30 hetes terhes vagyok, de már most nem alszom, mert mindig a szülésre gondolok. Nagyon félek tőle. Mi van akkor, ha nem tudok erősen nyomni, vagy ha a fájdalmat nem bírom ki?
Szia!
Szerintem ne stresszeldd magad feleslegesen,mert árthat neked,és a babának is.Ha eljön az idő,tudni fogod mit kell csinálni,és mondják is.Próbálj meg nyugodt,higgadt maradni,és figyelj majd arra amit az orvos,vagy a szülésznő mond.Ha azt teszed,és nem hisztizel,minden rendben lessz hidd el.Pszihésen is vissza lehet tartani a szülést,nagyon árthat a negatív hozzáállás.Arra törekedj,hogy minél természetesebb szülésed legyen,mert az a legjobb mindkettőtöknek.Hidd el tapasztalatból beszélek,az első gyermekem születése nagyszerű élmény volt,a másodiknál sajnos komplikációk adódtak,és császár lett a vége,na ezt ne kívándd magatoknak.Sokkal rosszabb,mint a normál szülés.A gyermekedre koncentrálj,ha igazán vágytál rá,és fontos neked,bármit kibírsz érte.
Szerintem aki valóban felkészült a gyerekvállalásra,az nem saját magára gondol csak,nem a fájdalomtól fél,hanem csakis a kisbabájára koncentrál:-))Tedd ezt te is,meglátod nem lessz semmi baj.
Könnyű,komplikációmentes szülést kívánok neked,és remélem mindketten jól lesztek.
Üdv:Egy 3-ik babás kismama
Szia!
Maximalisan meg tudlak erteni,de feleslegesen aggodsz.Gondolj abba bele,hogy hany no valall ujra es ujra babat.Ha annyira kibirhatatlan lenne,valoszinu nem szuletne annyi baba.Nekem az elso szulesem 3 napig tartott.A fiammal nagyon megszenvedtem es a 3.-ik napon azt mondtam,nincs erom,nem birom.Erre az orvosom 13:00 orakkor kozolte,hogy latja a fejet.Ne tudd meg,mekkora erore kaptam,elkezdtem nyomni,abban a remenyben,hogy nemsokara a karjaimban tarthatom a fiamat.Igy is lett,du.16:05 ora a vilagra jott.A masodik gyermekemmel mar sokkal konnyebben ment a szules,du.19:00 orakkor jottek a fajasok es 23:55 ora mar a karjaimban tartottam a gyonyoru kislanyomat.Mar rutinosabban nyomtam is,errol jut eszembe,egy jo tanacs,mert az elso babamnal nekem ez is gond volt,amiert olyan sokaig tartott.Nem tudtam,hogy hogy nyomjak.Aztan amikor raereztem,akkor mar pillanatok alatt kint volt a fiam is.Most rutinosan egybol ugy nyomtam,mintha nagyveceznek.Ne essel panikba es szabalyosan vedd a levegot.Hidd el,nem olyan rossz,hamar tul leszel rajta.Most beszelgess minnel tobbet a babaddal,olvassal neki meset,hallgassatok zenet,tancoljatok.Elvezd ki a kismamasag minden pillanatat!Konnyu szulest.
Egy 14 hetes kismami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!