Többedszer szülő anyukák? Hogyan sikerült lélekben felkészülnötök a szülésre?
Ugyan én csak kétszer szültem:) érdekes a szülés után "pánikoltam" kicsit, amíg megfigyelésen voltam:)
Akkortájt volt a "sok" kismama halál, és mikor már a családot is értesítettem, megvan a kicsi, akkor jutottak eszembe, hogy elvérzett, meg meg... Szóval, miután minden rendben volt kezdtem pánikolni:)
jó ezeket olvasni, nekem egy 5ésfél napos babám van, szeretnék még többet, de ha most rágondolok a szülésre, akkor görcsölök, pedig csak 7 óra volt az egész.
Nem értem miért görcsölök:(
Nekem az első is viszonylag jól sikerült, 4 óra alatt megvolt beavatkozások nélkül, mégis, másfél év múlva féltem a másodiktól, méghozzá főleg a fájdalomtól (tudtam, mi vár rám). Tényleg nagyon fájt, de 1 óra 40 perc alatt meglett. Ezek után a harmadiktól már nem féltem annyira, úgy voltam vele, ok fáj, de gyorsan túl leszek rajta. Így is lett (szintén másfél óra volt). Viszont a negyedik nagy csalódás volt. Mindenki azt mesélte, hogy a negyedik már csak kipottyan, erre rá is készültem, de aztán másképp alakult. Burkot repesztettek, tudtam, hogy egy órán belül jönni fognak a fájások, és utána "nincs sok időm", de közben nem volt szabad szülőszoba. Ezen annyira bestresszeltem, hogy gyakorlatilag vissza kellett tartanom a gyereket 2,5 órán keresztül. Ettől aztán még elviselhetetlenebb volt a fájdalom... (Mikor beértem a szülőszobába, felfeküdtem az ágyra, és mérgemben egy nyomásra kinyomtam a babát.) Nagyon nem volt jó élmény. Én is az 5.-et várom most, és bár még az elején vagyok, így a szülésre még nem gondolok, azt mondom, így ötödjére ki akarom próbálni az EDA-t. Nem akarom, hogy fájjon!!!
Szerintem normális, amit érzel, de utólag nevetni fogsz rajta! A válaszokból is láthatod, a 3. szülés jó szokott lenni! :-) Nekem is az volt a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!