Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Többedszer szülő anyukák?...

Többedszer szülő anyukák? Hogyan sikerült lélekben felkészülnötök a szülésre?

Figyelt kérdés
Most fogok harmadszor szülni. Elsőre abszolút nem féltem, így utólag annyira nem is volt vészes, igaz a szülőágyon esküdöztem, hogy soha többet nem. Végül is másfél napnyi vajúdás után, EDA-val, gátvédelemmel sikerült megszülnöm a kislányomat, másnap már azt mondtam bármikor megismétlem, csak egészséges legyen. Másodszorra rettegtem a szüléstől, szülés közben is azt magyaráztam, hogy nem fáj eléggé, biztos még sokáig fog tartani, stb... Aztán 10,5 óra vajúdás után, pikk- pakk kicsusszant a kisfiam, gátvédelemmel, EDA nélkül, második nyomásra. Rá két órára már a folyosón szaladgáltam, hogy hagy vegyem magamhoz a gyerekemet. Mostanában fogok harmadszorra szülni, de szabályos pánik rohamok kapnak el, ha rágondolok. A szülésznőm szerint sima ügy lesz, nem is érti az aggodalmamat, ő inkább azon aggódik, hogy időben beérjünk mindannyian. De én félek, sőt inkább rettegek az egésztől. Ráadásul azon is pánikolok, hogy mi lesz addig a gyerekkel itthon, elvileg pedig minden el van rendezve, hál' Istennek, rengeteg segítségre számíthatok, még is parázok. Teljesen hülye vagyok. Írjátok le nálatok hogy volt, légszíves!
2011. márc. 28. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Én is a harmadiknál féltem, fogalmam sincs, hogy miért. Az első 2 turbó szülés volt, elejétől a végéig kb 2 óra. De bebeszéltem magamnak, hogy a harmadikba belehalok. Lehet rajtam mosolyogni, de tényleg így éreztem. Aztán 1,5 óra alatt megvolt mindenféle gond nélkül. Nem tudom, miért lélektani határ a 3. szülés, de tényleg az.
2011. márc. 28. 14:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Legalább nem csak én vagyok ilyen parázós.
2011. márc. 28. 14:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Tudod mi a poén? A negyediknél minden félelem nélkül mentem szülni. Most 26 hetes vagyok ötöskével, és egyelőre egy cseppnyi para sincs bennem.
2011. márc. 28. 14:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Én a negyediknél rettegtem, feleslegesen mert össz 50 percet töltöttem a szülőszobán. :)
2011. márc. 28. 15:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Ugyan én csak kétszer szültem:) érdekes a szülés után "pánikoltam" kicsit, amíg megfigyelésen voltam:)

Akkortájt volt a "sok" kismama halál, és mikor már a családot is értesítettem, megvan a kicsi, akkor jutottak eszembe, hogy elvérzett, meg meg... Szóval, miután minden rendben volt kezdtem pánikolni:)

2011. márc. 28. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:

jó ezeket olvasni, nekem egy 5ésfél napos babám van, szeretnék még többet, de ha most rágondolok a szülésre, akkor görcsölök, pedig csak 7 óra volt az egész.

Nem értem miért görcsölök:(

2011. márc. 28. 18:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását. Azért le a kalappal a 4., 5. babát vállalók előtt. Én most úgy érzem, ha már így öten megleszünk és sikerül a három gyerekemet a lehető legtöbb odaadással felnevelnünk a férjemmel, megváltjuk Amerikát. Tudom hülyeség, de most minden olyan nehéznek tűnik.
2011. márc. 29. 10:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem az első is viszonylag jól sikerült, 4 óra alatt megvolt beavatkozások nélkül, mégis, másfél év múlva féltem a másodiktól, méghozzá főleg a fájdalomtól (tudtam, mi vár rám). Tényleg nagyon fájt, de 1 óra 40 perc alatt meglett. Ezek után a harmadiktól már nem féltem annyira, úgy voltam vele, ok fáj, de gyorsan túl leszek rajta. Így is lett (szintén másfél óra volt). Viszont a negyedik nagy csalódás volt. Mindenki azt mesélte, hogy a negyedik már csak kipottyan, erre rá is készültem, de aztán másképp alakult. Burkot repesztettek, tudtam, hogy egy órán belül jönni fognak a fájások, és utána "nincs sok időm", de közben nem volt szabad szülőszoba. Ezen annyira bestresszeltem, hogy gyakorlatilag vissza kellett tartanom a gyereket 2,5 órán keresztül. Ettől aztán még elviselhetetlenebb volt a fájdalom... (Mikor beértem a szülőszobába, felfeküdtem az ágyra, és mérgemben egy nyomásra kinyomtam a babát.) Nagyon nem volt jó élmény. Én is az 5.-et várom most, és bár még az elején vagyok, így a szülésre még nem gondolok, azt mondom, így ötödjére ki akarom próbálni az EDA-t. Nem akarom, hogy fájjon!!!

Szerintem normális, amit érzel, de utólag nevetni fogsz rajta! A válaszokból is láthatod, a 3. szülés jó szokott lenni! :-) Nekem is az volt a legjobb!

2011. márc. 29. 19:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyi, hogy tényleg megváltjátok Amerikát! :-) A 3 gyerek sem kevés, nagyon is nagy dolog, amit tesztek! Utolsó
2011. márc. 29. 20:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat, lelket öntöttél belém.
2011. márc. 30. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!