Gátvarrás: minden részletre kíváncsi vagyok (külső és belső gátvarrás, ha megreped a hüvelyfal, akkor azt hogy varrjálk össze stb. ) Ha EDA-val szülsz, akkor tényleg nem fáj a gátvarrás?
Sehogy sem fáj, mert kapsz fájdalom csillapítot helyit a varrásra.
Engem vágtak, mert nehezen akart a bébi kijönni, a vágást éreztem, de nem volt vészes mert már annyira kintakartam tudni hogy az a fájdalom semmi nem volt az elkeseredetséghez képest. (másfél órát nyomtam úgy hogy mindig vissza csúszott)
aztán a gátvarrásra adtak helyi érzéstelenítöt. nekem utánna sem fájt, habár éreztem és érzékeny volt, de nem volt gondom üléssel, vagy ilyenekkel.
elöször össze varják az izmot majd a bört. nekem meg sem látszik.
A vágást nem éreztem egyik szülésnél sem, de nekem jobban fájt a varrás mindkét alkalommal, és jobban féltem tőle másodjára már, mint a szüléstől. Attól nem is féltem.Nagyon sz@r volt, és még a varratszedésnél is minden bajom volt második szülés után.
Ezek szerint mindenkinél más ez is, mint maga a szülés, legalábbis a többi válasz alapján. Pedig én is kaptam érzéstelenítőt.
Nem tudom a többiek mikor szültek de ma már úgygondolom felszívódó cérnát használnak. Én 2 hónapja szültem a vágást éreztem de semmi nem volt a szüléshez képest a varrásnál kaptam érzéstelenítőt és enyhén éreztem csak a varrást, de az sem volt semmi a szüléshez képest. Számomra érthetetlen hogy lehet valakinek fájdalmasabb a gátvarrás mint maga a szülés!?
Szóval Én azt mondom emiatt ne izgulj, jah és lehet Neked nem is lesz rá szükség..........!
Nekem fájt, mert a méhszájam szanaszét repedt és azt nem tudják elérzésteleníteni, natúr varrják.
Csillagokat láttam!
A többihez adnak lidokaint, de olyankor már minden érzékeny ott lenn, szóval igenis fáj.
Kb. 100-150 gátvarrást már volt szerencsém végignézni, mert szülésznőnek tanulok és mondhatom kevesen viselik jól a varrást, nem kell ezért izgulni.
Ha fáj, akkor fáj, megértik, ne érezd majd magad rosszul ezért, bár tényleg eltörpül az egész a szüléshez képest, de az a rossz, hogy nekem pl. iszonyú érzékeny lett a gátam miután kibújt a kismanóm, ha hozzáértek már ugrottam volna egy nagyot.
Ez az amire figyelni kell: akármilyen kellemetlen, arra koncentrálj, hogy szorítsd a popsidat a szülőágyhoz lefelé, ne emeld meg (nem olyan könnyű ám ennek eleget tenni, de muszáj), mert úgy könnyebben és gyorsabban tud varrni az orvos, és a te szenvedésedet könnyíted meg vele!
Meg persze szólj, ha még érzed, mert adnak még érzéstelenítőt, szúrást nem szabad a gátnál érezni, csak húzást-vonást.
A méhszáj varrást meg ki lehet bírni anélkül is, az nem tart olyan sokáig, ha egyáltalán szükséges lesz (kis repedés azért elég sokszor van, de az egy-két öltés).
EDA-val nem kéne fájnia, de azért szükség szokott lenni még érzéstelenítőre azon felül is!
Èn az elsö anyuka vagyok.
Szerintem az orvostól is függ,
ÈS én külföldön szültem, itt rajtam hagyták a babát úgy ahogy volt a gátvarrás végéig, majd mikor a bába lemosott utánna vette le rólam és öltöztette fel (nem mosták le).
vagy is kb egy órát feküdtem ott a babával a mellkasomon és csak öt éreztem és örültünk neki, így gondolom a gátvarrás közben is inkább a babára figyeltem.
Csatlakozom az előttem íróhoz,nekem jobban fájt a gátvarrás mint a szülés! :(Borzalmas volt!
Volt belső is bőven és kapcsoztak is,viszont a varratszedés nem fájt,pedig tartottam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!