl. iszonyú érzékeny lett a gátam miután kibújt a kismanóm, ha hozzáértek már ugrottam volna egy nagyot.

Ez az amire figyelni kell: akármilyen kellemetlen, arra koncentrálj, hogy szorítsd a popsidat a szülőágyhoz lefelé, ne emeld meg (nem olyan könnyű ám ennek eleget tenni, de muszáj), mert úgy könnyebben és gyorsabban tud varrni az orvos, és a te szenvedésedet könnyíted meg vele!

Meg persze szólj, ha még érzed, mert adnak még érzéstelenítőt, szúrást nem szabad a gátnál érezni, csak húzást-vonást.

A méhszáj varrást meg ki lehet bírni anélkül is, az nem tart olyan sokáig, ha egyáltalán szükséges lesz (kis repedés azért elég sokszor van, de az egy-két öltés).

EDA-val nem kéne fájnia, de azért szükség szokott lenni még érzéstelenítőre azon felül is!

2011. ápr. 18. 07:06
 8/19 anonim ***** válasza:

Èn az elsö anyuka vagyok.

Szerintem az orvostól is függ,

ÈS én külföldön szültem, itt rajtam hagyták a babát úgy ahogy volt a gátvarrás végéig, majd mikor a bába lemosott utánna vette le rólam és öltöztette fel (nem mosták le).

vagy is kb egy órát feküdtem ott a babával a mellkasomon és csak öt éreztem és örültünk neki, így gondolom a gátvarrás közben is inkább a babára figyeltem.

2011. ápr. 18. 07:18
 9/19 anonim ***** válasza:
Életem legrosszabb és legfájdalmasabb élménye a gát varrás volt!Nekem nagyon fájt.
2011. ápr. 18. 10:07
 10/19 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem íróhoz,nekem jobban fájt a gátvarrás mint a szülés! :(Borzalmas volt!

Volt belső is bőven és kapcsoztak is,viszont a varratszedés nem fájt,pedig tartottam tőle.

2011. ápr. 18. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!