Akinek egyáltalán nem volt előteje szülés előtt, annak hogy indult be a tejtermelés? Nehezebb volt vagy nincs különbség?
Szia!
Nekem egyáltalán nem volt előtejem, szülés után 1-2 órán belül már a fiam szoptattam, de hogy mennyit evett nem tudom. Másnap már simán szoptattam, sőt, 1 hétre rá már tejlázam volt, úgy jöttem haza a kórházból! Azóta is szoptatom a most már féléves kisfiam.
Szia! Nekem sem volt előtejem! És van egy 8,5 hónapos cicifüggő babám! Ha egy mód van rá, szoptasd minél hamarabb, minél többet a babádat a szülés után. Én csak másnap szoptathattam először miután megszületett, és szerintem emiatt nehezebben indult be a tejcsim!
Minden jót!
Nem fugg ossze. Nekem volt elotejem kb felidotol, a baba megszuletese utan egybol cicire kerult es ott is maradt velem vegig, folyamatosan rajtam volt. Ennek ellenere nem indult be a tejem.
Ket hettel szules utan tavozott belolem egy tenyernyi nagysagu placenta darab, akkor azt mondtak, hogy ez nem valt le, nem tavozott, igy nem termelodott szules utan az a hormon, ami meghozta volna a tejemet. Ugyanugy csak elotejem volt meg ekkor.
Ket nappal a tortenet utan elertem azt, hogy eletemben eloszor lattam, hogy tej jon a mellembol, de baromi keves volt, egy nap alatt osszesen 50-100 ml, ez is ugy, hogy kb napi negy orat fejtem osszesen es epp ennyit volt a baba cicin. Meg negy hetig probalkoztunk, de teljesen elapadt, mar annyi sem volt, mint amennyi terhesen latszott.
Szoval ez tenyleg nem az elotejtol fugg, hanem attol, hogy hogyan valik le a placenta, illetve a hormonhaztartastol, legalabbis nekem azt mondtak, hogy emiatt nem tudok szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!