Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák ti nem féltek a...

Kismamák ti nem féltek a szüléstől és a szülés utáni kellemetlen tünetektől?

Figyelt kérdés
Mármint arra gondolok, hogy láttam már szülés videot és én is nagyon szeretnék kisbabát, de ahogy végignéztem, hogy mennyire kitágul a hüvely, arra gondolok hogy az nem tud ujra ugy visszahuzodni, mint azelőtt, na meg a gátvágás,nagyon félek tőle,egyrészt a gyogyulás és a regenerálodás miatt ill. a szexuális élt miatt!
2011. márc. 28. 12:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ,és jo babázást!:)
2011. márc. 29. 10:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Az eg vilagon senki sem fogja neked megmondani hogy eppen veled mi fog tortenni, te hogy fogod ezt atelni. A lenyeg, hogy hozzaerto orvosokkal vedd korbe magad es allandoan felugyeljenek, mert kiszamithatatlan, hogy mikor mire lesz szukseg.

Nekem a magzatviz elfolyasatol 12 ora telt el amig kibujt a kisfiam. Mire a korhazba ertem, 5 percesek voltak a fajdalmak. Kb 1 percig tartott, majd jott 5 perc szunet. Forro vizben voltam, neha ki kellett maszni, hogy megnezzek mennyire tagultam es hogy van a kicsi, szivhang, elhelyezkedes.

Aztan mondtak, hogy tagultam, a pici fejet mar erzik, csuszik lefele, ez ment orakig.

Utana jott az oxitocin, mert a doli szerint lassu a tagulasi folyamatom, ami ugyan jol halad, de a kicsinek hirtelen felugrott a szivverese 160 fele, ami arra utalt, hogy ez ot megviseli, igy fel kellett gyorsitani a dolgokat.

Ettol 2, majd 1 percesek lettek a fajasok, na akkor ereztem ugy, hogy a farokcsontom elreped, ekkor kaptam egy epiduralis injekciot, amit szinte meg sem ereztem, ettol tompabbak lettek a fajdalmak, de eppen mire a kitolasi szakaszhoz ertem, a fajdalomcsillapito mar nem hatott es ilyenkor mar nem adnak semmit sem.

Sokan voltak korulottem, nyomtak a hasamat, en is nyomtak, es a kicsi vegul kicsusszant es nagyon meleg volt.

A vagast nem ereztem, viszont amikor varrtak, akkor nagyon nagyot kiabaltam, erre a szuleszno szolt az orvosnak, hogy kapjak szedacios drogokat, igy altatasban (en ugy erzekelem, hogy alszom, de nem normalis altatas, csak eros nyugtato es fajdalomcsillapito) fejeztek be a varrast, de elotte lattam a picimet, gyonyoru volt, ver ment a kis kormei ala, mar nem sirt es buborek volt a szajan, nyalbuborek :-) Amig en a szuloszoban fekudtem (aludtam par orat), addig ot elvittek a csecsemoosztalyra.

Ami utana jott az az, hogy hosszu hetekig nem tudtam ulni es fajdalomcsillapitokon eltem. De aztan 9 het mulva kezdtem jobban lenni es mar a tolofajasok 'fantomfajdalmai' sem kisertek - mert ezek valahogy visszatertek, ugyanugy mint az az erzes, milyen volt, amikor a kicsi a hasamban rugdosott :-)

Utana nagyon gyorsan huzodik vissza a meh es regeneralodik az egesz. Komolyan! Semmit nem fog valtozni, nekem latszik a hegem, de nem zavaro. Nagyot vagtak, masodfoku gatmetszesem volt mert nagy volt a babam, majdnem 4 kg.

Nyugi!

2011. ápr. 6. 15:08
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!:)
2011. ápr. 6. 21:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sok múlik azon,hogy a dokid mennyire ügyes. Engem szépen varrt össze,a gátseb begyógyul,szerintem mm-ben mérhető csak amennyivel tágabb lettem,a szexuális élet sokáig nem fog eszedbe jutni,de mire igen,addigra helyrejössz:) Ha nem,még mindig van megoldás. A szüléstől mindenki tart,de ahogy közeledik az idő ez háttérbe szorul. 9 hónap alatt felkészülsz rá,sőt már várod:)
2011. ápr. 7. 01:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Én is a kitolástól féltem a legjobban , én is néztem a youtube-on videokat, mondtam is atyaég, ez valami nem normális dolog, hogy ott kijön egy gyerek, de utólag a kitolás része már gyorsan megy (nekem kb 5-10 pertc volt, úgy 5-6 tolással volt kint) és az már tényleg nem fáj! Kellemetlen,ahogy feszül a gát (én nagyon örültem annak a gátmetszésnek, de az ember ott már sokkal erősebb az a bizonyos "székelési inger", mint a fájdalom. A vajúdás fáj igazán, amíg tágul a méhszáj. Nekem amúgy a puncim szerkezete kb 1 hét alatt teljesen visszanyerte a formáját, 2,5 hete szültem, már épp hogy csak tapintással lehet érezni a gátmetszés hegét, nem látszik. Az emberi szervezet csodálatosan van kitalálva, és ha maradandó torzulások jönnének létre egy szülés után, akkor az egy nő se vállalna több gyereket.
2011. ápr. 7. 08:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 7. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!