Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen esetben császároznak?

Milyen esetben császároznak?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi hogy pl. ha a gyerek 4 kg vagy a feletti súlyú császároznak vagy hagyják hogy végigszenvedd?Szóval hogy ezt hogy döntik el?mert volt olyan ismerősőm akinek ekkora súlynál császárztak van aki pedig megszült rendesen.
2008. febr. 11. 12:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem orvosa válogatja. Ha jól tudom, akkor ha először szülő vagy, akkor a farfekvéses esetben császároznak, ha a fordításba nem egyezel bele, vagy téraránytalanság miatt, ha nagyobb a feje a babának, vagy ha a baba keresztbe fekszik Anyába, akkor tuti a császár, sőt ikreknél is. (Angliában az ikrek is normál úton születnek!)

Biztosan van valami egyezmény, ami alapján a dokik választhatnak.

Ha az első szülés császár, akkor a második még lehet normál. Nálam is így volt.

Szerintem kérdezz rá a dokidnál, hogy előreláthatólag mennyi esélyed van a császárra.

Mivel a császár egy hasi műtét, a felépülés sajnos sokkalta hosszadalmasabb és szövödmények is kialakulhatnak , bár ritkán.

Nekem a fiam császárral születet, mert kicsit nagyobb volt a bucija az átlagnál és farfekvéses is volt.

A második szülésem normál volt, bár infúziót nem kaphattam, nehogy a császárból visszamaradt sebemmel bajok legyenek, így aztán 12 órát vajudtam.

Annyit hallottam még, ha már 2-t szültél császárral, akkor majd a 3.szülés 90%-ban szintén császár lesz.

2008. febr. 11. 12:45
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a második babám 4 kiló volt. Simán meglett 3,5 óra alatt. Ha a szülés lassan halad, ha a baba vagy te veszélybe kerülsz, ha egyértelmű jele van annak, hogy természetes úton nem tud megszületni a baba, akkor császároznak. Volt kolléganőm, akinek szűk a medencéje és az első babája nehezen született meg. Ő pl. megbeszélte a szülészével, hogy a következő császáros legyen, Az is lett.
2008. febr. 11. 15:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Abszolut orvosa dönti el, a barátnőmmel megszülette a faros babát is. A nagy súly miatt is császározhatnak, de ez még nem ok rá. Feltétlen szükség van császárra, ha a baba életfunkciói gyengülnek, illetve ha más indok van rá ( rossz szem, gerincprobléma...)
2008. febr. 11. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!