Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki, aki mostanában szült...

Valaki, aki mostanában szült a kanizsai kórházban?

Figyelt kérdés

Kell vinni valamit a babának?

Vatta és géz kell szülés utánra?

Tapasztalatok az orvosok, szülésznők, csecsemősök, nővérek hozzáállásáról?

2011. márc. 27. 23:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én január elsején szültem császárral.

A babának semmit nem vittem, csak törlőkendőt ha bukna (textilpelusból csináltam, egy darabból 4 jön ki).Jó is volt.

Vatta és géz kell, de ne vásárolj be.Nekem egy csomó megmaradt.A nővérek adnak úgyis és már csak a reggeli vizitkor kell a vatta, utána használhatsz betétet.Sőt a nővérek ajánlották is!

Velem mindenki nagyon normális volt, az orvosomban nagyon kellemeset csalódtam.A nővérek is aranyosak voltak, ha nem vagy velül goromba vagy követelőző akkor egészen normális a hozzáállásuk.Némelyikkel még pletyizni is lehet :)

A csecsemősök is nagyon normálisak.Nekem első babám a kislányom és azt hittem, hogy jól szoptatok de kiderült, hogy egyáltalán nem.Megmutatták, hogy hogyan kell és nagyon sokat segítettek, de nem mindegyik volt segítőkész.Általában azok aranyosak veled akik akkor dolgoznak mikor szülsz, mert a műszakváltás bezavar náluk és akik utánuk dolgoznak már csak csinálják a rutint és hozzák-viszik a babákat, de ők is segítenek, ha szólsz.

Ha kicsimagolod a babát a pólyából akkor szólni kell, mert akkor nem úgy fogják, ők sokkal szorosabban kötik be őket :)

Remélem segítettem, ha van még kérdésed akkor írj

Majdnem 3 hónapos kiscsaj anyuja :)

2011. márc. 28. 13:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Miért írod, hogy orvosod? Meg tudtál valakit fogadni? Én úgy tudom, ilyen nem lehet nálunk. Vagy mégis?

2011. márc. 28. 14:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint...

Megfogadni nem tudtam, mert nem volt rá keret, viszont választani lehetett, azt írta a kiskönyvembe a védőnő akit akartam.Csak a sors pont úgy hozta, hogy ő volt ügyeletben aznap éjjel.Reggel meg a váltáskor jött az akihez körzetileg tartoznék, úgyhogy ők ketten műtöttek, mázlim volt.

Elvileg fogadhatsz is, volt egy kismama, aki fizetett egy dokinak és a doki minden nap lejött m egnézni a csajt is meg a babát is, tehát kiemelt bánásmódban részesült.

Viszont én úgy tudom, ha meg is fogadsz valakit az nem mehet be a szülésedre, hacsak nem ő van éppen ügyeletben.És elvileg ha be is menne nincs sok értelme, mert ha történik valami komplikáció, akkor a kórház nem vállalja a felelősséget, mert nem az ügyeletesnél szültél.

Szóval kívánom, hogy a számodra legszimpibb orvost fogd ki :)

Személy szerint úgy gondolom, hogy tök mindegy kinél szülsz, a kórházban töltött napok többet nyomnak a latba, de ez csak az én véleményem :)

Boldog babavárást :)

2011. márc. 28. 21:12
 4/4 A kérdező kommentje:

Én is így tudtam, ahogy Te, hogy szülni csak a ügyeletesnél szülhetek. :(

Köszi még egyszer!

Boldog babázást!!!

2011. márc. 28. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!