Létezik hogy nem lesz olyan fájdalmas a szülés mint amire számitok?
szia
igen létezik.Pl anyukám várta azokat a szörnyű fájdalmakat még akkor is,amikor mondta a doki hogy nyomhat,ha úgy érzi,bár már kint van a feje.épp hogy beértek a kórházba kiugrottam.Tesóm kis súllyal született,2800gr,de 12 órát vajúdott és eléggé megszenvedte.Egyik sem egyforma,5 gyerekes barátnőmnek az 5, volt a legnehezebb.
Az én első szülésem emlékeim szerint könnyű volt a rémhírekkel ellentétben,első baba létére kórházba éréstől számított4 óra múlva a hasamon pihegett.Akkor úgy éreztem nem szülök többet,de pedig simán kibírtam hang nélkül.Most a másodikat várom,nagyon nehezen jött össze,és alapban eszembe sem jut hogy milyen szülés lesz annyira boldog vagyok,és az az érzés amikor a hasadra teszik és hallod a kis macska hangját mindenért kárpótol.A végére egy poén:azért szültem úgymond természetesen,mert tűfóbiám van,és minden vágástól,beavatkozástól rettegek.Nem hiszem hogy nekem tudna úgy fájni,hogy edáért könyörögjek.És igen tényleg csak a szépre fogsz emlékezni,tisztára mint egy agymosás.A természet ezt tök jól kitalálta,különben sosem szülnénk újra,ha a fájdalmon múlna.
..bocs a szájmenésért..
Én egy 5 éves kisfiú és egy 2 hónapos kislány anyukája vagyok. Az elsőnél 11 órát szenvedtem (szó szerint), majd az orvosom vákummal "könnyített" rajtam és kirángatta a kisfiamat. Iszonyúan fájt. A második babánál az első fájás megindulásától a kislányom megpillantásáig 2,5 óra telt el. Az igazán fájdalmas rész 20 perc volt.
Nem akarlak elriasztani, de a szülés fájások nélkül inkább szenvedés. Minél nagyobb fájásaid vannak, annál hamarabb kibújik a baba. Gondolj arra, hogy minden fájás előrébb visz ahhoz, hogy megpillantsd azt, akire már olyan régen vártál. A szülési fájásokra már abban a pillanatban nem fogsz emlékezni,a hogy megpillantod ÉLETED ÉRTELMÉT!
SOK SIKERT ÉS KÖNNYŰ SZÜLÉST!
Szia!
Nekem borzasztóan fájt, de ki lehet bírni. És gondolj arra, hogy előbb utóbb csak kijön. :) Amúgy meg nem mindenkinek egyformán fáj. És ahogy kibújik elmúlik a fájdalom, és én közvetlen utána is azt mondtam, hogy simán jöhet mégegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!