Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elhagyhato a tapszer csak...

Elhagyhato a tapszer csak anyatejet szeretnek?

Figyelt kérdés
Egy hetes a babam es mivel szupizas utan is minidg sir es egesz keves ideig van cicin elkezdtem tapszerral kiegesziteni mert nem akartam eheztetni a gyerket.Szerintetek mit tegyek?hagyjam el a tapszert?
2011. ápr. 8. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen!Fejezd be a tápszerezést.Kölcsönözz egy mérleget, mérd hogy mennyit eszik és tedd cicire ahányszor csak tudod. Később majd kialakul a napirendetek, de minél többet van mellen annál hamarabb indul be a tejtermelés. Ha még mellé beszerzel egy mellszívót és sok folyadékot izol tuti hogy lesz tejed. Én hiszem hogy fejben dől el a dolog. Márpedig ha szpotatni szeretnél és nincs biológiailag akadálya nem lesz gond!!! Higgy nekem :-) Lehet hogy sok levegőt nyel és fáj a pocija tőle. Büfiztesd gyakran kaja közben. De tényleg lehet, hogy még nem elég neki a tej, de ha nem fogy rohamosan a súlyából, akkor próbáld felturbózni a tejcsi mennyiséget ahogy írtam. Nálam miindkettőnél bejött a technika. Elsőnél még tejet is adtam le, mostmár a másodiknál sajna erre nincs idő.

sok sikert!

2011. ápr. 8. 22:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, hogy sajnáltam a gyereket, de ha még 1 babám lenne, nem adnék pótlást. Sajnos cumizavar lett a vége, és 5 hónapja fejem neki a tejet.

Addig lógatnám a cicimen, míg be nem indítja a tejcsit...kitartás!!

2011. ápr. 9. 15:18
 3/7 A kérdező kommentje:
a problema az ,hogy nagyon keves neki a tejci es sajnalom reggel 6tol nyuglodtunk ma is egeszen 10ig szinte megallas nelkul volt a cicimen ahogy leszedtem orditas es a sajat oklet szopizta:((Megsajnlatam es adtam neki tapszert szegeny ugy szivta mint aki nem evett meg soha!!A gyakori fejes is tobb tejet eredmenyez?
2011. ápr. 9. 19:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha fejsz, több tejed lesz, mivel a szervezetednek ez egy jel, hogy kevés a mostani mennyiség, több kell.

Ahogy már előttem is írták (nagyon jól), többször is böfiztesd szoptatás alatt és rakd a másik mellre is. Lehet, hogy még gyenge és fárasztó neki a szopás, de hidd el, ha most nem adod fel, lesz tejed! Sok sikert és kitartás!

2011. ápr. 10. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:

második vagyok.

Igen, a gyakori fejés több tejet eredményez, de idő kell hozzá, és az hogy a babád vadul szopjon, márpedig akkor tud vadul szopni, ha éhes...de ha nem bírod, megértelek, én is iszonyúan sajnáltam szegényt, de akkor ne cumisüvegből add neki, hanem pohárból. Pár nap alatt szépen megszokják állítólag...ha én ezt tudtam volna...

De azért azt is tudni kell, hogy van olyan, hogy nincs az embernek annyi teje, akárhogy is melózik rajta....de azért adj esélyt.

2011. ápr. 10. 16:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha szeretnél erről a témáról többet tudni akkor írj egy e-mailt és küldök neked egy linket ott sok infot fogsz találni. A szopizás nem csak táplálékot jelent a picinek, hanem megnyugtatást is, az lenne a szerencsés, ha a szopási igényét a ciciden élhesse ki. Cumit cumisüveget ne használj mert cumi zavart okozhat, helyette kiskanál, fecskendő. De mivel kapott tápszert csak fokozatosan szabad elhagyni a tápszert nehogy baja legyen a babának. Valószínűleg nem szeret a babád "dolgozni" mert ciciből sokkal nehezebben jön a tejcsi mit a cumis üvegből és sok baba ezt nehezen várja meg ha ebből etették már. Probáld meg, hogy pár napot ágyban töltesz és csak a babád szoptatással foglalkozol. Nekem is voltak ilyen problémáim és túl lettünk rajta. Most a lányom 16-án lesz 5 hónapos és csak igény szerint szoptatom. Nem tudom a tápszeren kívül adsz e neki mást vizet teát?

Nekünk nincsen mérlegünk védőnőhöz járunk súly mérésre. De ha téged ez megnyugtat, hogy mérheted a babád súlyát akkor szerez be de igény szerint szoptatott babáknál, hogy mennyit szopizik egy nap alatt nem ad pontos infot, mert az anyatej mennyisége változik napszakonként is meg egy egy szopi alatt is. A babákat is meg kell tanítani szopizni az anyának meg kell tanulnia szoptatni.

Ha kérdésed van nyugodtan írj.

2011. ápr. 11. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem minden anyának van teje feltéve ha nem volt mell műtéte és nincsen olyan betegsége ami ezt kizárná. Ha sír akkor tedd nyugodtan cicire és addig ameddig ő szeretne. Ne foglalkozz az órával. Hidd el beválik nálunk is sikerült. Ha én másra hallgattam volna akkor már két hónapos korától már tápszeres lenne. Nem tudom, hogy bimbó védővel szoptatsz-e? Ha igen azt is el kellene hagyni, hogy több inger érje a mellbimbódat. A tej termelés a kereslet kínálat elvén gyarapszik minél többet van cicin úgy fog több tejed lenni.
2011. ápr. 11. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!